-
Jamies supermat - Recept för en piggare och f...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Mat för hela året : fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 1 uppl. 2010. 167 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 1 9789186623005 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Goda recept i mängd av en ung Jamie Oliver
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb matbok av TV-succekocken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100579122
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100579122 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247749
- Titel
- 5 ingredienser : snabb och enkel mat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och ska komma på vad du ska laga för middag. Fem ingredienser, det är allt du behöver för att komponera en smakrik, näringsriktig och god måltid. Det är i alla fall Jamies Oliver övertygelse. Med fler ingredienser än så blir det bara krångligt.Jamie Oliver vill att matlagning ska vara enkelt och möjligt för alla som vill bli bättre kockar i ett stressigt vardagsliv. Han vill hjälpa oss att lösa ett av de stora bekymren vi ständigt tampas: Vad ska vi äta till middag? Och han vill att det ska vara välbalanserad, nyttig och god mat som får oss att må bra. Då räcker det med fem ingredienser.Med 130 superenkla recept, alla uppbyggda på fem ingredienser, så kan du ta kommandot i köket och bjuda dig själv, dina närmaste och dina vänner på god mat veckans alla dagar. Bokens kapitel är ordnade efter huvudråvaran i rätten, såsom kyckling, lamm, fläsk, fisk, ägg, sallader, vegetariskt och pasta. Bestäm dig bara för den huvudråvara du är sugen på och den här boken ger dig inspirationen och receptet.Varje recept presenteras i överskådlig och läcker form. Korta steg-för-steg instruktioner, tydliga ingredienslistor och redovisande bilder på de fem ingredienserna som ingår i rätten samt en vacker matbild gör det supertydligt att förstå hur rätten ska lagas. Det kan nog inte bli mer pedagogiskt än så.Det här är den optimala vardagskokboken fylld av Jamie Olivers grymt smakrika och goda mat.
Bonnier Fakta 9789174247749 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241730
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.
Bonnier Fakta 9789174241730 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Jättefint exemplar av Jamie Olivers kända kokbok. Boken är i princip i nyskick, sidorna har inga anteckningar, fläckar, matkladd eller liknande.
Skyddsomslaget är i gott skick, dock lätt kantstött och något skrynkligt. Bokpärmen är däremot i fint skic läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9100575054 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241730
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.
Bonnier Fakta 9789174241730 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243123
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1143 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174243123 -
Vego : enkla & goda rätter för alla
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 309 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870684
- Titel
- Vego : enkla & goda rätter för alla
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1188 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkla & goda rätter för allaJamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till de ödmjuka och underbara grönsakerna. Du kommer att lämna matbordet mätt, tillfreds och glad – utan att du har saknat köttet på tallriken. Oavsett om du tänker dig en eller två köttfria dagar i veckan eller vill bli vegetarian, eller om du bara vill testa några nya briljanta smakkombinationer – det här är boken för dig.
Bonnier Fakta 9789178870684 -
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100105679
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9789100105679 -
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Begagnat skick. Har en hälsning och en del spår av användning. Kan ha några fläckar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100105679
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9789100105679 -
Jamie Cooks Italy
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2018. 405 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 25 x 20 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718187736
- Titel
- Jamie Cooks Italy
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 48 mm
- Vikt
- 1380 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Jamie Cooks Italy is a celebration of the joy of Italian food. Jamie wants to share his love of all things Italian with accessible, best-ever recipes for Classic Carbonara, Salina Chicken, Stuffed Focaccia, Baked Risotto Pie, Pot-Roasted Cauliflower and Limoncello Tiramisu. This is about bringing the pleasure and passion of the world's favourite cuisine to your kitchen at home. Featuring 140 recipes in Jamie's easy-to-follow style, the book has chapters on Antipasti, Salad, Soup, Meat, Pasta, Fish, Rice & Dumplings, Bread & Pastry, Sides, Desserts and all the Basics you need.The recipes are a mix of fast- and slow-cooking, familiar classics with a Jamie twist, simple everyday dishes and more indulgent labour-of-love choices for weekends and celebrations. Whether cooking for yourself or cooking for friends and family, the aromas and tastes will transport you straight to the landscapes of Italy. Viva Italia!
Penguin Books Ltd. 9780718187736 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 317 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Älskar du mat och Italien?
En härlig, rolig och inspirerande kokbok om Italiens maträtter
Inget kludd, vikta sidor eller annat som stör.
Utsidan är i gott skick.
Se gärna mina övriga annonser med liknande böcker, Samfraktar!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241747
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Bonnier Fakta 9789174241747 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623203
- Titel
- Jamie grillar
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 793 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jamie grillar doftar det av kryddörter och mustiga marinader. Spännande rätter av kött och fisk serveras med fräscha sallader, sidorätter och kryddiga såser.
De 170 recepten är inspirerade av hela världens matkulturer. Recepten är hämtade från Mellanöstern, Australien Latinamerika och andra platser, där man uppskattar en lagom rökig köttbit eller fina fisken tillagad på grillen. Vill du ha tips på ett enkelt spett eller en imponerande anrättning med ostron; Jamie har recepten som får vännerna kring bordet eller på picknickfilten att sucka av belåtenhet.
Drinkar, med eller utan alkohol som sätter fart på humöret ingår förstås i grillkonceptet, liksom de där uppfriskande, hemgjorda safterna som barnen älskar. Men lämna lite plats för en läcker dessert! I Jamie grillar hittar du lockande recept på enkel äppelpannkaka, en utsökt torrone- och chokladsemifreddo och många fler oemotståndliga svalkande efterrätter.
Nygren & Nygren 1 9789186623203 -
Jamies italy
Inbunden bok. 2017. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718147707
- Titel
- Jamies italy
- Författare
- Oliver, Jamie
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
0718147707 -
The return of the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2000. 288 sidor.
Mycket gott skick. Engelsk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144392
- Titel
- The return of the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718144392 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0140277811
- Titel
- Naked chef
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Britain's most exciting young chef, Jamie Oliver combines bold flavours and fresh ingredients within simple recipes. He is at the cutting edge of modern life and modern British cooking. "The Naked Chef" has something for everyone - from those who want great food but want to keep it simple, to those who work for a living and don't have time to spend all evening cooking. It is about giving people confidence and getting them to feel at ease in the kitchen, even if they have never tried cooking before!
Penguin Books Ltd. 0140277811 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 249 sidor.
Mycket gott skick. Utgiven av Bonnier Fakta 2010. Jamie Oliver slog ner som en härlig vitaminkick i kockvärlden. Det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste. En repertoar med enkla, läckra och festliga recept på principen: att undvika matlagningsjargong och alla läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241730
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.
Bonnier Fakta 9789174241730 -
Jamies Amerika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 360 sidor.
Nära nyskick. Troligen aldrig bläddrad i
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240979
- Titel
- Jamies Amerika
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 256 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1251 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Spännande recept, fantastiska foton och superläcker form! Jamie Oliver förnekar sig inte – lika hungrig som man blir på hans mat, lika sugen blir man på boken.Följ med Jamie Oliver på en passionerad kulinarisk resa genom de många kontrasternas land – Amerika. 120 recept finns samlade i hans smakrika, färgsprakande bok som är en storslagen och oemotståndlig matodyssé från New York via Louisiana, Arizona och Los Angeles.Här blandas traditionellt och modernt och du lär dig laga allt från en lätt och fräsch vattenmelonsallad, peruansk ceviche och sallad på olika groddar till tonfisktartar, krabbollar med chilisalsa, mexikanska tamales med choklad och räkfylld plattfisk. Här finns lägereldsmat, bönor och chilikryddade popcorn och riktig ”soul food” från Södern. I det obligatoriska BBQ-avsnittet hittar du både ölgrillad kyckling och en härlig surf’n’turf. Bland de smarriga efterrätterna kan du välja bland annat pecannötspaj med bourbon, persikoglass eller varför inte en blodapelsingranité?Amerikansk mat har väl aldrig känts så spännande och exotisk som här i Jamie Olivers tappning. Till de flesta recept presenteras dessutom förslag på vin att dricka till.Mellan recepten får vi hänga med Jamie på alligatorjakt i träskmarkerna, in bland de bästa kinesiska matstånden i Queens NY, på traditionell indianfrukost tillagad i en enda kastrull och till de tatuerade brödbakande gängkillarna på Homeboy Bakery i Los Angeles. De människor han möter och det de berättar ger en färgstark bild av ett mångfasetterat och fascinerande Amerika av idag beskrivet på Jamies särpräglade humoristiska och engagerande sätt.
Bonnier Fakta 9789174240979 -
Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lite hanteringsspår på omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243918
- Titel
- Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med omsorg, släng mindre
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1069 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spara samtidigt både pengar och miljö. Laga smart med Jamie innehåller enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Förutom alla fina recept ger Jamie tips om hur du kan handla mat billigt och effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester, vilken utrustning du helst bör ha i köket och hur du fryser in, tinar upp och konserverar på bästa sätt. Bli gladare, friskare och rikare med Laga smart med Jamie!Laga smart med Jamie är en mycket ambitiöst upplagd kokbok, som tar fasta på önskemål och diskussioner från Jamies läsare, som vill lära sig att inte bara laga godare och nyttigare mat utan också bli mer ekonomiskt och miljömässigt smarta i köket!Jamie Oliver går noggrant igenom grunderna för hur man tar tillvara mat på rätt sätt: genom att laga spännande recept på rester, lägga in överblivna grönsaker, göra egen buljong, bli kompis med tjejen i köttdisken eller fiskhandlaren så att man alltid får sjyst pris och sjysta varor, frysa in både överbliven mat och ingredienser som blev över … och så vidare!Boken innehåller mängder av goda och hyfsat lättlagade recept fördelade på vegetariskt, nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns också en bonusdel där extra smarta och billiga recept radas upp tillsammans med oemotståndligt läckra efterrätter som inte innehåller onödigt socker eller andra mindre hälsosamma ingredienser.Nytt för den här gången är också att varje recept är försett med kalorimått, samt att det finns en näringsfysiologisk översikt över samtliga recept i boken. I Laga smart med Jamie berättar inte bara Jamie på sitt oefterhärmliga sätt om kompisar och personligheter han träffat under sina år i restaurangbranschen utan intervjuar slaktaren, fiskhandlaren och bagaren för att få fram hur vi konsumenter ska få bästa möjliga mat när vi handlar och tillagar våra måltider.Här lär sig alla intresserade grunderna i smart hushållning! Boken vänder sig till alla åldrar och livssituationer, den är lika användbar i småbarnsfamiljen som i singelhushållet eller studentkorridoren. Håll till godo!
Bonnier Fakta 9789174243918 -
Jamies supermat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 309 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skickas välemballerad och spårbar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245325
- Titel
- Jamies supermat
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 255 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok berättar Jamie Oliver personligt om sin omställning till en ny och mer hälsosam livsstil, och om hur han har blivit medveten om hur han ska äta för att må så bra som möjligt. Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt väldigt mycket åt, har invånarnas livsstil flera saker gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, och maten har mycket stor betydelse för ett långt och friskt liv, och det är just det som människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom när han har skapat recepten i sin nya kokbok.Här finns fler än 90 recept fördelade över frukost, lunch och middag och många smarta tips på nya läckra mellanmål och snacks. Recepten kan följas som ett 30-dagarsprogram för att verkligen komma igång med nya fräscha vanor, eller ett och ett från var och en av kategorierna.Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur – och bli friskare, lyckligare och lev längre!
Bonnier Fakta 9789174245325 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241747
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 192 x 252 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Bonnier Fakta 9789174241747 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 320 sidor.
Nyskick. // "När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100116132
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100116132 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001.
Gott skick. Bra skick inuti, lite slitet skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575054
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9100575054 -
Jamie does Spain, Italy, Sweden, Morocco, Gre...
Inbunden bok. Penguin Books. 1 uppl. 2010. 359 sidor.
ISBN 9780718158545
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 25,5 cm x 19,5 x 3,5 cm Vikt 1.260 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med snygga färgfoton av David Loftus. Easy twists on classic dishes inspired by my travels. The book is Jamie's Oliver personal celebration of amazin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPenguin Books 1 9780718158545
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn