-
Evert Taube Sällskapet Årsskrift 1980 – Manne...
Inbunden bok.
ISBN 03491005
Nyskick. Utgiven av Evert Taube-Sällskapet 1980. 158 sidor. Trådbunden med mjuka omslag. Format 14x22 cm vikt 330 gram exkl.emballage. Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK03491005 -
Forums stora konstnärshandbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137110284
- Titel
- Forums stora konstnärshandbok
- Författare
- Gair, Angela - Kearey, Ian - Jackson, Albert - Chave, Paul - Day, David - Ekelund, Urban - Harris, Robin - Svensson, Pär
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 265 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1376 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Forums stora konstnärshandbok är en modern och rikt illustrerad uppslagsbok för alla konstnärer, såväl professionella som amatörer. Den lär ut måleriets och tecknandets tekniker, hur man preparerar underlag och blandar färger, väljer och använder olika material för teckning och målning. Den tydliga och informativa texten är inriktad på den praktiska tillämpningen av teknik och teori, och boken ger mängder av tips och råd från yrkesverksamma konstnärer om hur man undviker fallgropar och löser problem som uppstår under arbetets gång.Mer än 700 foton och konstverk i färg kompletterar texten. Ett brett urval av erkända och nutida konstnärer har tagits med för att visa hur de använder sitt material och för att belysa hur fantasifullt man kan tolka motiven.En uppslagsdel omfattar förklaring av konsttermer, hälsoföreskrifter, adresser och register.Forums stora konstnärshandbok är både en visuell upplevelse och en praktisk och heltäckande handbok. Förutom att vara ett gediget referensverk ger den kreativa och inspirerande impulser. Ingen ateljé bör vara utan den!
Bokförlaget Forum 9137110284 -
Pauls kök. En grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113076645
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Allt blir gott grillat. Så enkelt är det."
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för flera toppkrogar. Han är också en välkänd tv-kock.
Här bjuder han på ett 70-tal grillrecept av världsklass med kött, fisk, fågel och grönsaker, ett 40-tal marinader, såser och rubs och kryddblandningar. Plus en utrustningsguide samt teknik- och råvaruskola. Allt genomsyrat av att behärska eld och glöd.
Norstedts 2 9789113076645 -
RÄDDA MATEN! Restaurang Retaste. Manual för m...
Häftad bok. BONNIER FAKTA. Originalupplaga uppl. 2019. 128 sidor sidor.
Nära nyskick. Gallrat biblioteksex i utmärkt skick! " Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen! Är det inte dags att börja reagera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurang Retaste, där kockarna Paul svensson och Christo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
BONNIER FAKTA Originalupplaga 9789174249972 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2018. 182 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113087573
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 791 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt gott och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och få vara vacker även på en vardag.
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök-bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi, och skogssvampslasagnen som han lärde sig för 20 år sedan i Toscana lyfts av lufttorkad skinka.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad. Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 2 9789113087573 -
MIDDAGSKOMPASSEN
Inbunden bok. BONNIER FAKTA. 2021. 248 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Nyskick/orörd bok
I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sammanlagt 75 vardagsrecept hjälper de oss att sätta välsmakande, lättlagade och klimatsm läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872954
- Titel
- Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.
BONNIER FAKTA 9789178872954 -
Forums stora konstnärshandbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110288
- Titel
- Forums stora konstnärshandbok
- Författare
- Gair, Angela - Kearey, Ian - Jackson, Albert - Chave, Paul - Day, David - Ekelund, Urban - Harris, Robin - Svensson, Pär
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 265 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1376 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Forums stora konstnärshandbok är en modern och rikt illustrerad uppslagsbok för alla konstnärer, såväl professionella som amatörer. Den lär ut måleriets och tecknandets tekniker, hur man preparerar underlag och blandar färger, väljer och använder olika material för teckning och målning. Den tydliga och informativa texten är inriktad på den praktiska tillämpningen av teknik och teori, och boken ger mängder av tips och råd från yrkesverksamma konstnärer om hur man undviker fallgropar och löser problem som uppstår under arbetets gång.Mer än 700 foton och konstverk i färg kompletterar texten. Ett brett urval av erkända och nutida konstnärer har tagits med för att visa hur de använder sitt material och för att belysa hur fantasifullt man kan tolka motiven.En uppslagsdel omfattar förklaring av konsttermer, hälsoföreskrifter, adresser och register.Forums stora konstnärshandbok är både en visuell upplevelse och en praktisk och heltäckande handbok. Förutom att vara ett gediget referensverk ger den kreativa och inspirerande impulser. Ingen ateljé bör vara utan den!
Bokförlaget Forum 9789137110288 -
Tre kök + 1 barskåp
Inbunden bok. Stockholm : Gravitation. 1999. 128 sidor.
Mycket gott skick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197363808
- Titel
- Tre kök + 1 barskåp
- Författare
- Nyrén, Daniel - Svensson, Daniel - Frigyes, Paul - Pe, Helén
- Förlag
- Stockholm : Gravitation
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gravitation 9789197363808 -
Rädda maten! restaurang Retaste : manual för...
Häftad bok.
Nära nyskick. Bonnier Fakta. [2019]. 127 s. 17 x 24cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
9789174249972 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 184 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197363804
- Titel
- Tre kök + 1 barskåp
- Författare
- Nyrén, Daniel - Svensson, Daniel - Frigyes, Paul - Pe, Helén
- Förlag
- Stockholm : Gravitation
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gravitation 9197363804 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 184 sidor.
Mycket gott skick. Gåvodedikation andra uppslaget. I mycket fint skick är boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Rädda maten! : Restaurang Retaste - manual f...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 127 sidor.
Nyskick. Illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
Bonnier Fakta 9789174249972 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nära nyskick. .............// Paul Svensson vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och måltider och få fler att njuta av den så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara riktigt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 184 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 219 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2017. 184 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hälsning på försättsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076645
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Allt blir gott grillat. Så enkelt är det."
Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för flera toppkrogar. Han är också en välkänd tv-kock.
Här bjuder han på ett 70-tal grillrecept av världsklass med kött, fisk, fågel och grönsaker, ett 40-tal marinader, såser och rubs och kryddblandningar. Plus en utrustningsguide samt teknik- och råvaruskola. Allt genomsyrat av att behärska eld och glöd.
Norstedts 2 9789113076645 -
Paul grillar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 184 sidor.
Nära nyskick. Förlagets ryggklotband, 4o. Mycket fint ex, både utanpå och inuti!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113024028
- Titel
- Paul grillar
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1102 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människor på alla håll i världen föredrar att äta sin mat grillad. Att tillaga mat ute, med hjälp av glöd och eld, är själva ursprungsmetoden. Lägg därtill en kock med bakgrund på stjärnkrogar som Bon Lloc och F12 och plötsligt befinner du dig i himmelriket!
Att laga mat utomhus möjliggör nya tekniker, andra värmekällor som skapar den oförglömliga, intensiva karaktär som smaken av eld kan ge. Grillen är inte bara ett galler med glöd, det är en rök, en ugn och en spis, och i princip kan man laga all mat utomhus.
Grönsaker, som purjolökar, får ligga tills de svartnar, skalas, klyvs och fylls med getost och doftande lavendel, sparris rågrillas och serveras med mustig pesto, potatis bakas på upphettade stenar bland glöden.
Kött och fisk förstås, men på ett sätt som vi aldrig grillat förut: saftig hjortstek täcks med saltdeg och bakas långsamt under lock, lammfärskebaben låter fräschören från citrus samsas med karaktärsfulla kryddor som spiskummin, bläckfisk fylls med fiskfärs, körvel och chili, gösen bakas med enris inlindad i tidningar direkt på glöden - färdiglagad och perfekt att äta när papperet brunnit upp.
Även tillbehör som foccacia och pitabröd får en helt annan karaktär när de bakats i grillen - ett mjukt och smakrikt innanmäte omgivet av knaprig skorpa med tydlig vedugnssmak.
Till efterrätt en kryddgrillad ananas med rosépeppar, citron- och marängtarte eller smulpaj, praktisk att förbereda och ta med i portionsformar - allt med den extra krydda som äkta glöd ger.
Har man redan bestämt sig för en huvudråvara finns här recept på mängder av marinader, såser, rubs och kryddblandningar att förgylla dem med. Därutöver en utrustningsguide och en teknik- respektive råvaruskola.
Boken ska självklart fungera som ett konkret hjälpmedel, men lika mycket inspirera till egna initiativ. Och framför allt förmedla tjusningen i att kunna behärska eld och glöd.
Norstedts 1 9789113024028 -
Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 127 sidor.
Nyskick. Förlagsny, flera exemplar i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
Bonnier Fakta 9789174249972 -
Forums stora konstnärshandbok - färger, tekni...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. 4:o-format. Rikt illustr. Skyddsomslag med mindre reva, band och inlaga i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110288
- Titel
- Forums stora konstnärshandbok
- Författare
- Gair, Angela - Kearey, Ian - Jackson, Albert - Chave, Paul - Day, David - Ekelund, Urban - Harris, Robin - Svensson, Pär
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 224 x 265 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1376 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Forums stora konstnärshandbok är en modern och rikt illustrerad uppslagsbok för alla konstnärer, såväl professionella som amatörer. Den lär ut måleriets och tecknandets tekniker, hur man preparerar underlag och blandar färger, väljer och använder olika material för teckning och målning. Den tydliga och informativa texten är inriktad på den praktiska tillämpningen av teknik och teori, och boken ger mängder av tips och råd från yrkesverksamma konstnärer om hur man undviker fallgropar och löser problem som uppstår under arbetets gång.Mer än 700 foton och konstverk i färg kompletterar texten. Ett brett urval av erkända och nutida konstnärer har tagits med för att visa hur de använder sitt material och för att belysa hur fantasifullt man kan tolka motiven.En uppslagsdel omfattar förklaring av konsttermer, hälsoföreskrifter, adresser och register.Forums stora konstnärshandbok är både en visuell upplevelse och en praktisk och heltäckande handbok. Förutom att vara ett gediget referensverk ger den kreativa och inspirerande impulser. Ingen ateljé bör vara utan den!
Bokförlaget Forum 9789137110288 -
Den nya husmanskosten
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. uppl.1. 2015. 219 s. Förlagsband. 19,5 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
9789113067131 -
Grilla vego
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 155 sidor.
Nära nyskick. Hanteringsspår. Rikl färgfotoillustrerad. Daterad dedikation från förf.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071039
- Titel
- Grilla vego
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grilla utan kött - går det? Javisst går det! Det blir gott och mättande och är dessutom enkelt. Vad sägs om sojagrillad fänkål, salviaspäckad aubergine och glödbakad potatis med rökt gräddfil? Varför inte testa en grillad sallad med mango och getost, eller bjuda in till pizzakväll med en underbar tomatsås gjord på grillen?
Kocken Paul Svensson, den vegetariska matens förespråkare, tar dig här med i den gröna grillvärlden och låter dig smaka allt från varma, härliga sallader till grillade efterrätter. Du får en liten grönsaksskola och lär dig att ta hand om grönsakerna, piffa dem så där som bara kockar kan till att smaka som det godaste du någonsin ätit. Du får också lära dig hur grillen fungerar på bästa sätt, vilken utrustning, vilket bränsle och vilka grilltekniker du behöver.
I boken Grilla Vego får vi lära oss hur enkelt, smakrikt och mättande det blir med helvegetarisk grillning.
Norstedts 1 9789113071039 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Med vänster hand : allt man behöver veta om v...
Häftad bok. Jönköping : Brain Books. 1992. 218 sidor.
Gott skick. Inlagan är mycket fin, men pärmen har hanteringsspår. Överstruket namn på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188410013
- Titel
- Med vänster hand : allt man behöver veta om vänsterhänthet
- Författare
- Paul, Diane - Svensson, Carin
- Förlag
- Jönköping : Brain Books
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Jönköping : Brain Books 9188410013 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197363804
- Titel
- Tre kök + 1 barskåp
- Författare
- Nyrén, Daniel - Svensson, Daniel - Frigyes, Paul - Pe, Helén
- Förlag
- Stockholm : Gravitation
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gravitation 9197363804 -
VÄRENDSBYGDER
Häftad bok. Norra Allbo Hembygdsförening. 1946. 95 sidor.
Mycket gott skick. / Nära nyskick. 22 x 15,5
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorra Allbo Hembygdsförening
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn