-
FUN DINING
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag. 2015. 159 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! ––
Glöm fine dining – nu är det fun dining som gäller!
• Med fantastiska råvaror, påhittiga recept och kul lösningar visar festfixarproffset och matgeniet Elisabeth Johansson hur du syr ihop trivsamma middagar för hur många som helst, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785368
- Titel
- Fun dining
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm fine dining - nu är det fun dining som gäller! Med fantastiska råvaror, påhittiga recept och kul lösningar visar festfixarproffset och matgeniet Elisabeth Johansson hur du syr ihop trivsamma middagar för hur många som helst, utan att behöva stressa. Bjud på ostron i tidningspapper, cruditéer med hummus, beercan chicken, hembryggd ananasöl, friterad Snickers ...
–– FÖRLAGSNY! – Massolit Förlag 9789187785368 -
MATENS MAKT – Bland världsledare, kunglighete...
Inbunden bok. Norstedts. 2016. 199 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen - och inte sällan det väsentligaste inslaget.
• I Matens makt minns journal läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071480
- Titel
- Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 185 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen - och inte sällan det väsentligaste inslaget.
I Matens makt minns journalisten Britt-Marie Mattsson och krögaren Leif Mannerström viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Hur hade det till exempel gått om amerikanerna inte genom intensiv diplomati lyckats övertyga de japanska värdarna om att George Bushs akuta illamående vid banketten inte hade med deras mat att göra? Och om den vådliga mc-transporten med snaps nått Göran Persson och Jaques Chirac i tid?
Boken innehåller också recept inspirerade av alla dessa historiska sammankomster, fritt komponerade av Leif Mannerström så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.
Norstedts 9789113071480 -
MADE IN SWEDEN – Det bästa ur Sveriges rika s...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst men har en obet. liten vit etikett på smutssidan. – Se fler bilder! –– I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Ste läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
JUL MED ERNST – Mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2009. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.En jul med Ernst är inte som andra jular. • Ernst Kirchsteiger går sin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica Bokförlag 9789153433682 -
HUSMANSKOST – Svenska smaker tolkade av Pontu...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Pontus Frithiof Brands. 2019. 305 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, oöppnad med skyddsplast! – Boken ligger i en elegant box i mycket stort format, ca 30x38x4 cm! – Se fler bilder, de på inlagan är lånade eftersom jag inte vill bryta plastförseglingen. ––
I Husmanskost berättar nyckelpersonerna om sina läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151930633
- Titel
- Husmanskost : svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske
- Författare
- Stålhandske, Tor
- Förlag
- Pontus Frithiof Brands
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 305 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 305 x 385 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 4100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskost – Svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske.
I Husmanskost berättar nyckelpersonerna om sina personliga resor, där den gemensamma kopplingen till köket och husmanskosten sammanflätas med vår nordiska matlagningskonst, omtyckta husmansrätter av fisk, kött, vilt, potatis såväl som desserter och bakverk. Från sydligaste Skåne till Lapplandsfjällen i norr. Boken rymmer 185 recept för alla smakpreferenser.
Boken presenteras i ett generöst format och omges av en vackert formgiven box för att betona dess exklusiva karaktär. Tryck och papper är av finaste kvalitet, så som det anstår ett referensverk för svensk husmanskost. Den har redan erhållit flera prestigefulla utmärkelser som Best Chefs Cock Book in the wourld enl Wourld Cook Book Award 2021. Winner Sweden i Gourmand Awards 2020 och ”Silverägg” i Guldägget 2020.
–– FÖRLAGSNY! –– Pontus Frithiof Brands 9789151930633 -
BUFFÉ helt enkelt – 101 rätter för alla feste...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 122 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis! – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Matskribenten Jon Hansson är e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255510
- Titel
- Buffé helt enkelt : 101 rätter för alla fester
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matskribenten Jon Hansson är en van bufféfixare. I jobbet på Aftonbladet blir det mycket av den varan. Nästan alltid när det ska göras matreportage inför storhelger eller när det ska vara extra festligt är bästa lösningen en buffé. Det blir ju så mycket gott att välja på.Här har han samlat sina bästa recept och tips i en bok. Tio kapitel att plocka ifrån. Det är spett, bollar, såser, efterrätter och mycket, mycket mera. 101 recept! Allt som behövs för att bordet ska digna. En massa gott att välja på, helt enkelt och mycket gott att titta på. Camilla Sjödin har tagit de aptitretande bilderna.
Bokförlaget Semic 9789155255510 -
The 4-Hour CHEF – The Simple Path to Cooking...
Inbunden bok. Hachette Book Group USA. 2012. 671 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
The 4-Hour Chef isn't just a cookbook. It's a choose-your-own-adventure guide to the world of rapid learning.
• New York Times bestselling author (and lifelong non-cook) Tim Ferriss takes you from Manhattan t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780547884592
- Titel
- 4-Hour Chef
- Författare
- Ferriss, Timothy
- Förlag
- Hachette Book Group USA
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 240 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 1853 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- WHAT IF YOU COULD BECOME WORLD-CLASS IN ANYTHING IN 6 MONTHS OR LESS?
The 4-Hour Chef isnt just a cookbook. Its a choose-your-own-adventure guide to the world of rapid learning.
#1 New York Times bestselling author (and lifelong non-cook) Tim Ferriss takes you from Manhattan to Okinawa, and from Silicon Valley to Calcutta, unearthing the secrets of the worlds fastest learners and greatest chefs. Ferriss uses cooking to explain meta-learning, a step-by-step process that can be used to master anything, whether searing steak or shooting 3-pointers in basketball. That is the real recipe of The 4-Hour Chef.
You'll train inside the kitchen for everything outside the kitchen. Featuring tips and tricks from chess prodigies, world-renowned chefs, pro athletes, master sommeliers, super models, and everyone in between, this cookbook for people who dont buy cookbooks is a guide to mastering cooking and life.
The 4-Hour Chef is a five-stop journey through the art and science of learning:
1. META-LEARNING. Before you learn to cook, you must learn to learn. META charts the path to doubling your learning potential.
2. THE DOMESTIC. DOM is where you learn the building blocks of cooking. These are the ABCs (techniques) that can take you from Dr, Seuss to Shakespeare.
3. THE WILD. Becoming a master student requires self-sufficiency in all things. WILD teaches you to hunt, forage, and survive.
4. THE SCIENTIST. SCI is the mad scientist and modernist painter wrapped into one. This is where you rediscover whimsy and wonder.
5. THE PROFESSIONAL. Swaraj, a term usually associated with Mahatma Gandhi, can be translated as self-rule. In PRO, well look at how the best in the world become the best in the world, and how you can chart your own path far beyond this book.
Hachette Book Group USA 9780547884592 -
FÄRS – 50 personliga och klassiska recept • F...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags. 2015. 160 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen.
Bengt Johan A läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610646
- Titel
- FÄRS
- Författare
- Appelgren, Bengt Johan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt Johan tar färsen till en helt ny nivå!Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen. Bengt Johan Appelgren lär dig att laga klassiska rätter som wallenbergare, queneller och fågelpatéer. Du får också massor med moderna recept med en personlig touch. Han avslöjar köksmästarens hemligheter och han ger dig sina bästa tips och knep för att lyckas bättre i köket. Lär dig varför du ska kyla råvarorna och redskapen för ett bättre resultat. Lär dig att mixa olika råvaror till nya spännande smaker och lär dig att välja styckdelar och att hantera köttkvarnen. Vet du hur länge en riktig bolognese ska koka? Bengt Johan lär dig att ta köttbullarna till en helt ny nivå. Och hur du blandar fasan med kalv och kyckling med fisk. Gillar du att laga riktig mat från grunden? Då är det här en bok för dig! Ur innehålletBoken innehåller recept från alla tänkbara råvaror kött, fisk, fågel, vilt och grönt men den är disponerad utifrån tillagningsprocessen.- Stekta färsrätter (lindström, laxburgare, järpar - Kokta färsrätter (frikadeller, chili con carne, lammfärsbullar )- Bakade färsrätter (gäddqueneller, wallenbergare, köttfärslimpa )- Kalla färsrätter (vitello tonnato, råbiff, picnic-loaf )- Färsrätter med såser (bolognese, lasagne, moussaka )- Färserade rätter (fyllda paprikor, kåldolmar, färserad fågel - Blandade råvaror (crèpes, köttfärs/anjovis, rådjur/bacon )- Korvar- Patéer- Pajer FörfattarenBengt Johan Appelgren har stått bakom grytorna i hela sitt yrkesliv. Han valde tidigt att ta den långa vägen till kockyrket. Från potatisbänken, längst ner i köket på Riche, som nittonåring i början av 1980-talet. Därefter har han sett krog- och mattrenderna komma och gå. Bengt Johan är en välkänd profil i restaurangbranchen. Han har även jobbat som personlig kock åt många kända idrottsmän och artister. Det här är Bengt Johans första kokbok.
– FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags 9789163610646 -
JULENS GODA
Inbunden bok. Bromberg / Sockerbolaget. 1994. 119 sidor.
Nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan! – Obet. ytslitage på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Den numer klassiska julmatskokboken från Jan Boris-Möller. Här tillagar han julbordet dag för dag under december månad fram till dagen före julafton.
• Egen glögg, cl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176086575
- Titel
- Julens goda
- Författare
- Boris-Möller, Jan - Lund, Mats
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Bromberg / Sockerbolaget 9789176086575 -
SEHNSUCHT ISRAEL – Mein Leben zwischen Kippa,...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! ––Gütersloher Verlagshaus. 2018. 256 sidor.
ISBN 9783579086804
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, med skyddsplast! ––
»Ich lebe heute so, dass ich morgen nichts bereue.« Tom Franz.
Man nehme eine sympathische Persönlichkeit, eine spannende, länderübergreifende Lebensgeschichte und würze mit dem Trendthema Kochen – fertig ist ein wu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! ––Gütersloher Verlagshaus 9783579086804 -
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 – En kokbok om molekylä...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2009. 251 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Små yt- och kantmärken på skyddsomslaget. Boken har samma utseende utan det. – Se fler bilder! ––
• Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?
• Går det att förvandla rött vin till vitt?
• Hur un läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172233256
- Titel
- Den tekniske kocken 2 : en kokbok om molekylär gastronomi
- Författare
- Hegg, Per Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Vid vilken temperatur ska kött och fisk tillagas för bästa resultat?
- Går det att förvandla rött vin till vitt?
- Hur undviker man att bearnaisesås skär sig?
- Hur gör man gammalt bröd färskt igen?
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson, förklarar vad som händer när vi lagar mat. Denna bok följer upp och kompletterar tekniken som beskrivs i författarnas förra bok, DEN TEKNISKE KOCKEN.
Här införs molekylbegreppet och ges nya fakta om livsmedelsstrukturer. Kokboken ger kunskaper om de kemiska aspekterna på matlagning och därmed en mer komplett bild av kökets tekniska mysterier – vi talar om molekylär gastronomi. Båda böckerna kan tillsammans användas som ett praktiskt livsmedelstekniskt uppslagsverk.
DEN TEKNISKE KOCKEN 2 är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Här ges massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Boken innehåller allt från enkla recept till avancerade gourmetrecept.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i kocklandslaget. Rikard Nilsson har även gjort experiment och övningar på NASA i Houston och undervisat på Lunds Tekniska Högskola.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
"...kul läsning med idel aha-upplevelser."
Agneta Ullenius, Svenska Dagbladet
"Om inte detta blir årets julklapp för oss hemkockar lovar jag att bära kockmössa hela januari månad"
Kari Ruokonen Andersson, Receptomaten
"...riktigt roligt för den som trivs i köket..."
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Jure Förlag 9789172233256 -
CONDIMENTS – Gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2015. 139 sidor.
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
FeminaFör alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
– FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur 9789127143753 -
ARZAK + ARZAK
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Grub Street Publishing. 2020. 260 sidor.
ISBN 9781911621867
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Juan Mari Arzak is the third generation of chefs at the restaurant in San Sebastian that bears his family name.
• Arzak has held three Michelin stars, the maximum that can be awarded, since 1989. It is a member of läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Grub Street Publishing 9781911621867 -
FEAST – Food of the islamic world
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Bloomsbury Publishing . 2018. 544 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Stort format, ca 22x27x4 cm! – Se fler bilder! ––
A sweeping culinary journey across the Islamic world, and a celebration of its most iconic recipes. A diverse and rich culinary tradition has evolved in every place touched by Islam, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781526602862
- Titel
- Feast - food of the islamic world
- Författare
- Helou, Anissa
- Utgivningsår
- 2020
- Språk
- English
–– FÖRLAGSNY! – Bloomsbury Publishing 9781526602862 -
WILD SPICE – 120 Exotic Recipes from Around t...
Inbunden bok. Sterling Publishing. 2014. 272 sidor.
ISBN 9781454911180
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på omslaget.) – Se fler bilder! ––
Nothing brings healthful flavor to food like spices. From nutmeg to turmeric, coriander to pepper, they transform dishes without adding calories and bring their own be läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSterling Publishing 9781454911180 -
MAT, SEX & KÄRLEK – En annorlunda kokbok för...
Inbunden bok. Kunskapshuset Förlag. 2022. 272 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Format ca 21x27 cm! – Se fler bilder! ––
Det här är ingen vanlig kokbok. Den är för dig som är trött på att vara singel. Och för dig som redan har hittat din drömpartner men vill krydda till relationen.
• I den här dejtin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189199118
- Titel
- Mat, sex & kärlek : en annorlunda kokbok för en lyckad dejt
- Författare
- Adlén, Carin
- Förlag
- Kunskapshuset Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är ingen vanlig kokbok. Den är för dig som är trött på att vara singel. Och för dig som redan har hittat din drömpartner men vill krydda till relationen. I den här dejtingbibeln får du massor med tips på lättlagade bjudrätter, fullproppade med afrodisiaka som sätter fart på kärleksglöden. Romantiska middagar har aldrig varit hetare, eller roligare!
Författarna har, med sin egen speciella humor, skapat inspirerande menyer på olika dejtingteman, blandat med personliga berättelser, underhållande anekdoter, nyttiga fakta och tänkvärda citat. Resultatet är en annorlunda och härlig kokbok som guidar dig genom kärlekslivet. Det är en perfekt presentbok till dig själv, din partner, singelkompisen eller varför inte till de nygifta?
Carin Adlén föddes 1961 och växte upp i Arjeplog. Hon bor i Strängnäs och arbetar som grafisk formgivare och kommunikatör. Hon har blivit nominerad till Svenska designpriset tre gånger.
Magnus Svensson föddes 1961 i Stockholm och bor idag i Täby. Han jobbar som fotograf i det egna företaget Smajl Studio.Bokens format är behändigt och layouten härlig, med omväxlande typsnitt utan att det blir rörigt. De rosa, röda och blå rubrikerna blir en extra färgklick tillsammans med många inspirerande bilder. Får ett leende på läpparna under läsningen. På sida efter sida bjuder författarna på ett varierat och överraskande material. Detta är en sensuell och färgsprakande kokbok med glimten i ögat för livsnjutaren. Perfekt för det nyblivna äkta paret eller singeln!
BTJ-häftet nr 5, 2022. Lektör Monica Wiksten Gideonsson
Kunskapshuset Förlag 9789189199118 -
STORA JULBOKEN
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2005. 191 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Stora julboken ger den där härliga julkänslan! En rikt illustrerad, stämningsfull och innehållsrik bok med många vackra bilder i färg.
• Kulturhistorikern Jan-Öjvind Swahn skriver om det mesta kri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086883
- Titel
- Stora julboken
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 262 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora julboken ger den där härliga julkänslan! En rikt illustrerad, stämningsfull och innehållsrik bok med många vackra bilder i färg.
Kulturhistorikern Jan-Öjvind Swahn skriver om det mesta kring julen. Här berättas om jultomten och julgranen, om julgrisen och julgröten, om julbak och julhandel, adventskalendern och lucia, om nyår och julmust. Klassiska julrecept finns också med.
Vårt julfirande härstammar från många olika tidsepoker. Uråldriga julseder blandas med modernare traditioner.
Det är den perfekta julboken för hela familjen.
Ordalaget Bokförlag 9789189086883 -
PREPPA SOM EN KOCK
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! ––Norstedts. 2019. 159 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Hur gör kockar trerättersmenyer hemma? Finns det något vi vanliga matlagare kan lära oss av kockar? Och varför är olika konsistenser på maten viktigt?
• I boken Preppa som en kock får du hjälp av den professionell läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113092317
- Titel
- Preppa som en kock
- Författare
- Albrektsson, Magnus
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur gör kockar trerättersmenyer hemma? Finns det något vi vanliga matlagare kan lära oss av kockar? Och varför är olika konsistenser på maten viktigt? I boken Preppa som en kock får du hjälp av den professionelle kocken Magnus Albrektsson som har stor erfarenhet av hur privatpersoner lagar och njuter av mat. Kärnan i boken är konkreta tips, råd, genvägar och hemligheter, du får även några av de bästa recepten, fyllda av smak, bland annat fem härliga menyer och buffémat. Gör egen buljong och smaksatt salt, använd lite mer ovanliga styckningsdetaljer, testa olika tillagningstekniker och börja söndagspreppa! Med gott humör och stort kunnande inspirerar Magnus till roligare och mer effektiv matlagning som resulterar i ännu godare mat hemma.
–– FÖRLAGSNY! ––Norstedts 9789113092317 -
MEAT CRAVINGS – Less is more – Ät mindre kött...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2019. 169 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
"Less is more" är Henning Kvicks motto, ät mindre kött men av högre kvalitet. Henning älskar kött men hans fru är vegetarian, att äta middag ihop är en utmaning.
• Tillaga en riktigt bra köttbit och gör några goda g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113097190
- Titel
- Meat cravings : less is more
- Författare
- Kvick, Henning
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Less is more" är Henning Kvicks motto, ät mindre kött men av högre kvalitet. Henning älskar kött men hans fru är vegetarian, att äta middag ihop är en utmaning.
- Tillaga en riktigt bra köttbit och gör några goda grönsaksrätter, tillbehör och såser. Då finns det något för alla på middagsbordet, och det var därför jag gjorde den här boken.
I Meat Cravings finns recept på grönsaksrätter, såser, smör och vegetariska tillbehör, men också allt om hur man tilllagar olika köttbitar. Reverse searoch sous vide-metoderna är superenkla om du vill servera en mör köttbit, perfekt rosa inuti med en knaprig stekyta. Här får du också tips på hur du grillar och steker som ett proffs. I USA styckar man annorlunda och nya köttdetaljer har dykt upp i butikerna: Flat iron, shoulder clod, petite tender och skirt steak är några ...
Vad skiljer en t-bone från en porterhouse, och hur tillagar man en picanha, tomahawk eller en tri-tip? Det får du veta i Meat Cravings. Vad har köttets marmorering för betydelse och vad händer när när enzymerna bryter ner muskelfibrerna under mörningen? Här kan du också läsa om det mytomspunna wagyuköttet från Japan, och om den nyzeeländska beteshjortens milda kött. Författaren, som är också är en passionerad matfotograf, har tagit bilderna.
–– FÖRLAGSNY! –– Norstedts 9789113097190 -
MAGNIFIKA FRUKOSTAR – För kemister och andra...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Fri Tanke Förlag. 2018. 231 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Frukosten är dagens bästa mål. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589125
- Titel
- Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare
- Författare
- Ellervik, Ulf
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 193 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
–– FÖRLAGSNY! –– Fri Tanke Förlag 9789188589125 -
I DET ENKLA BOR DET GODA
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Bonnier Fakta. 2016. 212 sidor.
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandina läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245301
- Titel
- I det enkla bor det goda
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1029 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
– FÖRLAGSNY! – Bonnier Fakta 9789174245301 -
VÅR JULMAT
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2014. 194 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. – ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Små skador på skyddsomslaget. –– Vår Julmat innehåller över 90 härliga recept som passar julbordet och är enkla att laga. Här finns recept på sillinläggningar, egen snaps, mumma, skinka, lutfisk, kallskuret, småvarmt, desserte läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623494
- Titel
- Vår julmat
- Författare
- Hellberg, Christian
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 194 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 250 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till vårt julbord!
Vår Julmat innehåller över 90 härliga recept som passar julbordet och är enkla att laga. Här finns recept på sillinläggningar, egen snaps, mumma, skinka, lutfisk, kallskuret, småvarmt, desserter och godis. Rätterna är i stort sett klassiker, men det finns också nydanade kombinationer som även överraskar den djärve. Rätterna har rena, tydliga smaker, ofta med en modern tvist.
Råvarorna är för det mesta traditionella och författarna är kända för sin osvikliga känsla för råvaror och smaksättningar. Fisk- och skaldjur har fått stort utrymme, precis som vegetariska rätter.
Anders Dahlbom Wettergren
Anders från Halmstad vann Årets Kock 1993 och belönades med Guldfisken 1992, har ansvarat för Nobelmiddagen i flera år. Flitig deltagare i matlagnings- och underhållningsprogram, som Kockduellen. Anders är aktuell som domare i årets upplaga av Sveriges Mästerkock och styrelsemedlem i Årets kock. Anders har medverkat hela 452 gånger i TV 4:s Middagstipset.
Christian Hellberg
Christian Hellberg sitter i juryn i Grillmästarna som visas på TV 4, till vardags är han krögare på Griffins Steakhouse Extraordinaire i Stockholm. Han är programledare i Sveriges skönaste gårdar och Fyra stjärnors middag och har medverkat i Kockarnas kamp. Christian som är uppväxt i Fjällbacka fick utmärkelsen Årets Fällbackabo 2001. Samma år vann han den prestigefulla tävlingen Årets kock.
Nygren & Nygren 9789186623494 -
The LAMBSHANK REDEMTION Cookbook – 50 Blockbu...
Inbunden bok. Dog 'n' Bone. 2017. 144 sidor.
ISBN 9781911026280
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan! – Obet. hörnmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Why settle for popcorn and a soft drink?
• Get stuck into these 50 movie-inspired recipes that are worthy of an Oscar. Why settle for popcorn and a soft drink? läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDog 'n' Bone 9781911026280 -
SVINAKTIGT GOTT : Grisen i mat, kult och kult...
Nyskick. FÖRLAGSNY! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Natur & Kultur, 2003.
Omfång: 192 sidor.
Bandtyp: Inbunden, ca 23x27 cm. --- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt ? ett djur som har hu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354586
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Froman, Ingmarie
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
9789127354586 -
FOOD TRUCK FEAST – World Recipes from the Str...
Inbunden bok. Explore Australia. 2014. 184 sidor.
ISBN 9781741174588
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – format ca 24x21 cm. – Skyddsomslag av kraftig plast. – Se fler bilder! ––
A feast for your eyes as well as your tummy!
• Food Truck Feasts is the first book to reveal the recipes behind Australia's most successful food truc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKExplore Australia 9781741174588 -
MAT OCH PRAT i Värmland
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! – Votum & Gullers. 2017. 176 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Mat och prat är ett samarbete mellan de tre kockarna Håkan, Jan och Peter och Konsum Värmland som pågick under drygt tre år från 2012 och framåt. Detta resulterade i 19.000 smaktallrikar - och lika många matpratstunde läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188435330
- Titel
- Mat och prat i Värmland
- Författare
- Fredriksson, Jan
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Di måste ju få smake på maten också
Mat och prat är ett samarbete mellan de tre kockarna Håkan, Jan och Peter och Konsum Värmland som pågick under drygt tre år från 2012 och framåt. Detta resulterade i 19 000 smaktallrikar - och lika många matpratstunder.
Minst 20 000 receptblad delades ut till kunder i butikerna i samband med demonstrationerna. Och här handlar det inte om några vanliga butiksdemonstration. Det skapades ett helt nytt koncept för butiksdemonstrationer där inte mindre än tre kockar, med kockmössor, förkläden och hela baletten, fanns på plats för att möta både kunder och medarbetare. För att prata mat, laga mat och bjuda på mat.
Målsättningen var att inspirera kunderna att laga mat från grunden, främst på lokala produkter, och upptäcka det enkla med att laga mat med bra råvaror. Men också att lyfta den svenska traditionella matlagningen med influenser från hela världen.
Nu finns alla recepten samlade i en och samma bok, och lite prat och inspiration finns självklart med.
Varsågod! Låt det väl smaka!
–– FÖRLAGSNY! – Votum & Gullers 9789188435330 -
KÅLBOKEN – Till vardag och fest hela året run...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Polaris. 2017. 216 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Över 130 recept med kål! –– Mette Løvbom, mer känd som "SalatTøsen", är en av Danmarks stora matprofiler. Hon har 85.000 trogna anhängare på Facebook. Mette leder också tv-programmet Säsongens skafferi på danska TV2 och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188647160
- Titel
- Kålboken : till vardag och fest hela året runt
- Författare
- Løvbom, Mette
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mette Løvbom, mer känd som "SalatTøsen", är en av Danmarks stora matprofiler. Hon har 85 000 trogna anhängare på Facebook. Mette leder också tv-programmet Säsongens skafferi på danska TV2 och håller i workshops och föreläsningar för både professionella kockar och allmänt matlagningsintresserade. I "Kålboken" inspirerar hon med härliga rätter utifrån den fantastiska råvaran kål: Blomkål, svartkål, grönkål, brysselkål, spetskål Möjligheterna att skapa god och hälsosam mat med kål som grund är oändliga!
– FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Polaris 9789188647160 -
SWEDISH CHRISTMAS
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Arena. 2002. 155 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Swedish Christmas is not just a cookbook but an inspiring book full of Christmas memories, recipes and tips of how to make Christmas enchanting. With its atmospheric photographs and engaging stories, it can be used läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178431779
- Titel
- Swedish Christmas
- Författare
- Catarina Lundgren Åström
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 692 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Swedish Christmas är en specialskriven kokbok på engelska för den internationella marknaden. Författaren tar oss med genom sina barndomsjular i Sverige fram till dagens svenska julfirande i New York. Här finns sillen, snapsen, gravlaxen, Janssons Frestelse, köttbullarna, julgodiset, luciabullarna, pepparkakorna och glöggen tillsammans med allt annat ett traditionellt julbord dukas med.
–– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Arena 9789178431779 -
GRÖNT • Välja • Hantera • Tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2011. 400 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka so läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
Natur & Kultur 9789127131385 -
The Illustrated KITCHEN BIBLE – 1,000 Family...
Inbunden bok. DK Publishing. 2008. 544 sidor.
ISBN 9780756639747
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan! – Obet. kantmärken på pärmarna. – Stort format, ca 23x28x4 cm! – Se fler bilder! ––
Highlighted by more than three thousand full-color photographs, a thorough overview of culinary skills features one thousand delic läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDK Publishing 9780756639747
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn