-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163182884
- Titel
- Cecilias fikastunder
- Författare
- Vikbladh, Cecilia - Martinsson, Martin
- Förlag
- Höllviken : Cecilias kök
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Höllviken : Cecilias kök 9789163182884 -
Choklad : Råchoklad, praliner & tryfflar, kak...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242041
- Titel
- Choklad : Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad – där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat – chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Bonnier Fakta 9789174242041 -
Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2011. 80 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445459561
- Titel
- Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
- Författare
- Drake, Angela
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Makroner har tagit den kulinariska världen med storm! De här läckra, franska bakverken - gjorda på mald sötmandel, socker och äggvita - är både charmiga och sofistikerade.
Den spröda marängen, de läckra smakerna och vackra färgerna gör makroner perfekta att bjuda släkt och vänner på, ge bort i present eller njuta av alldeles själv. Det är bara att följa de enkla recepten i boken och baka sina egna små delikatesser.
Läsförlaget 1 9781445459561 -
Bagarnas bästa bröd och bakverk
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och få recepten på godsakerna. Bakom varje väldoftande bröd finns en bagare, ofta prisbelönt för sin kreativitet och kunskap.
Möt legendaren Jan Hedh, som startat och driver Olof Viktors på en åker på Österlen, och bagaren bakom Riddarbageriet. Få recept på Fabian Flinks Enköpingslimpa och Heléne Johanssons Hêlain. Roy Fares, känd från Go'kväll, delar med sig av fem favoriter och den franske bagarn Sebastien Boudets ger dig recept på tartellete au citron och andra franska läckerheter.
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Boken är smakfullt formgiven och illustrerad med en mängd smaklökskittlande foton.
Åsa Swanberg är matskribent och har tillsammans med formgivaren Malou Holm gett ut en rad uppmärksammade kok- och bakböcker: Smaker från Saltå Kvarn, Sweet dreams, Tjejmiddag m m. De gör också tidningen Baka tillsammans.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690552 -
Delicious : bakverk för en godare höst och vi...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244229
- Titel
- Delicious : bakverk för en godare höst och vinter
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.
Bonnier Fakta 1 9789174244229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163841545
- Titel
- Zoomysteriet
- Författare
- Widmark, Martin
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 216 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 295 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vallebys djur behöver hjälp.Djuren i zoo-affären mår inte bra, de blir allt tröttare och nu vill de inte ens äta längre. Kan det vara fel på djurfodret? Valdemar som äger djuraffären vet inte vad han ska ta sig till. Och inte blir det bättre av att brevbäraren klagar över nattliga hundskall därifrån. Det kan inte vara möjligt, Valdemar har ju ingen hund bland sina djur! Lasse och Maja inser att det är dags att spana på djuraffären.Lättläst, men inte lättlöst, är parollen bakom LasseMajas detektivbyrå - en av Sveriges största barnbokssuccéer genom tiderna med ca 15 miljoner böcker sålda världen över och översatta till ett 40-tal språk. Martin Widmarks charmiga berättelser tillsammans med Helena Willis skruvade bilder gör varje LasseMaja-bok till ett oemotståndligt läsäventyr!
Bonnier Carlsen 9789163841545 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185701346
- Titel
- Choklad, praliner och andra godsaker
- Författare
- Maraniq, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 244 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.
De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.
Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd - särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix.
Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer.
Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas.
Om författaren:
Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
Stevali 9789185701346 -
Klassiska kakor på nytt vis
Inbunden bok. Stockholm : Natur och kultur. 2007. 126 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088603
- Titel
- Klassiska kakor på nytt vis
- Författare
- Öhrn, Maria - Pe, Helén
- Förlag
- Stockholm : Natur och kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Stockholm : Natur och kultur 9789127088603 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Muffins : smaskiga recept på muffins i alla d...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 197 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010725
- Titel
- Muffins : smaskiga recept på muffins i alla dess former och smetigt goda toppingar därtill
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 276 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 901 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för alla muffinsälskare och för alla
som gillar kombinationen enklast möjliga köksarbete - största möjliga smakupplevelse!
Få läckerheter kräver så lite arbete för en sådan enorm smaktillfredsställelse!
Denna muffinsbok tar till vara både den variationsrikedom och den enkelhet med vilken muffins bakas. Här finns recept på mättande och smakrika matmuffins, klassiska söta muffins, ljuvliga cupcakes och underbara frukostmuffins.
Här finns också separata kapitel med olika förslag på toppingar och fyllningar samt goda tillbehör.
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Mått: 204x276 mm
Tukan Förlag 1 9789174010725 -
Choklad : de 100 bästa recepten
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405433426
- Titel
- Choklad : de 100 bästa recepten
- Författare
- Linda Doeser
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 942 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781405433426 -
Julbak : med desserter och godis
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426707
- Titel
- Julbak : med desserter och godis
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 384 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka och göra desserter och godis är både roligt och enkelt, om man väljer de rätta och lätta recepten. Därför har de här recepten ganska få ingredienser som alla finns i vanliga matbutiker.
Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
Alla recept visas på bild, där det färdiga resultatet är aptitretande och vackert. Det gör boken både till en bruks- och presentbok.
Claes Karlsson har under flera år arbetat som chefskonditor på Grand Hotel i Stockholm. Detta är hans andra bok utgiven på Ica bokförlag. Den tidigare, Desserter med frukt och bär, ingår i samma serie.
Ica Bokförlag 1 9789153426707 -
CHOCOLATE MASTER CLASS ESSENTIAL RECIPES AND...
Inbunden bok. FLAMMARION. 2014. 192 sidor.
ISBN 9782080202017
Mycket gott skick. ENGELSK TEXT
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFLAMMARION 9782080202017 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177157892
- Titel
- Äpplen och päron
- Författare
- Sandra Leigh Draznin
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 66 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 203 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 316 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9789177157892 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVEHLING VERLAG
-
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426370
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9789153426370 -
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357075
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127357075 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEXPRESSEN TASTELINE
-
Millas kalastårtor
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 93 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845548
- Titel
- Millas kalastårtor
- Författare
- Camilla Tubertini
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 419 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Babyboom och tårtbak hör ihop. Så just nu bakas det tårtor för fullt. Kalastårtor närmare bestämt.
"Det är bara fantasin som sätter gränser", brukar de duktiga, kreativa människorna som gör festliga tårtor i matmagasinen säga. Men om ens fantasi tar tvärstopp redan efter maränger, glass och chokladsås? Och om man har tre små älsklingar som var och en vill ha sin alldeles egen tårta?
Millas Kalastårtor bjuder på:
• 25 gulliga, busiga och ruskiga tårtor att baka som i recepten eller bara inspireras av.
• tips, idéer och tricks som gör bakandet smidigare, och får novisen att känna sig som ett proffs.
• speciella avdelningar för tårtbottnar, glasyrer, färg och form med mera.
• presentationer av bra bakgrejor och dekorationer som ger tårtan det lilla extra.
• stämningsfulla bilder på tårtor, produkter och barn förpackat i en ren, modern layout.
Prisma 1 9789151845548 -
Fest : mat för högtid och kalas
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 432 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128481
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
Bokförlaget Forum 9789137128481 -
Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 91 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426301
- Titel
- Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
- Författare
- Therese Wikström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.
Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.
Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
Ica Bokförlag 1 9789153426301 -
Äppelkaka och andra äppelfavoriter
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2008. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155236670
- Titel
- Äppelkaka och andra äppelfavoriter
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 239 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Duns! Där föll ett till. Marken är täckt av äpplen. Man borde ... Bränna sin egen calvados? Fast det verkar lite jobbigt (och förbjudet). Koka äppelmos? Tjena, vi äter en kvarts burk till jul. Käka dem som de är? Överflödet tråkar ut. Två går åt. Resten skrumpnar i fruktskålen till glädje bara för små flugor. Äppelkaka? Visst! Men vad ska jag baka? Man borde skriva en bok med en massa goda recept på kakor och pajer. Sagt och gjort!Jon Hansson är matskribent i Aftonbladet. I boken Äppelkaka och andra äppelfavoriter har han samlat ett 30-tal recept på äppelpajer och kakor - allt från klassiker som tarte Tatin till snabblagade (och nyttiga) smulpajer. Fotografen Camilla Sjödin har tagit härliga bilder som får en att längta efter vackra höstdagar - och äpplen!
Bokförlaget Semic 9789155236670 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKexlibriz 9788281730748
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113069661
- Titel
- Sött utan vitt socker
- Författare
- Holm, Emelie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 174 x 245 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 435 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi är många som känner oro för det vita, raffinerade sockret. Hälsolarmen duggar tätt och sockret beskrivs som vår värsta fiende. Allt fler söker efter de goda men mer hälsosamma alternativen. Vi vill kunna unna oss det söta med gott samvete.
Emelie Holm är en självlärd dessertkreatör som älskar att experimentera med bakning. När hon upptäckte hur enkelt och gott det var att byta ut sockret mot mer naturliga råvaror förstod hon att det var en perfekt idé för en dessertbok.
"Nu har jag helt slängt ut det vita sockret. När jag väl började testa alternativen såg jag ingen anledning att ha det kvar. Nu använder jag istället honung, lönnsirap, kokossocker, agavesirap och björksocker."
I boken presenteras hälsosamma recept på alltifrån småkakor till tårtor, mousser och parfaiter. Rå choklad, nötter, frukt och bär öppnar upp en hel värld av möjligheter! Istället för "sockerchockar" med högt GI presenterar Emelie spännande recept som rawchokladtårta, spirulinaglass med mynta och kokosmacarons. Och det är inte ens svårt!
Norstedts 2 9789113069661 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 173 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243383
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
Bonnier Fakta 1 9789174243383 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829069946
- Titel
- Ljuva desserter
- Författare
- Wilson, Anne
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ljuva Desserter
En bok full av frestelser. Antingen du vill avrunda middagen med en dessert eller ha något gott till kaffet, hä r finner du ett stort urval av raffinerade och snabba recept på våfflor och crepés, tårtor och cheesecakes, glass och sorbet. Fruktdesserter, petit-fourer och söta såser avrundar receptsamlingen. Varje recept är försett med illustrationer som steg för steg leder dig fram till ett lyckat resultat.
Läsförlaget 9783829069946 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155232726
- Titel
- 100 % choklad
- Författare
- Lönnegren, Barbro
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 196 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.
Bokförlaget Semic 9789155232726 -
Stora dessertboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2007.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829030526
- Titel
- Stora dessertboken
- Författare
- Eriksson, Lottie - Stephen, Wendy - Jones, Chris - Grimes, Lulu
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829030526 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781407570228
- Titel
- 1 smet 100 muffins
- Författare
- Susanna Tee
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 169 x 208 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett recept och hundra varianter - som garanterat tillfredsställer alla smaker och passar varje tillfälle. Här finns både söta och matiga muffins, från klassiska blåbärsmuffins och lyxiga chokladmuffins till saftiga äppelmuffins och välsmakande muffins med rökt lax och dill. Här finns till och med sunda, hälsosamma recept och sådana som passar för att fira saker. Ja, det finns faktiskt något för alla familjemedlemmar och allt du behöver göra är att lära dig ett mycket enkelt grundrecept.
Även i serien:
1 deg 100 kakor(9781445401386)
1 grund 100 soppor9781445401393)
1 färs 100 rätter(9781445401492)
Läsförlaget 1 9781407570228
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn