-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188876160
- Titel
- Adas kokbok
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 280 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
Tiden 1 9188876160 -
Den bästa maten
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförl. 1986.
Nyskick. INFORMATIONSFÖRLAGET. 1986. 192 s. Inbunden. illustrerat förlagsband. 1130 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177361282
- Titel
- Den bästa maten
- Författare
- Reynolds, Mary - Hughes-Gilbey, Ann - Thölén, Eivor - Thölén, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9789177361282 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153430711
- Titel
- A taste of Haga
- Författare
- Eija Niskakari - Bill Mason
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Engelskspråkig version av boken.
Sötsaker från Haga är precis vad titeln utlovar: söta bakverk - mest kakor och tårtor - som presenteras tillsammans med fantastiska miljöbilder från just Haga, som är en gammal och genuin stadsdel i Göteborg. Boken innehåller ca 30 recept på olika sorters läckerheter som tårtor, biskvier, brownies, bullar, maränger, pajer och marmelader. Recepten till bakverken är av olika svårighetsgrad, men är inte mer svåra än att personer med någon erfarenhet av bakning kan baka dessa utan problem. Varje bakverk illustreras med vackra och aptitretande bilder som får det att vattnas i munnen. Som en röd tråd genom boken löper också inbjudande miljöbilder från det kulturrika Haga. De pittoreska bilderna pryder bokens omslag, inledning och finns insprängda bland de olika recepten.
Författaren Eija Niskakari är en skicklig konditor som fram till nu drivit Tårterian, konditori och tårtbutik belägen i stadsdelen Haga i Göteborg. Sötsaker från Haga är hennes första bok. Fotograf och formgivare: Bill Mason är en erfaren formgivare som medverkat i en rad bokproduktioner, bl a för Dorling Kindersley Publishing. Han och hans familj bor och stortrivs i Haga, en känsla som han lyckas förmedla i sina stämningsfulla bilder.
Ica Bokförlag 9789153430711 -
Monika Ahlbergs bästa : från medelhavsmat til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035383
- Titel
- Monika Ahlbergs bästa : från medelhavsmat till tårtkalas
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det ska vara lätt att laga god mat både till vardag och fest, tycker Monika Ahlberg. Följ med henne på lekfullt äventyr när hon med alla sinnen lagar mat och bakar.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Monika Ahlberg är kanske den kock som gjorde att svenska folket på allvar fick upp ögonen för kokböcker. Det började med Rosendals trädgårdscafé och fortsatte sedan med en lång rad egna böcker. Kanske är det på grund av att hon är självlärd kock som hon gör som hon vill - och vill att andra ska göra som de vill, det vill säga prova sig fram bland råvaror och smaker. För Monika Ahlberg är maten också glädje, samvaro och sinnlighet.
Norstedts 1 9789113035383 -
Monikas bästa menyer - för våren
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848372
- Titel
- Monikas bästa menyer - för våren
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monikas bästa menyer för hösten blev en succé – nu kommer uppföljaren!
Monika Ahlberg är lika med matglädje och spännande recept i inspirerande form. I hennes nya bok har hon samlat sina bästa menyer av vårens mat. Lättlagade recept för både fest och vardag!
Ingen kan förmedla hur roligt det är att laga till och bjuda på middag som Monika Ahlberg. I den här boken finns Monikas allra bästa menyer för våren samlade, hela tiden med enkelheten som ledstjärna.
”Våren är en tid som lockar till sköna stunder i mitt kök med späda blad och fina primörer. Många festligheter infaller som finns all anledning att fira med god och härlig mat. Örtfyllt lamm, sillar och min påskpassion förgyller påsken, lite tips för de överblivna äggen kommer också. Till Valborg serverar jag en vårlik Rydberg och glass med guldsås. Jag önskar mig nässlor, marulksmedaljonger och rosor på Mors dag och efter det är jag redo för romantisk middag full av kärlek som passar för pingstbröllopet!”
Monikas bästa menyer volym två med inspirerande vårmat är andra delen i en serie med menyer och recept året runt. I volym ett bjöd Monika på recept med höstens råvaror.
Monika Ahlberg har givit ut en lång rad framgångsrika kokböcker, till exempel den klassiska Rosendals trädgårdscafé, Picknick för alla tillfällen och senast Monikas bästa menyer.
Ann Lindberg fotograferar bland annat mat och inredning. Hon har tagit fotografierna till böckerna Matbröd och Grönt te.
Pontus Frankenstein är Art Director. Han har formgivit den uppmärksammade Pontus by the Book.
Prisma 1 9789151848372 -
Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råva...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Kummin Förlag. 2008. Ill. 167 s. Ryggklotband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 1 9789197524070 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127132665
- Titel
- Kalasgott
- Författare
- Jennie Benjaminsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 258 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!
Här har jag samlat mina grymmaste recept och delat in dem efter humör, tid och tillfälle. Oavsett om du är medvetslös eller pigg som en duracellkanin, ska äta ensam eller bjuda hem hela tjocka släkten, imponera stort eller bara piffa till vardagen så hoppas jag att du hittar det du söker här. Mitt mål med den här boken har varit att ge nyfikna hemmakockar i alla åldrar den bästa av kokböcker." Jennie Benjaminsson"
"Boken lär knappast bli någon dammsamlare det här är recept att verkligen laga. Enkelhet när den är som bäst!" Allt om Mat
Natur & Kultur 1 9789127132665 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789150500967
- Titel
- Fisk & skaldjur
- Författare
- Carlsson, Rasmus
- Förlag
- Tivoli
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 142 x 190 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 383 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idag finns det ett stort utbud av trevliga fiskar och härliga skaldjur att få tag i, så det finns inga ursäkter att inte kunna laga utsökta rätter på nolltid. Fisk och skaldjur är nyttiga ingredienser, de är ofta enkla att tillaga och fungerar väl med många olika sorters smaker. I den här kokboken hittar du såväl vardagsrätter som festmåltider, och tidlösa klassiker såväl som nyskapande rätter från världens alla hörn.
Tivoli 1 9789150500967 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Sill & strömming
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1997. 96 sidor.
Nära nyskick. Försättsblad sakn. övrigt i NYSKICK.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418107
- Titel
- Sill & strömming
- Författare
- Andersson, Lise-Lott - Jardhammar, Kent - Ica provkök - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418107 -
Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl...
Stockholm : Askild & Kärnekull. 2 uppl. 1982. 87 sidor.
Mycket gott skick. Riss på framsidan, övrigt i mycket, mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915820136X
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 2 915820136X -
Tullare lagar mat : recept och matminnen
Inbunden bok. Stockholm : Tullverket. 2001.
Nära nyskick. 120 s. Inbunden. Laminerad, dekorerad. 22x15cm. 331 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163116448
- Titel
- Tullare lagar mat : recept och matminnen
- Författare
- Berggren, Jan - Bengtsson, Rickard - Sandström, Sten - Sverige. Tullverket
- Förlag
- Stockholm : Tullverket
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tullverket 9163116448 -
Enkla läckra recept med FINN CRISP
Nyskick. Finn Crisp. 170x130 mm, Ills pappband 63s, ills färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Smaka : en hyllning till årstiderna
Inbunden bok. Kosta Förlag. 1 uppl. 2007. 57 sidor.
Nära nyskick. Fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170025662
- Titel
- Smaka : en hyllning till årstiderna
- Författare
- Åslund, Eva - Kam, Peter - Superstudio
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 57 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 180 x 182 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaka - en hyllning till årstiderna
Valborg, kräftskiva, midsommar, advent eller bara en enkel bjudning i goda vänners lag? I den här kokboken hittar du tips på mat för alla möjliga tillfällen året om, laga lätta sommarrätter, något värmande när det börjar bli mörkare på hösten, en god tårta att trösta sig med när vinden viner utanför knuten - eller kanske i bersån. Låt dig ryckas med av vad våra årstider kan skänka i form av inspiration.
Du hittar recept på förrätter, huvudrätter och desserter. En och annan liten tårta som avslutning på måltiden har också smugit sig in...
Traditionella rätter, utan att man krånglar till det allt för mycket, upplever just nu en renässans. Lättlagat, enkla rena recept med få ingredienser är ledordet för denna lilla läckra kokbok som följer årets alla skiftningar.
Boken är, med innehållet och det lilla format, en perfekt "gå bort-present".
Kosta Förlag 1 9789170025662 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170291756
- Titel
- Väl mött igen i Alfreds hage
- Författare
- Fredriksson, Allan - Werner, Eric
- Förlag
- Göteborg : Tre böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre böcker 9170291756 -
Skandinaviskt kök. Receptsamling
Nära nyskick. Albert Bonniers Förlag. 1968. 90 s. Bonniers, 1969, 145 x 225 mm. Vikt 190 gram. Spiralbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9985963369
-
Fisksoppor och Viltgrytor och andra kulinaris...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2004. 72 sidor.
Nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865785
- Titel
- Fisksoppor och Viltgrytor och andra kulinariska upplevelser från skog och s
- Författare
- Johansson, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 230 mm Ryggbredd 80 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren och fotografen Christer Johansson låter läsaren följa med på en gourmetisk odyssé, från Andalusien i södra Spanien till norra Norrland. Med nedslag i Frankrike, Ungern, Polen.
Författaren låter oss veta att man blir intelligent av fisk, och att kött från vilt är något av det nyttigaste man kan stoppa i sig. Dessutom berättas det utförligt om både viner och öl till maten.
Recepten bygger på inspiration från resor i Sverige och övriga Europa. Med hjälp av enkla anvisningar, trollar man lätt fram härligt doftade fisksoppor eller mustiga, aromatiska viltgrytor. Ofta med ingredienser som tillför soppan och grytan det där lilla extra, vilket ger rätterna en extra knuff uppåt på den kulinariska stegen.
Recepten är garnerade med historisk kuriosa, och kryddade med författarens egna högst personliga reflektioner.
Innehållsförteckning:
Fisksoppor & Viltgrytor
Att jaga och fiska
Att dricka till...
Fisksoppor till vardags och fest
Buljong och milda örtkryddor
Viltgrytor från naturens skafferi
Kött av bra kvalitet
Ingredienser passande till viltgrytor
Böcker av Christer Johansson:
SPORTFISKE I SPANIEN En Fiskeguide, 2000
LADDNING FÖR COWBOYS, JÄGARE, SPORTSKYTTAR OCH ANNAT HEDERLIGT FOLK, 2002
FISKSOPPOR OCH VILTGRYTOR, 2004
Bokförlaget Settern 1 9175865785 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783833159633
-
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177155114
- Titel
- Kaffe
- Författare
- R Kjaer - J H Thomsen
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 145 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 255 x 255 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 938 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 9177155114 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173870108
- Titel
- Mat i långpanna
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 177 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov!
Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika.
Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
I samma serie som Blixtkakor, Bästa bullarna och Långpannans lov.
Ytterligare designers: Mannberg, Maria
Ytterligare fotografer: Aronson, Magnus
Ytterligare författare: Braw, Anna
Libris förlag 1 9789173870108 -
26 smaker - 26 landskap
Inbunden bok. Votum Förlag. 1 uppl. 2011. 167 sidor.
Nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815678
- Titel
- 26 smaker - 26 landskap
- Författare
- Pelle Svensson
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 26 smaker 26 landskap är ett unikt matprojekt där 26 restauranger och offentliga kök i Örebro län har bjudits in för att tolka mattraditionen i varsitt av Sveriges landskap. Resultatet har blivit innovativa rätter och menyer, skapade av några av alla skickliga kockar som finns i länet och tillagade av de lokala råvaror som varje landskap har att erbjuda.
Den här boken är en kokbok, en guidebok till Örebro som matlän och en ren inspirationskälla för dig som älskar god mat och dryck. Det är också en bok om samarbete, om livet i köket, om värdet av bra råvaror och om visionen av Sverige som det nya matlandet i Europa. Och så är det förstås en bok om matglädje.
Så sätt igång njut tillsammans med dina vänner, din älskling, dina barn, dina föräldrar. Alla får plats runt bordet.
Votum Förlag 1 9789185815678 -
Bistro : mat från franska kvarterskrogar
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1991.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Med hjälp av Judy Kleiber Jones. Översättning: Barbro Widebäck. Bonniers 1991. Stor 8:o. 299 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134511733
- Titel
- Bistro : mat från franska kvarterskrogar
- Författare
- Wells, Patricia - Jones, Judy Kleiber - Widebäck, Barbro
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134511733 -
Nordiska nationalrätter : en inspirerande res...
Inbunden bok. Isaberg förlag. 2005. 496 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788278880630
- Titel
- Nordiska nationalrätter : en inspirerande resa i de nordiska ländernas kulinariska historia
- Författare
- Bengt Sjöström - Arne Brimi - Aase Strömstad - Eirik Myhr
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 290 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 2700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nordens länder är så lika varandra, men ändå så olika. Ser man sedan till vad som serveras vid borden bekräftas tesen: påfallande likheter, men ack, vilka skillnader.
Den här boken är resultatet av de intryck och upplevelser som Arne Brimi, Aase Strømstad och Eirik Myhr har samlat under sina resor, kors och tvärs i Norden, för att leta traditioner och smakupplevelser under grytlocken i regionens olika kök. Resultatet har blivit en enastående skattkista med flera hundra recept från Nordens alla hörn.
Många av recepten är framtagna med hjälp av framstående kockar som lagt sin själ i att visa hur deras landsändes kulinariska fröjder kan utvecklas av professionella händer. Mängder av traditionella recept har samlats in för att presentera vad lokalbefolkningen sätter fram på borden - till fest och till vardags.
Såväl de beskrivande texterna som många av recepten ledsagas av vackra fotografier. Bokens huvudfotograf, Bengt Wilson, är Norges ledande matfotograf. Han har här haft ett nära samarbete med Arne Brimi, de lokala kockarna samt norska matdesigners.
Målet med boken är att förmedla något av det säregna i de olika mattradtionerna vi har runt om i Norden, trots små ressurser, karg natur och liten mångfald. I dag är vi stolta över våra suveräna råvaror, som också har anammats av bland annat japanska matälskare.
Kort och gott hoppas vi att ?Nordiska Nationalrätter? ger inspiration och glädje.
Isaberg förlag 9788278880630 -
NORDISKE EGNSRETTER -En madglad rejse i de no...
Inbunden bok.
ISBN 8778814995
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Erhvervsskolernes Forlag. Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. 2005. 503s. Bok på danska i kanonfint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK8778814995 -
Kockens trädgård
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Tryckår 2000, inbunden, 240x195 mm, bilder, Prisma, register, 144 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837196
- Titel
- Kockens trädgård
- Författare
- Terence Conran
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här förenar Terence Conran sin omvittnade formkänsla med sin förkärlek för trädgårdsodling och högklassiga råvaror och ger oss helt nya aspekter på begreppet köksträdgård! Vi får veta vad som lämpar sig bäst att odla på små ytor, inklusive sådant som hemmakocken alltid bör ha till hands,
t ex kryddörter och andra smaktillsatser som man inte hittar på stormarknaden. Praktiska råd om placering och plantering, växtperioder och odling, liksom skörd, förvaring och användning i köket. Conran går också igenom principerna för hur man bygger upp en köksträdgård och redogör för alla praktiska detaljer. Boken innehåller tjugo lättlagade recept.
Terence Conran är känd som designer över hela världen. Bland hans tidigare böcker kan nämnas Terence Conrans Inredningsbok och Easy Living. Hans köksträdgård på Barton Court i Berkshire förser Conran-restaurangerna i London med färska grönsaker och örter.
Prisma 1 9151837196 -
Fisk - skaldjur : [att kunna och sälja]
Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig. 1973.
Mycket gott skick. LT. Borås 1973. 136 s. Om varukännedom, hantering och tillagning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136001457
- Titel
- Fisk - skaldjur : [att kunna och sälja]
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Lönnegren, Ove
- Förlag
- Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT ; [Solna] : [Seelig 9136001457 -
Jag äter - och förblir smal
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 254 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Forum bokförlag. 1 uppl. 2002. 254 s. Inbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116428
- Titel
- Jag äter - och förblir smal
- Författare
- Montignac, Michel
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål* undvik att småäta mellan målen* se till att måltiderna är planerade och varierade* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja* undvik sötade drycker* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordetSom avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.
Bokförlaget Forum 9137116428 -
Mat : en faktabok om matvarorna i din butik
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1989.
Nära nyskick. Fint Ex.!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153412443
- Titel
- Mat : en faktabok om matvarorna i din butik
- Författare
- Peterson, Nisse - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153412443
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn