-
Sill & Strömming
Inbunden bok. Prisma. 2005. 216 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 9789151844602 -
Julgodis. För små och stora sockerbagare
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 128 sidor.
Mycket gott skick. Foto: Eva Ankarvall
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257354
- Titel
- Julgodis : för små och stora sockerbagare
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 548 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat och mozartkulor. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!Johanna Westmans Julgodis är en nya utgåva av samma bok från 2008. Fast med 103 nya recept på bland annat kardemummakringlor, julmacarons med lingonkräm och parmesan- och hasselnötskakor!
Bokförlaget Semic 9789155257354 -
Åsö-katalogen 2020/2021. För konditorer, chok...
Inbunden bok. ÅSÖ AB. 251 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅSÖ AB -
Naturens läckerheter
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. Namnetikett överstruken med tusch.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842707
- Titel
- Naturens läckerheter
- Författare
- Ingmanson, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu i kartonnage! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen är utgångspunkten för denna bok. Vi får lära oss känna igen och anrätta vilda kryddväxter, ogräs, bär och svamp. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter. Fotograf är Anders Pedersen.
Prisma 2 9789151842707 -
Sannas enkla festmat. Menyer, bufféer och var...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 111 sidor.
Gott skick. Foto Helene Toresdotter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235208
- Titel
- Sannas enkla festmat : menyer, bufféer och vardagskalas
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 195 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir det kalas!Vardagskalas en regnig tisdagskväll i november, knytkalas, trädgårdsfest, soppkalas, pajkalas, romantisk supé, födelsedagsfest med stor buffé det finns många anledningar att ställa till med fest! Men det behöver inte alltid betyda mycket jobb och en massa förberedelser och med den här boken till hands är det inte svårt att lyckas!I Sannas enkla festmat har Sanna Töringe, journalist och författare, samlat sina favoritrecept, menyförslag, bra buffémat, användbara tips och mängder av goda råd. En oemotståndlig och härligt inspirerande bok fylld av personliga och doftande recept, rikt illustrerad med ett hundratal vackra färgbilder av fotografen Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 9789155235208 -
Vegan Vegan! Din guide till en månad som vega...
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 2016. 128 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949504
- Titel
- Vegan Vegan!
- Författare
- Bergström, Hanna
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganen. En hippie. Eller en aktivist. Den jobbiga kompisen du inte vill gå på restaurang med. En matpedant. Ett hälsofreak. Eller… Du? Att bli vegan kan verka fjärran och ouppnåeligt. Kanske också tråkigt, svårt och begränsande. Det är många som delar dessa farhågor, men denna bok innehåller det vi tror är botemedlet för detta. Vi vill bjuda med dig på en inspirerande resa för att upptäcka hur enkelt, gott och alldeles underbart livet som vegan kan vara. Vågar du anta utmaningen och bli vegan under en månad? Det gjorde vi och det var en ögonöppnande och inspirerande upplevelse. Att du på köpet är med och räddar världen, slutar betala för vanvård av djur och dessutom själv mår bättre gör ju bara det hela ännu roligare. Målet med boken att inspirera och vägleda dig under en månad som vegan. Här finns middagsrecept för fyra veckor som vegan, massor av goda frukostidéer och recept på lyxiga sötsaker, men också all den kunskap du behöver för att bli vegan. Vi delar med oss av det vi själva lärt oss om allt från aminosyror och vitamin B12 till hur du bäst kokar linser. Denna bok är dels till för den fullfjädrade veganen, som kan hitta goda recept och lära sig ett och annat. Den passar också för den som är redo för en hel veganmånad och för den som bara är nyfiken på veganism och vill prova några nya spännande recept. Vi hoppas att du kan använda den för att skapa din egen veganutmaning, på din nivå. Det kommer att öppna dina ögon och ändra på hur du ser på saker.
Isaberg förlag AB 9789176949504 -
Newmans dressing - fräck exploatering i det g...
Inbunden bok. Svenska Förlaget. 2004. 250 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177386698
- Titel
- Newmans dressing : fräck exploatering i det godas tjänst
- Författare
- Paul Newman - A.E. Hotchner
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 499 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora dressingtillverkare satsar miljontals kronor på att synas på hyllorna. Newmans dressing var inte ens menad att hamna där Historien om hur Paul Newmans egen salladsdressing växte från en uppskattad julklapp till en rad hundraprocentigt naturliga livsmedel i stormarknaderna är både lekfull och seriös. Han och kompanjonen A E Hotchner, som också är författare, struntade i expertråden och förlitade sig på intuition, fantasi och tur. Vinsterna går till välgörande ändamål. Anti-management som inspirerar!
Svenska Förlaget 9789177386698 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844510
- Titel
- Hannus mat
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer den svenska motsvarigheten till den nakne kocken, Hannu Sarenström, ut med sin egen matbok. Boken är fylld med doftande, oftast lättlagade maträtter med spännande kryddor och tillbehör.
Här finns enkla, men absolut inte tråkiga vardagsrätter som snabbt går att laga till när man kommer hem från jobbet. Till helgen finns läckra festmiddagar och desserter att välja på alltefter smak och kassa. Mycket grönsaker blir det, något som faller sig naturligt för en hängiven trädgårdsodlare som Hannu. Men här finns även skaldjurs-, fisk-, kyckling-, kött och sopprecept:· Linssoppa, färgad av tomat och exotiska smaker
· Parmesanfyllda kräftstjärtar med saffranssquash
· Rostade morötter och palsternackor med citronsköljda revbensspjäll
· Skördefat med gratinerad mozarellatomat och körvelyoughurt
· Saffransmarinerad torskfilé på grön bädd med dijonsmör
Recepten följer årstiderna från kräftskiva, advents- och julmiddagar, mellandagsrea med rester från julbordet, asiatisk smalmat, vårliga fiskrätter till läckra sommarsallader.
Detta är inte rätter man kan beställa på restaurang utan Hannus högst personliga mat. Han skriver: "Att laga mat handlar om kreativitet och experimentlust. Matlagning kan vara som att cykla, när man väl kan det så är det bara att trampa på."
Det vackert formgivna boken är illustrerad med Hannus utsökt färgrika fotografier.
Prisma 9789151844510 -
Lakrits - en kärleksförklaring i svart
Inbunden bok. Frank förlag. 2012. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187059056
- Titel
- Lakrits : en kärleksförklaring i svart
- Författare
- Annica Triberg - Annika Wallin
- Förlag
- Frank förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 220 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna efterlängtade bok om lakrits får du veta mer om både historia och kuriosa, du får följa tillverkningen och får möta eldsjälarna bakom det växande intresset för lakrits. Boken innehåller fakta om allt från lakrits som skönhetsmedel till lakrits som medicin. Dessutom hittar du lockande recept på till exempel lakritsshots, lakritskladdkaka och lakritsdoftande hummersoppa.
Länge var lakritsälskarna en lite småskum grupp som i skymundan ägnade sig åt sin last. De som gillade söt lakrits var hyfsat rumsrena, medan älskarna av den salta sågs på med viss skepsis, speciellt av utländska kamrater. Nu har trenden svängt och lakritsvännerna blir allt fler i takt med att man kommer på nya sätt att liva upp vardagen med lite svart.
Annica Triberg är journalist och författare till drygt 30 böcker, inte minst till den uppskattade Nostalgiboken (tillsammans med Eva Kallhed). Hon har även varit chefredaktör för tidningen Gourmet samt programledare för TV4. Annica har regelbundet medverkat i Meny i P1. Att skriva om lakrits är en idé som har funnits länge.
Annika Wallin är en lakritsälskande mångsysslare, utbildad inom bland annat friskvård och hälsa. Hon har under många år samlat fakta kring lakrits, med en tanke i bakhuvudet att det skulle kunna bli en bok med tiden. Med Annica Tribergs gedigna författarbakgrund och Annika Wallins genuina kunskaper i ämnet, tillsammans med fotografen Albert Håkanssons vackra bilder, kan det inte bli annat än en bok att älska och ta till sig.
Frank förlag 9789187059056 -
Politikens bog om Kryddersnaps
Inbunden bok. Politikens Forlag. 2000. 152 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Dansk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788756759311
- Titel
- Politikens bog om kryddersnaps
- Författare
- Ehler, Marianne Birke
- Förlag
- Politiken
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 152 sidor
Politikens Forlag 9788756759311 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153434320
- Titel
- Svenska ostar
- Författare
- Katja Palmdahl - Larsson Joakim
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 271 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kända ostklassiker recept och inspiration
Svenskarna tillhör de mest ostälskande i världen. Och det är framför allt hårdost vi äter. Vi använder ost i matlagningen, vi äter ost som dessert och förstås på brödet. Den här boken bjuder på recept och inspiration för att lyckas med ost i husmanskost, i internationella osträtter, i picknickmat, i smårätter och till finare middagsbjudningar.
Recepten bygger på de fem svenska klassikerna Grevé, Herrgård, Präst, Hushållsost och Svecia. Här finns recept för festligheter som gratinerade havskräftor och S.O.S, Smör, Ost och Sill. Rätter som pesto, lasagne och caesarsallad får ett lyft med lagrad svensk hårdost. Här finns picknickmackan, ostbrickan och plockmaten. Nya och moderna kreationer varvas med det traditionella.
I boken berättas också om den intressanta historien bakom ostarna. Du får även fakta och tips om svensk hårdost. Varför heter det Svecia? Vilket är sambandet mellan osten Präst och prästen, en kyrkans man? Varför gråter osten när den åldras? Hur stora pipor ska det vara i en Grevé
Ica Bokförlag 9789153434320 -
Tid til overs. Matfilosofi frå Vianvang
Inbunden bok. Kagge Forlag. 2000. 160 sidor.
ISBN 8248900606
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. Norsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKagge Forlag 8248900606 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9136017310
- Titel
- Matkultur i Skåne
- Författare
- Bringéus, Nils-Arvid - Larson, Gunnel
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9136017310 -
En bok om ost
Inbunden bok. B Wahlströms. 2000. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132324475
- Titel
- En bok om ost
- Författare
- Judy Ridgway
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 217 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 471 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132324475 -
Laga mat med Carl Butler. 84 recept ur Carl B...
Inbunden bok. Askild & Kärnekull. 1980. 88 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915820136X
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
Askild & Kärnekull 915820136X -
Hurry Curry och 90 andra "indiska" recept
Inbunden bok. Indiska. 2003. 128 sidor.
ISBN 91851733002
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIndiska 91851733002 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155041523
- Titel
- Mat är mer än mat
- Författare
- Rune Kalf-Hansen
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 334 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1358 g
- Språk
- Svenska
Tidens Förlag 9155041523 -
Raw food & enkel detox. En underbar omstart f...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 2015. 175 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611094
- Titel
- Raw Food och enkel Detox : en underbar omstart för hela kroppen
- Författare
- Wignall, Judita
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Holistisk hälsa och en omstart för hela kroppen
Vare sig du vill testa detox en helg, eller förändra din livsstil under en längre period Raw food och enkel detox innehåller allt du behöver veta. För visst är din kropp är värd en lyckad omstart!
Det är en utmaning att leva hälsosamt med alla gifter som omger oss. I maten du äter, i luften du andas och i vattnet du dricker. Att rena kroppen med juicer har blivit ett populärt sätt att hålla gifterna ifrån sig. Men att dricka flytande föda kan bli jobbigt i längden.
I sin nya bok presenterar Judita Wignall över 100 läckra recept där du inte bara får dricka, utan även tugga, knapra och mumsa dig till en bättre hälsa. Recepten är framtagna för att stärka ditt immunsystem och förbättra din matsmältning.
Ur innehållet
- Så förbereder du köket för dina nya matvanor
- Inköpslistor
- Måltidsplanering
- Massor av råd och tips för en sund livsstil
Författaren
Judita Wignall är kock, hälsocoach och författare till flera bästsäljande hälsoböcker. Hon är specialist på detox och använder raw food som ett medel för att uppnå en bättre och mer hälsosam livsstil. Raw food och enkel detox är den första boken av Judita Wignall på svenska. Den utges samtidigt på flera språk över hela världen.
www.juditawignall.com
Pagina Förlag 9789163611094 -
Styrkans magi. All världens sprit - från akva...
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2012. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262011
- Titel
- Styrkans magi : all världens sprit - från akvavit till whisky
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 285 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1819 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en perfekt present till den som är intresserad av både ädla drycker och resor [...] Här berättas i vilket område man hittar den mest exlusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexico och vad man ska dricka i distriktet i Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.«TT Spektra »Styrkans magi är utsedd till Årets Bästa Dryckeslitteratur av Måltidsakademien« »Magiska droppar [...] välskriven och inspirerande bok om all världen sprit« Vårt Nya Kök»en riktigt trevlig bok att mysa med«Aftonbladet Söndag»Styrkans magi är ett mästerverk [...] Årets julklapp för alla som gillar den perfekta promillen«Allt om VinStyrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.Det här är den tredje boken i Bengt-Göran Kronstams ”magiska” serie. Tidigare utgivna titlar är Vinets magi och Smakens magi.Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven och skicklig kock. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, en av världens främste vinfotografer. Drinkbilderna är tagna av Björn Lindberg, Sveriges kanske främste matfotograf.
Bokförlaget Max Ström 9789171262011 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198029000
- Titel
- Tjugo skånska vingårdar
- Författare
- Ann Janson
- Förlag
- Ebbab förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 16 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tjugo skånska vingårdar blev Årets vinbok i Sverige och fick en tredjeplacering i Gourmand World Cookbook Awards 2013 i Paris med motiveringen:
”Att bryta ny mark i en stor vinvärld är en utmaning, att fånga den skånska vinsatsningen görs med friska sinnen, stimulerande bilder, levande texter och skön design.”
Ebbab förlag 9789198029000 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. Fjärde reviderade uppl. 2000. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137115245
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum Fjärde reviderade 9789137115245 -
Fisk & skaldjur : Enkelt och läckert
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 100 sidor.
Nyskick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155235161
- Titel
- Fisk & skaldjur : Enkelt och läckert
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 100 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lena Söderströms recept gör det lätt att lyckas med fisk och skaldjur!Paj med räkfyllning, lax på flera sätt, paella med havets läckerheter, fisk och skaldjur till pasta, fish & chips här finns många inspirerande recept! Alla har fisk eller skaldjur som bas men variationsrikedomen är stor svenska klassiker samsas med spännande rätter från hela världen. God mat som både är lätt att lyckas med och som passar alla. Gör den godaste såsen till hummer eller en doftande gratäng eller varför inte överraska med sushi!Lena Söderström, som vi bland annat sett laga mat i TV, älskar fisk. Hon har valt ut och frestar med sina absoluta favoritrecept och mängder av färgbilder som väcker matlusten.
Bokförlaget Semic 9789155235161 -
Morberg. Scenen, livet och konsten att laga m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Sik, blåbär, apollofjäril. Matresa
Inbunden bok. Schildts Förlags AB. 2010. 163 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789515020093
- Titel
- Sik, blåbär, apollofjäril
- Författare
- Charlotta Boucht
- Förlag
- Schildts Förlags
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 241 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 821 g
- Språk
- Svenska
Schildts Förlags AB 9789515020093 -
Swedish Delights. Four Centuries of Good Food
Häftad bok. Lilla Sällskapet. 62 sidor.
Gott skick. Klammerhäftad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLilla Sällskapet -
"En doft, en smak och annat stök, vi minns fr...
Inbunden bok. Kulturföreningen Aranäs. 2002. 128 sidor.
ISBN 9163121016!
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKulturföreningen Aranäs 9163121016! -
Dejlige danske kroer och deras bästa recept
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1997. 239 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100564216
- Titel
- Dejlige danske kroer och deras bästa recept
- Författare
- Samuelson, Christine - Hjorth, Michel - Samuelson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9789100564216 -
Från slott och herresäten. Mat och miljö
Inbunden bok. Svenska Dagbladet. 1989. 166 sidor.
Gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177382232
- Titel
- Från slott och herresäten : mat och miljö
- Författare
- Wärle, Gunilla - Jönsson, Bo Ingvar - Karlsson, Erik - Svenska dagbladet
- Förlag
- Stockholm : Svenska dagbladet
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Svenska Dagbladet 9789177382232 -
Masala - en resa till Indiens kök
Häftad bok. Bilda Förlag. 2008. 208 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789157480217
- Titel
- Masala : en resa till Indiens kök
- Författare
- Magnusson, Jane
- Förlag
- Bilda Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 232 x 385 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 871 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det brinner. På Zaffran i Delhi gräddar man läckra naanbröd i elden från tandooriugnen. I Fatimahs kök dånar gaslågan under ångkokaren med kashmirisk lammgryta, i Kerala sjuder kokosmjölk och kryddor till en beroendeframkallande curry och på Park Hotel i Calcutta puttrar en biryani för finsmakare.
Laga mat eller gör en resa från läsfåtöljen. Masala är en bok för alla som längtar till Indien ibland, eller ständigt.
Bilda Förlag 9789157480217 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkaraborgs Akademi 9789197474460!
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn