-
Illustrerad svensk litteraturhistoria band 4...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. Tredje, fullständigt omarbetade upplagan uppl. 1932.
Gott skick. Illustrerad svensk litteraturhistoria band 4 till 7.
I gott skick. Inlagan ser generellt bra ut. Pärmen har varit med om en del men ser ut att hålla ihop bra.
Band 7 och 6 märkta med 1932. Band 4 med 1928. Band 5 oklart.
Det finns flera bra böc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren Tredje, fullständigt omarbetade upplagan -
Öfverste Brelins anteckningar 1809–1818 / J....
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonniers, 1900, 238 s., välhållet privatinb. samtida halvklotband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
LCHF to go! : enkelt på jobbet
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2012. 127 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Kartonnage.
Boken LCHF to go är skräddarsydd för dig som behöver snabba, enkla och roliga tips och idéer till vilken sorts mat som passar att ta med till jobb eller till skolan. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412385
- Titel
- LCHF to go! : enkelt på jobbet
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När du inte äter hemma
Du har börjat att äta enligt LCHF-metoden och märkt hur mycket bättre du mår och hur de där extra kilona smält bort, nästan av sig själva.
Du sover bättre, orkar mer och magen är lugnare än på många år. Ja, hälsoeffekterna i ditt nya liv är både positiva och överraskande.
Du svänger snabbt ihop en äggfrukost och toppar numera med en klick kokosolja som är din senaste förtjusning. På denna frukost står du dig fint till lunch och mår toppen hela förmiddagen.
Kvällarna är heller inget problem. Ofta blir det en bit fisk eller kött och en stor härlig sallad och en varm grönsak med en rejäl klick smör på. Gott och mättande som gör att kvällsuget och småätandet är helt borta.
Men hur löser du lunchen på bästa sätt?
Det är svårt att hitta bra lunchställen i din omgivning. Ungefär så ser det ut för de flesta som tycker om LCHF. Så länge vi själva har kontroll över kyl och kök så klarar vi oss utmärkt. Men svårigheterna börjar när vi ska äta lunch på jobbet, eller är ute och reser dagtid.
Boken LCHF to go är skräddarsydd för dig som behöver snabba, enkla och roliga tips och idéer för vad och vilken sorts mat som passar att ta med till jobb eller till skolan. Mat som passar för dig som är "on the go". Snabbt, enkelt, lättlagat, lättfixat, gott, smidigt och kul. Precis så är LCHF to go.
Boken innehåller ca 60 recept på ny och rolig mat i kul förpackningar och smidiga "ta med"-utföranden. Det finns massor av tips på hur du både kan fixa till resterna från gårdagens middag och hur du enkelt packar en matlåda med grejer som är lätta att montera ihop och snabbt värma till en perfekt LCHF-lunch eller mellanmål. En del recept är vego eller semivego, vilket brukar uppskattas av kvinnor som vill äta LCHF men inte vill äta stora mängder kött på dagen. Det finns både fisk, kött, kyckling och självklart tips på smoothies och eftermiddagsnacks som passar för dig som är i farten!
Optimal Förlag 1 9789172412385 -
Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137130491
- Titel
- Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 211 x 264 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läcker mat för både kropp och själ!Cathrine Schück är känd för sin härliga och nyttiga mat och kommer här med en samling av sina bästa rätter för såväl vardag som fest. Denna typ av mat med lågt GI (glykemiskt index) gör oss piggare, gladare, friskare och kanske till och med smalare. Den bygger på råvaror som grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsprodukter, omättat fett, nötter, magert kött, fet fisk, frukt och frön. Schücks bästa innehåller några enkla och bra frukostar, en lång rad förrätter och sallader, många varma och kalla huvudrätter samt efterrätter. För även om man inte ska vräka i sig alltför kaloristinna efterrätter kan man gott någon gång unna sig en härlig dessert. Vad sägs om exotisk fruktsoppa med kumquat och psysalis, fruktsallad med mynta och grönt te, jordgubbar med grädde och lemon curd eller en guldglittrande honungssemifreddo? Schücks bästa med 100 recept ur de senaste årens Tara omfattar god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Bland frestelserna kan nämnas basilika- och limerisotto, parmavirad pumpa, knallgrön vårsoppa med grillade räkor, rödbetssoppa med linser och aprikoser, hummersallad med belugalinser, dinkelsallad med rökt lax, ljummen fänkålssallad med rosésallad och citron, laxkotlett med blomkålsmos, gremolatabakad portionsfisk, torskrygg med ägg och forellrom, grön wok med fullkornspasta och kryddig pesto, potatissallad med broccoli och sojabönor, grönsaksrisotto med kycklinglever, knaprigt ankbröst med nektarinsallad, marinerad kycklingfilé med timjansaïoli, oxfilé med passionsfruktssås och palsternacksgratäng, örtdoftande lammstek med bönwok, lammfärsbiffar med rosmarin och hummus samt grillade lammkotletter med grönsaks- och quinoawok. Schücks bästa är illustrerad med inbjudande och inspirerande bilder av Martin Cederblad.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle mat & vin och Tara. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt, Montignacs svenska kök, Mer naturligt och GI till vardags.
Bokförlaget Forum 9789137130491 -
Shakspere och hans tid. I-II.
Inbunden bok.
Nyskick. Sthm: Gebers Förlag, 1916. VIII + 412; + (8) + 408 s. + 3 pl. (en av dem utvikbar). Förlagets rikt gulddekorerade klotband, marmorerade snitt. [41G]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
En äfventyrare
Inbunden bok.
Gott skick. Gebers 1918. 217 sidor. Pappband med färgade snitt. Pappersmista på rygghuvudet. Namnteckning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Rutger Fredrik Hochschilds Memoarer I-III. Tr...
Inbunden bok. Hugo Gebers Förlag.
Mycket gott skick. 1908-1909. VIII + 247 + 256 + 347 sidor. Biblioteksinbundna med borttagna lånefickor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHugo Gebers Förlag -
Helt naturligt : mat med lågt GI
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175885239
- Titel
- Helt naturligt : mat med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 775 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med lågt GI (glykemiskt index) är det vi bör satsa på för att må bättre. I stora drag betyder det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, frukt. Enkelt, klart och okomplicerat berättar Cathrine Schück om hur hon själv helst äter. Boken är full av tips, knep och spännande recept som kan passa hela familjen. Lämpliga frukostar, sunda luncher, trevlig utflyktsmat, enkla mellanmål och välkomponerade middagar här finns den goda maten för alla människor och för alla tillfällen. Ett plock ur den frestande receptsamlingen: Mallorcaomelett, bulgursallad, majssoppa, tomatsoppa, blomkål polonaise, kycklingklubbor med timjan och citron, laxburgare med chilidressing, bakade rödbetor med chèvre, falafelbullar på endivebädd, marinerade kalkonspett, buljongkokt kyckling med gremolata, böncurry med fullkornsris, ugnsbakad lax med timjanstekta gurkmånar, kalkongryta med vita bönor, flintastek på lamm och potatissallad med broccoli, pasta med svamp, lammfilé med kantareller och äpplen, fiskpaket med grönsaker, lammfärsbiffar med tomater och timjan, ugnsbakade grönsaker och rotfrukter, wokade sallader, rabarberkräm, jordgubbsgazpacho, björnbärsglass, päron i bärsås. Helt naturligt innehåller helt enkelt balanserad mat som inte är svår att laga och som håller humöret på topp och blodsockret på en jämn nivå.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon medverkar i Elle à la carte, Buffé samt i dags- och veckopress. Har skrivit en rad kokböcker, bland dem Schücks Sommar, Schücks Vinter, Schücks Gröna och Schücks Honungsmat. Cathrine Schück kommer under hösten 2003 att presentera mat i TV4:s morgonprogram.
Bokförlaget DN 9175885239 -
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996.
Nyskick. Komplett nyskick på alltihop!
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
X3
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516557 -
Mer naturligt Cathrine Schück : friskare, pig...
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2005. 158 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. God nyttig välbalanserad mat. Recept och bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175886855
- Titel
- Mer naturligt Cathrine Schück : friskare, piggare, smalare - ny mat med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Mer naturligt, uppföljaren till Helt naturligt, presenterar Cathrine Schück ny mat med lågt GI (glykemiskt index). Det är just denna typ av mat vi bör satsa på för att bli friskare och piggare. Av den blir också de flesta smalare. I stort innebär det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, nötter, frön och frukt. Cathrine Schück lever själv som hon lär. Och hon vidarebefordrar här sina bästa tips och knep och många spännande recept som passar hela familjen. Här finns beskrivningar på frukostar (som är det viktigaste målet på hela dagen!), bufféer, utflyktsmat, snacks, värmande drycker, soppor, fisk- och kötträtter samt efterrätter. Det vill säga god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Ett plock ur den frestande menyn: grillade skockor med citron och persilja; äggsallad med curry, garam masala och aprikoser; rosmarinspett med champinjoner; quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter; frittata med broccoli och fetaost; knapriga parmesankex; rubinröd rödbetssoppa med chèvrekräm; valnötstapenade; minestrone; ananasplock med parmaskinka; buljong med sherry; tranbärsglögg med julsmak; ugnsbakad pumpa med parmesanost; mandelsoppa med vitlök, persilja och chili; saffransbulgur med musslor och bönor; grillad torsk med dunderaïoli; krispiga äppelflarn samt Sydneys chokladmoussetårta. Mer naturligt innehåller enkel och balanserad mat som håller humöret på topp genom att hålla blodsockret på en jämn nivå. Mer naturligt är boken för dig som vill vara och förbli mätt, slank och fräsch. De inbjudande, vackra och inspirerande bilderna är tagna av Susanna Blåvarg.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle à la carte, Buffé och Tara samt i dagspressen. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommar, Schücks Vinter, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt och Montignacs svenska kök.
Bokförlaget DN 9789175886855 -
FYRA böcker om GI-metoden GI in the City / >V...
Inbunden bok. ICA bokförlag / Prisma / Fitnessförlaget och Prisma. 2 uppl. 2005. 160 sidor.
Nära nyskick. Antal sidor 120 - 160
Tryck år 2006 - 2007Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846136
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 256 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Klaras GI-mat är en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI för den som vill gå ned i vikt och minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Vilken succé det blev! Boken, som utkom hösten 2004, har redan sålt i 20 000 exemplar, och nu kommer den i en lågprissatt kartonnageutgåva.
Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och franska. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa.
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, crossover husman.
Boken utkom i original 2004.
ICA bokförlag / Prisma / Fitnessförlaget och Prisma 2 9151846136 -
Sveriges Nationallitteratur 1500-1920 - Kompl...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1921.
Gott skick. Alfabetisk förteckning över Sveriges nationallitteratur 1500-1920. Ett riktigt mastodontverk i sammanlagt 15 band. Vackra halvfranska band med övre guldsnitt och gyllene detaljer på bokryggarna. Bokryggarnas läder är lite lätt missfärgat på några ställen. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Riksdagen genom tiderna
Inbunden bok. Stockholm : Sveriges riksdag : Riksbankens jubileumsfond : Almqvist & Wiksell international (distr.). 1985. 347 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Viss skavning samt några revor (-0,3 till - 2 cm) på omslaget. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912200758x
- Titel
- Riksdagen genom tiderna
- Författare
- Bengtsson, Ingemund - Schück, Herman - Stjernquist, Nils - Riksbankens jubileumsfond
- Förlag
- Stockholm : Sveriges riksdag : Riksbankens jubileumsfond : Almqvist & Wiksell international (distr.)
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sveriges riksdag : Riksbankens jubileumsfond : Almqvist & Wiksell international (distr.) 912200758x -
NYSTART MED SUCCÉDIETEN 8/800 – Rasa 10 kilo...
Inbunden bok. Expressen. 2018. 142 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
SÄNK BLODSOCKRET OCH RASA I VIKT!
Lägre blodtryck, sänkt blodsockernivå och ett rejält viktras.
• Med 8/800 minskar du både midjemåttet och förbättrar hälsan! Du äter läcker medelhavskost i åtta läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479198
- Titel
- Nystart med succédieten 8/800 : rasa 10 kilo på 8 veckor
- Författare
- Cathrine Schück
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SÄNK BLODSOCKRET OCH RASA I VIKT
Lägre blodtryck, sänkt blodsockernivå och ett rejält viktras. Med 8/800 minskar du både midjemåttet och förbättrar hälsan! Du äter läcker medelhavskost i åtta veckor samtidigt som du begränsar ditt energiintag till 800 kalorier om dagen.
Kostrådgivaren Cathrine Schück är ensam i Sverige om att ha Michael Mosleys godkännande att hålla kurser om Mosleys blodsockermetod. Hon har utvecklat metoden och döpt sin version till 8/800. Det här är andra boken om succédieten med nya, fräscha recept av Cathrine Schück.
Njut av goda frukostar, mättande mellanmål och smakrika rätter med kött, kyckling, fisk och skaldjur. Välkommen till ett lättare och hälsosammare liv!
Expressen 9789188479198 -
Excellensen grefve A. F. Skjöldebrands memoar...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Stockholm: Hugo Gebers förlag, 1903-1904. Inbundna i ljusbruna halvfranska band med svart titeletikett och förgylld ryggtitel. Fem delar i tre volymer. Några mindre skrapmärken på ryggarna. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mer naturligt Cathrine Schück : friskare, pig...
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 2005. 158 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175886855
- Titel
- Mer naturligt Cathrine Schück : friskare, piggare, smalare - ny mat med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Mer naturligt, uppföljaren till Helt naturligt, presenterar Cathrine Schück ny mat med lågt GI (glykemiskt index). Det är just denna typ av mat vi bör satsa på för att bli friskare och piggare. Av den blir också de flesta smalare. I stort innebär det att vi bör äta fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, nötter, frön och frukt. Cathrine Schück lever själv som hon lär. Och hon vidarebefordrar här sina bästa tips och knep och många spännande recept som passar hela familjen. Här finns beskrivningar på frukostar (som är det viktigaste målet på hela dagen!), bufféer, utflyktsmat, snacks, värmande drycker, soppor, fisk- och kötträtter samt efterrätter. Det vill säga god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Ett plock ur den frestande menyn: grillade skockor med citron och persilja; äggsallad med curry, garam masala och aprikoser; rosmarinspett med champinjoner; quinoasallad med rucola, torkade bär och nötter; frittata med broccoli och fetaost; knapriga parmesankex; rubinröd rödbetssoppa med chèvrekräm; valnötstapenade; minestrone; ananasplock med parmaskinka; buljong med sherry; tranbärsglögg med julsmak; ugnsbakad pumpa med parmesanost; mandelsoppa med vitlök, persilja och chili; saffransbulgur med musslor och bönor; grillad torsk med dunderaïoli; krispiga äppelflarn samt Sydneys chokladmoussetårta. Mer naturligt innehåller enkel och balanserad mat som håller humöret på topp genom att hålla blodsockret på en jämn nivå. Mer naturligt är boken för dig som vill vara och förbli mätt, slank och fräsch. De inbjudande, vackra och inspirerande bilderna är tagna av Susanna Blåvarg.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle à la carte, Buffé och Tara samt i dagspressen. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommar, Schücks Vinter, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt och Montignacs svenska kök.
Bokförlaget DN 9175886855 -
Allmän litteraturhistoria, 1 -7
Inbunden bok. Stockholm : Gidlund. 1982.
Nära nyskick. Namnteckning i varje del.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170213860
- Titel
- Allmän litteraturhistoria
- Författare
- Schück, Henrik - Svenska akademien
- Förlag
- Stockholm : Gidlund
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gidlund 9170213860 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9178440378
- Titel
- Illustrerad svensk litteraturhistoria
- Författare
- Schück, Henrik - Warburg, Karl - Svenska akademien
- Förlag
- Stockholm : Gidlund
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gidlund 9178440378 -
Gustavianska brev - brev från Leopold, Kellgr...
Skadad Häftad Orginalutgåva Norstedts, Stockholm 1918, (Ur Svenska Akademiens arkiv.) Främre omslag saknas, resterande omslag naggat, vikveck på gulnad rygg, fläckad ca 2x3cm på baksida, 8o, 661s … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
KGL. Vitterhets historie och antikvitetsakade...
Häftad bok. 1932. 282 sidor.
Mycket gott skick. Dess förhistoria och historia I
Ej uppskuren
Några fläckar på framsidan och lite på baksidan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Montignacs svenska kök 75 inspirerande recept...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Forum 2004. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, nyttig fisk, mycket protein samt lite fetter leder till ett friskare och sundare liv. I boken finns en samling recept som växt fram i ett samarbete mellan Cathrine Schück och Michel Montign läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125915
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 9137125915 -
Hans Forssell : historiker, publicist, statsr...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 490 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127083271
- Titel
- Hans Forssell : historiker, publicist, statsråd
- Författare
- Schück, Herman
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hans Forssells (1843–1901) bana började lysande, men med åren hamnade han allt mer i otakt med sin egen tid. I Hjalmar Söderbergs skådespel "Gertrud" förekommer han under namnet Tor Torell om vilken det där sägs att han var "ett namn som det var klang i en gång i världen".
Hans Forssell var under 1870- och 80-talen en högt uppburen forskare, ämbetsman och politiker. Han disputerade i Uppsala 1866 på en banbrytande avhandling om Gustav Vasa. Åren därefter är han intensivt arbetande och uppmärksammad: som tidningsredaktör, som sekreterare i utskott och utredningar, som idé- och samhällsdebattör och historiker. Han blev beundrad för sin arbetskapacitet och idérikedom, men ansågs också vara äregirig, utmanande och splittrad.
År 1875 vid 32 års ålder blev han finansminister i De Geers andra ministär. Som statsråd var han en särling med lysande utförsgåvor men med föga gehör hos rikets herrar. Efter en schism med statsministern Arvid Posse tvingades han avgå 1880.
Hans Forssell blev nu president i Kammarkollegiet och fortsatte som forskare och samhällsdebattör. År 1881 invaldes han i Svenska Akademien. Hans stora forskningsprojekt om vasatiden kom dock att reduceras till arbeten av mer statistisk art. Med sina politiska åsikter hamnade han också allt mer på tvärs mot samhällsutvecklingen och som debattör blev han mer och mer marginaliserad. Hans forskning har uppmärksammats först nu hundra år efter hans död.
Herman Schück (f 1925 ) har varit lärare i historia vid Stockholms universitet, senast som professor 1978–91. Hans forskning och författarskap har främst gällt svensk medeltid och vasatid. Han har utgivit bl a Riksdagen genom tiderna (1985) och Engelbrektskrönikan (1994). Han är sedan 1985 ledamot av Vitterhetsakademien.
Natur & Kultur 1 9789127083271 -
Cathrines gröna
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 1998.
Nära nyskick. Häftad utgiven av Bokförlaget DN 1998. Den här boken handlar om vegomat. Lättlagat, vackert, gott och grönt. Här finns mängder av härliga gröna recept i Cathrine Schücks anda. Till recepten finns foton. ///// Gradering: Mycket gott skick/Nära nyskick … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175881926
- Titel
- Cathrines gröna
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 667 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget DN 9175881926 -
Schücks bästa 100 recept med lågt GI
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Forum 2007. Catrine Schück bjuder här på sina bästa rätter. Mat med lågt GI som gör oss piggare, friskare, gladare och kanske till och med smalare. Boken innehåller enkla och lättlagade frukostar, förrätter och sallader, varma och kalla huvudrä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137130491
- Titel
- Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 211 x 264 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läcker mat för både kropp och själ!Cathrine Schück är känd för sin härliga och nyttiga mat och kommer här med en samling av sina bästa rätter för såväl vardag som fest. Denna typ av mat med lågt GI (glykemiskt index) gör oss piggare, gladare, friskare och kanske till och med smalare. Den bygger på råvaror som grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsprodukter, omättat fett, nötter, magert kött, fet fisk, frukt och frön. Schücks bästa innehåller några enkla och bra frukostar, en lång rad förrätter och sallader, många varma och kalla huvudrätter samt efterrätter. För även om man inte ska vräka i sig alltför kaloristinna efterrätter kan man gott någon gång unna sig en härlig dessert. Vad sägs om exotisk fruktsoppa med kumquat och psysalis, fruktsallad med mynta och grönt te, jordgubbar med grädde och lemon curd eller en guldglittrande honungssemifreddo? Schücks bästa med 100 recept ur de senaste årens Tara omfattar god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Bland frestelserna kan nämnas basilika- och limerisotto, parmavirad pumpa, knallgrön vårsoppa med grillade räkor, rödbetssoppa med linser och aprikoser, hummersallad med belugalinser, dinkelsallad med rökt lax, ljummen fänkålssallad med rosésallad och citron, laxkotlett med blomkålsmos, gremolatabakad portionsfisk, torskrygg med ägg och forellrom, grön wok med fullkornspasta och kryddig pesto, potatissallad med broccoli och sojabönor, grönsaksrisotto med kycklinglever, knaprigt ankbröst med nektarinsallad, marinerad kycklingfilé med timjansaïoli, oxfilé med passionsfruktssås och palsternacksgratäng, örtdoftande lammstek med bönwok, lammfärsbiffar med rosmarin och hummus samt grillade lammkotletter med grönsaks- och quinoawok. Schücks bästa är illustrerad med inbjudande och inspirerande bilder av Martin Cederblad.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle mat & vin och Tara. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt, Montignacs svenska kök, Mer naturligt och GI till vardags.
Bokförlaget Forum 9789137130491 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175881926
- Titel
- Cathrines gröna
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1998
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 667 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9175881926 -
Rom en vandring genom seklerna - Renässansen
Inbunden bok. Hugo Gebers Förlag. 1914.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHugo Gebers Förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHugo Gebers Förlag 2
-
Svensk litteraturhistoria I-VIII
Inbunden bok. Gebers. Tredje fullständigt omarbetade uppl. 1926.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Lite slit på band I rygg. Ojämnt blekta ryggar. Ej adlibris, inga anteckningar. Någon svag (angenäm) röklukt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGebers Tredje fullständigt omarbetade -
Svensk litteraturhistoria I-VIII
Gebers. Tredje fullständigt omarbetade uppl. 1926.
Gott skick. Läderrygg lite nött något band, huvudsak I. Lite ojämt blekt. Inga anteckningar, ej xlibris. Något krumma pärmar. Svag rökdoft (angenäm).
Frakt max 150 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGebers Tredje fullständigt omarbetade -
Historisk Atlas. Skolupplaga
Häftad bok. Svenska Bokförlaget. 1956. 36 sidor.
Gott skick. Har blekts
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Bokförlaget
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn