-
4 veckor på sjön : god mat i båten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 156 sidor.
Nära nyskick. Flex band.
Måste den härliga seglingssemestern präglas av tråkig mat?
Nej, säger Jennie Gillander och presenterar en snyggt layoutad och fotograferad bok där läckra recept inramas av skärgårdens fantastiska natur. En kyl på 10 liter, en grill och en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113065748
- Titel
- 4 veckor på sjön : god mat i båten
- Författare
- Gillander, Jennie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 214 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 418 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste den härliga seglingssemestern präglas av tråkig mat?
Nej, säger Jennie Gillander och presenterar en snyggt layoutad och fotograferad bok där läckra recept inramas av skärgårdens fantastiska natur. En kyl på 10 liter, en grill och en gasspis med två plattor räcker gott, åtminstone om man planerar lite.
Norstedts 1 9789113065748 -
Lucias mat
Inbunden bok. Malmström o Kindahl Förlag. 2018. 80 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Gåvotillskrift.
Kokboken Lucias mat är alldeles speciell. Den är mestadels baserad på Lucia Garabet Khatchadourians mat. Hon är armeniska, uppvuxen i Syrien och bor i Sverige sedan mitten av 70-talet. En del av recepten har aldrig läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163946110
- Titel
- Lucias mat
- Författare
- Samoiel, Mona
- Förlag
- Malmström o Kindahl Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboken Lucias mat är alldeles speciell. Den är mestadels baserad på Lucia Garabet Khatchadourians mat. Hon är armeniska, uppvuxen i Syrien och bor i Sverige sedan mitten av 70-talet. En del av recepten har aldrig skrivits ned förut. Andra känns igen från det libanesiska köket. Men assyrier/syrianer, armenier, libaneser och turkar lagar likartad mat, oavsett vilken del av Mellanöstern de kommer ifrån. Många recept är vegetariska och veganska, därför ligger maten rätt i tiden.
Några av rätterna är så prestigelösa att ingen i Lucias kultur anser dem tillräckligt fina att bjuda på. Därför har de förblivit okända för västvärlden. Författaren Mona Samoiel Tihane, som är dotter till Lucia, har tagit med dem för att förhindra att de faller i glömska – och för att de är så goda och nyttiga.
Från den stora skatten av familjerecept har Mona Samoiel Tihane valt ut de enkla rätterna, som är goda, billiga, lätta och snabba att laga. Dessutom beskriver hon något om hur man äter vissa av rätterna och lite om traditionen kring andra. Hon berättar också om hur hon kom till Sverige tillsammans med sina sex syskon och sina föräldrar 1976. Mamma Lucia tyckte att hon hade kommit till världens bästa land, om det inte vore för att hon saknade alla de råvaror hon hade lagat mat på i Syrien. Pappa Jakob Samoiel, som var affärsman, startade då en egen importfirma för råvaror från Mellanöstern. Än i dag driver han sin butik, Jakobs Livs, i Södertälje.
Lucias mat riktar sig till en stor målgrupp. Nyfikna vuxna och ungdomar, med rötter i Mellanöstern, och svenskar – alla som uppskattar den underbara doften av Mellanösterns kryddiga kök.
Om författaren:
Mona Samoiel är född i Syrien och kom till Sverige som barn. Hon har arbetat med it på Scania i Södertälje i drygt 20 år, mestadels i ledande befattningar. Idén till boken fick hon när hon insåg att många av hennes barndoms rätter kan hamna i glömska om de inte skrivs ned.
Malmström o Kindahl Förlag 9789163946110 -
Crepes: The Fine Art of Crepe and Blintz Cook...
Inbunden bok. Tested Recipes Publisher. 1976. 84 sidor.
ISBN 0385128010
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Engelsk text.
Say "crepe" and people immediately think of fancy restaurants, elegant sauces with French names, and super sophisticated meals.
But what is a crepe? Nothing more, really, than a slender, tender pancake. Although the läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTested Recipes Publisher 0385128010 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Bokbolaget 9789178434954 -
Orientens mat & kultur
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 238 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425936
- Titel
- Orientens mat & kultur
- Författare
- Barbara Lutterbeck - Jürgen Christ
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här vackra boken som inte bara är en kokbok tar oss med på en spännande färd till Marocko, Tunisien och Algeriet och vidare genom Syrien, Egypten, Israel, Gulfstaterna, Jemen, Irak och Iran till Turkiet. Längs resan möter vi de olika ländernas kulturella traditioner: det hektiska stadslivet på marknader och i basarer, i snabbköp och vid falafelstånd, i hyddor, hus och tält i öknens stillhet. Stämningsfyllda färgbilder och intressanta reportage om traditioner, fester och typiska produkter ger en fascinerande inblick i en uråldrig kultur.
Bokens över 180 klassiska och moderna recept på både vardagsrätter och festliga specialiteter är lättlagade och lika variationsrika som de orientaliska länderna själva. Det finns dock många gemensamma drag och därför är boken inte indelad i kapitel efter respektive land utan följer i stället den röda tråd som förenar de olika kulturerna.
Författarna har medvetet uteslutit rätter som lagas i stora satser och kräver specialutrustning. En viss anpassning till europeiska förhållanden har varit nödvändig, men rätterna har inte förvanskats.
Ica Bokförlag 1 9153425936 -
Smultrongården : livet och smakerna
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 1 uppl. 2012. 191 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul.
Kanske är det därför vi har så många besökare - glädje smittar ju! I en tid när allt snurrar snabbare och snabbare vill vi att våra besökare skall känna lugn och harmoni och få en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815715
- Titel
- Smultrongården : livet och smakerna
- Författare
- Eriksson, Eva
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul. Kanske är det därför vi har så många besökare - glädje smittar ju! I en tid när allt snurrar snabbare och snabbare vill vi att våra besökare skall känna lugn och harmoni och få en massa positiv energi. Kanske är det huset från tidigt 1700-tal som skapar den känslan, eller doften från nybakat bröd. Det viktigaste för oss är att förmedla en känsla till dig, och därför har vi har fyllt boken med härliga bilder på mat, inredning, mysiga miljöer och smaskiga recept, inte bara från caféet utan även andra favoritrecept som följt genom åren. Jag hoppas att du skall känna doften av hembakt och den glädje och harmoni vårt hus och trädgård bjuder på! Själv får jag mängder av inspiration och energi från Vence, en liten bergsby i Frankrike. Vi har valt att ha ett kapitel med därifrån också. Häng med på en tur i vår Smultrongård. Vill du sitta på en stol i bersån, eller kanske sjunka ner framför den varma brasan? Eller kanske på med förklädet direkt och börja i köket? Låt dig inspireras och var välkommen!
Eva Eriksson
Votum & Gullers Förlag 1 9789185815715 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Danskt band med invikta flikar.
I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaste läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Solens mat : en matreseguide till Italien - s...
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band med invikta flikar. Med dedikation från författaren.
Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det ge läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Africa on my mind : smaker, recept och intryc...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 344 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Nagg och revor i skyddsomslaget.
Marcus Samuelsson är en av våra mest välrenommerade kockar. Han är adopterad från Etiopien, uppvuxen i Göteborg och lever idag i New York, där han driver den skandinaviska krogen Aquavit, som fr.o.m. vintern 2008 även f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115289
- Titel
- Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vald till Årets kokbok, alla kategorier! "Med denna hyllning till sin födelsekontinent har Marcus Samuelsson rest runt, vaskat fram en mångfald av specialiteter och skapat egna rätter som i passionerad presentation sprider glädje och samhörighet kring en fortfarande oupptäckt matkultur."Afrika kastar sig över alla sinnen: färgerna är klarare, musiken mer intensiv, smakerna förbluffande kryddiga och aromatiska och hettan sticker i huden. Varenda minut jag är där känner jag mig i harmoni med livet på ett vis som jag inte gör någon annanstans. I Afrika påminns jag om det som verkligen betyder något vänner, familj, samhörighet och ren och skär livsglädje. Det är en sinnesstämning som jag hoppas att den här boken kan hjälpa dig att uppnå närhelst du har lust. Ge dig tid att njuta av matlagningen, och låt ditt förhållande till andra människor vara måltidens röda tråd. Öppna ditt hem för Afrikas ledigare, friare och mer avslappnade livsstil!I Africa on my mind återvänder Marcus Samuelsson till sin tidiga barndoms Afrika för att utforska kontinentens mångfacetterade, fascinerande och rika kultur och kulinariska traditioner. Här finns över 200 recept som omfattar såväl klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, som Marcus moderna, afrikainspirerade recept. Här finns det nordafrikanska köket med välkända smaker från Medelhavsområdet och kryddstarka grytor och fiskrätter från Västafrika. Eller så beger du dig österut och lagar en kenyansk curryforell med kokoschilisås eller varför inte äppelmunkar med pumpa från Sydafrika? Samtliga rätter innehåller ingredienser som är lätta att hitta i svenska butiker och saluhallar. Kryddor, marinader, såser och kryddblandningar är förstås viktiga för att man ska få fram de autentiska afrikanska aromerna och här får vi ta del av Marcus Samelssons bästa tips, som omfattar allt från chili och ingefära till mynta och sesamfrön. De magnifika bilderna är tagna av den flerfaldigt prisbelönte fotografen Gediyon Kifle och bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100115289 -
Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
Häftad bok. Köttinformation :Sv. kötthandel. 3 uppl. 1984. 224 sidor.
Gott skick. "Liten bok om kött och chark" är en stor bok för den som sätter pris på gediget praktiskt köttkunnande. "Liten" står bara för formatet, som har gjorts föredömligt nätt så att boken skall rymmas i sina naturliga miljöer; i handen, i fickan, i matkassen, i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917810212x
- Titel
- Liten bok om kött och chark - receptdel ingår
- Författare
- Eriksson, Gunnel
- Förlag
- Köttinformation :
Sv. kötthandel - Utgivningsår
- 1984
- Omfång
- 224 sidor
Köttinformation :Sv. kötthandel 3 917810212x -
Med mycket grönt
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 158 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band med invikta flikar.
Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aub läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118195
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på:
Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill.
Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab.
Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel.
Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås.
En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter.
Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt.
Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127118195 -
Det vegetariska köket : den goda gröna maten...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849560
- Titel
- Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk.
Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Boken utkom första gången 2002
Prisma 3 9789151849560 -
Retro Cookbook: The Most Popular Vintage Reci...
Inbunden bok. The Cook book publisher. 2022. 159 sidor.
ISBN 9798353029083
Nyskick. Dekorerat kartonnage.
Go down memory lane with these iconic vintage recipes from the 1950s!
The 1950s came with the rise of Elvis Presley, Rock n Roll music, the civil rights movement in America, and much more. The United States military was conside läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThe Cook book publisher 9798353029083 -
Nya matvanor på 4 veckor
Inbunden bok. Tukan förlag. 2018. 176 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Med Nya matvanor på 4 veckor testar du det goda livet som flexitarian, vegetarian, clean eater och vegan, allt under en månad. Sedan väljer du själv vilka förändringar du vill ta med dig in i framtiden. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177835431
- Titel
- Nya matvanor på 4 veckor
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Förmodligen har du någon gång funderat över dina matvanor. För miljön eller hälsan, för djurens eller dina barns skull. Kanske har du velat äta mer grönt. Eller mer grönt och mindre kött. Eller rätt kött. Eller inget kött. Mindre socker, mer bra kolhydrater, mandelmjölk i kaffet kanske, eller glutenfritt för magens skull. Men en resten-av-livet-förändring kan kännas både stor och utmanande, och blir ofta inte av. Nå, nu kan du prova – en vecka i taget. 28 dagar totalt. Det klarar du!”
Med Nya matvanor på 4 veckor testar du det goda livet som flexitarian, vegetarian, clean eater och vegan, allt under en månad. Sedan väljer du själv vilka förändringar du vill ta med dig in i framtiden.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist, och vurmar lite extra för det gröna. Med sin femte kokbok vill hon hjälpa alla som överväger nya matvanor att faktiskt ta steget och prova.
Tukan förlag 9789177835431 -
Öl och vänner - Den härliga konsten att kombi...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 168 sidor.
Nyskick. Mjuka pärmar.
God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623142
- Titel
- Öl och vänner : den härliga konsten att kombinera öl och mat
- Författare
- Magnus Svensson - Michael Björkman
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 215 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat och god dryck är njutbart var för sig, men när de samspelar, blir helhetsupplevelsen större; ett plus ett kan bli tre. Att söka rätt kombination handlar inte om snobbism, utan om att försöka finna den ultimata upplevelsen, vare sig det handlar om enkel vardagsmat eller en lyxig lördagsmiddag med vänner. Med dagens stora utbud av öltyper är det lätt att hitta goda kombinationer oavsett om det står torsk med äggsås, fransk köttgryta eller något kryddstarkt, thailändskt på bordet. Boken ger dig ett enkelt verktyg för att välja det bäst lämpade ölet till din middag och 80 läckra och lättlagade recept på rätter, som passar till olika slags öl från milt till smakrikt. Ölets enastående förmåga att gifta sig med maträtter beror på den stora aromatiska bredden. Med utgångspunkt från smakrikedom och färg väljer du enkelt rätt sorts öl till såväl kantarelltoast som coq au vin, lammkebab och isterband. Med sin beskrivning av öltyper utifrån smak, doft och färg ger "Öl och vänner" en unik nyckel till den perfekta kombinationen av öl och mat.
Magnus Svensson är kreativ ledare för sommelierutbildningen på Restaurangakademien. Han är kock och sommelier och har enfil kand i måltidskunskap. Sin kunskap om mat och dryck förmedlar han som författare, matkonsult, tv-kock och radiopratare.
Michael Björkman är sommelier och köksmästare med passion för helhetsupplevelser. Han har arbetat på ett flertal toppkrogar i Stockholm, men även i London och i Spanien.
Nygren & Nygren 1 9789186623142 -
Himlagott med bufféer
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 127 sidor.
Nyskick. Dekorerat kartonnage.
Att ställa till med fest eller bjuda sina vänner på middag behöver inte vara komplicerat eller svårt. Bufféer är ett utmärkt och trevligt sätt att ordna en bjudning på. Det är generöst och inbjudande och passar för många olika til läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851365
- Titel
- Himlagott med bufféer
- Författare
- Lotta Bäckström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 738 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att ställa till med fest eller bjuda sina vänner på middag behöver inte vara komplicerat eller svårt. Bufféer är ett utmärkt och trevligt sätt att ordna en bjudning på. Det är generöst och inbjudande och passar för många olika tillfällen.
Himlagott med bufféer är en bok full av inspiration till både stora och små middagsbjudningar. Allt ifrån den sprakande nyårsfesten till en enklare brunchbjudning för långa söndagsmorgnar eller en kärleksmåltid för två.
Bakom recepten står Lotta Bäckström, en kock som är känd för lekfullhet och kreativitet i sin matlagning.
Maträtterna är okomplicerade men med spännande former och smaker. Här bjuder hon på recept till 10 bufféer som du kan luta dig emot, oavsett om du är van eller ovan i köket. Hon ger också praktiska tips hur man planerar sin middagsbjudning så att du själv hinner njuta av både mat och trevligt middagssällskap.
Låt dig inspireras och uppmuntras till att bjuda hem dina vänner på en härlig smakupplevelse!
Boken är vackert illustrerad med Ewa K Andinssons bilder och läckert formgiven av Camilla Simonson.
Prisma 1 9789151851365 -
Martha Stewart's Hors d'Oeuvres Handbook
Inbunden bok. Clarkson Potter. 1999. 496 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Dubbla läsband. Reva i skyddsomslaget.
No one knows better how to give a party than Martha Stewart--and as she proves in this comprehensive and visually dazzling handbook, great parties begin with great hors d'oeuvres. Three hundred all-new recipes, ea läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKClarkson Potter -
Matpraktikan : om enkelhetens poesi i råvaror...
Inbunden bok. Carlssons. 1989. 176 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Rester av prislapp på framsidan.
"En morgon i juni har vetefältet utanför fönstret på Österlen lutat sig åt höger. Annars är allt lika stilla och pastoralt som i går, i förrgår och dagen före den dagen. Solen har redan krupit upp läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177982940
- Titel
- Matpraktikan : om enkelhetens poesi i råvaror och årstider
- Författare
- Wrange, Eva - Halldin, Lars Halle
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Carlssons 9177982940 -
Köksvägen till Portugal
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1997. 153 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rester från namnetikett på titelsidan.
Mat från sol och hav.
För den som tar Köksvägen till Portugal väntar ett matäventyr fyllt av kulinariska överraskningar och urgamla traditioner.
Författarna, båda vinjournalister, har själva en vingård i Algarve läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832180
- Titel
- Köksvägen till Portugal
- Författare
- Katarina Nordli - Harald Nordli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151832180 -
Taste by Louise : vinnare av Sveriges mästerk...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 110 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage. Gåvotillskrift.
Mer än en miljon människor följde Louise Johanssons kulinariska resa i succéprogrammet Sveriges Mästerkock. Louise var doldisen från Romelanda som genom sin matlagning inte bara erövrade juryn och det svenska folke läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242195
- Titel
- Taste by Louise : vinnare av Sveriges mästerkock
- Författare
- Johansson, Louise
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 557 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än en miljon människor följde Louise Johanssons kulinariska resa i succéprogrammet Sveriges Mästerkock. Louise var doldisen från Romelanda som genom sin matlagning inte bara erövrade juryn och det svenska folket, utan som till slut även stod som segrare och korades till Sveriges första Mästerkock!Taste by Louise bjuder på innovativ kokkonst, oväntade smakkombinationer och omsorgsfullt lagad mat presenterad med stil och finess. Louises signum är husmanskost med en twist – rustik mat serverad på ett raffinerat sätt. Här hittar du massor med smarta matlagningstips och Louises uppläggningsskola lär dig att med enkla knep förhöja din måltid.Ur innehållet:Mat i miniformat! Bjud in till mingel med aptitretande munsbitar som råbiff med dragonmajonnäs, västerbottenstarte och granatäpplemojito. Brunch my way! Här är enkelhet och förberedelser ledorden. Citronpannkaka med chilisirap och bär, krämig butternutcappuccino, och uppdaterade klassiker som pocherat ägg med ramslök och bacon är några exempel. Klassisk husmanskost med en twist! Oxkind ”wasabi”, Waldorfraggmunk och Kålpudding Calvados. Här får traditionella rätter nytt liv! Havslängtan! Ljuvliga smaker från havet – vad sägs om Moules Coconut eller tonfisk med smak av kaffe och soya? Säsongsmenyer med dryckestips av Björn Persson, välrenommerade sommelier och ägare av Kock och vin. Söta avslut! Förtjusande desserter som gör middagen komplett. Efter succén med Sveriges Mästerkock har Louise varit flitigt anlitad vid event, gästspelat i tv och på olika restauranger. Dessutom driver hon den välbesökta matbloggen Taste by Louise.
Bonnier Fakta 9789174242195 -
Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2008. 191 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Dubbla läsband.
Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen - och mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns både bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197668057
- Titel
- Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
Bokförlaget Langenskiöld 9789197668057 -
Sushi & sashimi : lättlagat hemma
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste rå läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427353
- Titel
- Sushi & sashimi : lättlagat hemma
- Författare
- Dag Hermelin - Pelle Svanberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Egen sushi för familj och vänner? Här finns handfast hjälp för att klara uppgiften. Men också tips på vad som lyfter rå fisk till högre höjder. Du hittar även översiktsbilder avsedda att hjälpa dig att hitta bland de vanligaste råvarorna och riskuddarna på fatet med sushi som du möter på sushibaren.
Om Pelle Svanberg och Dag Hermelin:
Pelle Svanberg är sushikock med ett förflutet från den välkända asiatiska krogen EAST i Stockholm. Dag Hermelin är skribent med gedigna kunskaper inom det asiatiska köket.
Ex på rätter i boken:
Sashimisallad
California roll
Makibuffé
Japansk Tacobuffé
ICA Bokförlag 1 9789153427353 -
The kosher-cookbook trilogy
Inbunden bok. Galahad books. 1965.
ISBN 0883651505
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Köksfläckar. Nagg och revor i skyddsomslaget.
A ONE-VOLUME EDITION OF: "THE CHINESE-KOSHER COOKBOOK", "THE ITALIAN-KOSHER COOKBOOK" AND "THE FRENCH-KOSHER COOKBOOK".
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGalahad books 0883651505 -
Hip Kosher - 175 Easy-to-Prepare Recipes for...
Häftad bok. Lifelong books. 2008. 244 sidor.
ISBN 9781600940538
Mycket gott skick. Kosher cuisine is a culinary niche that is rapidly becoming mainstream, as many home cooks outside the Jewish community, seeking more healthful and humane fare, are embracing kosher foods and Jewish dietary laws. Now, Hip Kosher provides detailed, practic läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLifelong books 9781600940538 -
Rosor i maten : med inspiration från Trädgård...
Inbunden bok. Warne Förlag. 2004. 168 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Nagg och revor i kanten på skyddsomslaget. Gåvotillskrift.
Rosor i maten är en blandning av kokbok och trädgårdsbok. Ett stort antal recept presenteras, där ingredienserna rosor eller nypon alltid ingår. Dessutom görs i redaktionella texter ett antal i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186425593
- Titel
- Rosor i maten : med inspiration från Trädgårdsföreningen i Göteborg
- Författare
- Ola Enbågen - Totte Wiberg
- Förlag
- Warne Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 852 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rosor i maten är en blandning av kokbok och trädgårdsbok. Ett stort antal recept presenteras, där ingredienserna rosor eller nypon alltid ingår. Dessutom görs i redaktionella texter ett antal inspirerande nedslag i Trädgårdsföreningen, en av Europas vackraste parker.
Boken har ett väl tilltaget format, 220 x 250 mm, och är på 168 sidor.
Rosor i maten har producerats efter en idé och önskemål från Park och Naturförvaltningen,i Göteborg.
"Med utgångspunkt i Trädgårdsföreningen i Göteborgs berömda rosarium inspirerar den här kokboken till nya upptäckter i köket. Med rosor som gemensamt tema.
Det härliga upplägget följer årstiderna, cirklar kring högtider och annan samvaro. Såväl text som recept, och inte minst det fantastiska bildmaterialet, andas skön rosendoft.
Årets mest överraskande kok- och trädgårdsbok!"
(Allt om Trädgård, 2004-11-15)
Warne Förlag 9789186425593 -
Det jordnära köket - En ekologisk aptitretare
Inbunden bok. LTs förlag. 1996.
Nyskick. En ekologisk aptitretare - mer än en kokbok. 66 jordnära maträtter med ekologiska råvaror som grund. Modern matlagning med ekologiska råvaror förenat med hög kvalitet, god smak och mat för dagens livsstil. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136033235
- Titel
- Det jordnära köket : [en ekologisk aptitretare]
- Författare
- Johannison, Lars - Häggblom, Karl - Almers, Stefan
- Förlag
- Stockholm : LT
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9136033235 -
Mat att minnas
Inbunden bok. Alba. 1986. 69 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En del maträtter faller i glömska och försvinner frân repertoaren. En del hittar aldrig hit till oss. Det spelar ingen roll hur populära de än är i sina hemländer.
En del kommer hit i så förvanskat skick att man knappt känner i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174588206
- Titel
- Mat att minnas
- Författare
- Berling, Lars Åke - Erikson, Hasse
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Alba 9174588206 -
Smått & gott - till vardags och fest
Inbunden bok. Williams Förlags AB. 1979.
Mycket gott skick. SMÅTT OCH GOTT TILL VARDAGS OCH FEST har skrivits av Kirsten Hüttemeier. Hon ger impulser och värdefulla idéer till alla som inte är mästerkockar men som ändå vill bjuda familj och vänner pâ något extra gott.
Här finns tips till improviserade vickningar, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWilliams Förlags AB -
Guacamole och svenska krusbär : en ambassadör...
Inbunden bok. Atlantis. 1991. 105 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Missfärgning efter prislapp och en reva i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869663
- Titel
- Guacamole och svenska krusbär : en ambassadörs matminnen
- Författare
- Landelius, Peter
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Atlantis 9174869663 -
Atlantis nya såsbok
Inbunden bok. Atlantis. 2000.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
En samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174861938
- Titel
- Atlantis nya såsbok : [en samling av spännande såser till kött, fågel, fisk, pasta, grönsaker, sallader och desserter från när och fjärran]
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Atlantis 9789174861938
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn