-
Uppbrott från stenriket
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Emigrantinstitutets Vänner 2000
Inb. 301s. Namnt. mycket gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Magnus von Wright Dagbok 1. 1824 - 1834 och D...
Svenska Litteratursällskapet i Finland 1996 & 1997
Två volymer Inbundna 407s.+470s.Sk.omslag.
Två separata klammerhäftade register
Mycket gott skick
Rikt illustrerade i färg med mindre kända bilder ur brödernas produktion.
Verket omfattar komplett 5 läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
It´s an Old Scottish Custom
Dobson London 1951 First edition
Förlagsklot 192s. Sk.omslag, skyddsomslag nött/trasigt, annars gott skick.
IllustratedInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
I labyrinternas våld - En antologi
BokFörAlla 1999
Kartonnerad 183s. Mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Saffran - Historien om världens mest förföris...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Forum 2002
Kartonnerad 208s. Sk.omslag, vikmärke å försättsbladet, i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
9137119133 -
En bönhasares vedermödor - Bokbindarminnen
Två Förläggare Bokförlag Umeå 1981
Inb. 93s. Fläck efter prislapp å baksidan, annars gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bönder, Borgare, Präster och andra
-En kulturhitorisk skildring kring släkten Sandblad
TreBöcker 1988
Hft. 265s. Mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Judarnas kamp och tro genom tiderna
NoK 1933
Hft. 138s. Illustrerad, Gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Kiki Drottning av Montparnasse
Forum 1990
Kartonnerad, mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Upplysningen En analys av dess attityder och...
Symposion 1993
Paperback 298s., mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Släktforskning för alla
ICA 1983 Fjärde omarbetade uppl.
Hft. 144s. mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Romerska Kejsare i marmor
Bonnier/Valda Skrifter 1913
Rött dek. helklot, mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Kärlekstelefonen Nyaste brefställare för äl...
Rediviva Facsimil 1971
Hft.67s. + annonser, gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Stång i vägg och hemlighus - Kulturhistoriska...
Fabel 1968 2:a uppl.
Hft.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bilder ur Lanthandelns historia
ICA 1965 Andra uppl. 437s
Inb.EJ Sk.omslag, gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Det evigt mänskliga. Humanismen inför 2000-ta...
Svenska Humanistiska förbundet/Ordfront 1996
Inb.sk.omslag, mycket gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Fru Lusta och fru Dygd
W&W 1957
Hft. 8 cm vikskada å främre pärmen
i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn