-
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons FREDAGKVÄLL MED MAT & VIN. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kvä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Sablar också! - Blankvapen i krig, fred och f...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Utgiven av Streck & punkt 2004. Kartonnage. 149 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916315207X
- Titel
- Sablar också! : blankvapen i krig, fred och fantasi : samt mästersmeder och svärdfejare i Smedstaden
- Författare
- Hendén, Jan - Österberg, Henning - Larsson, Håkan
- Förlag
- Eskilstuna : Streck & punkt
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar även klingsmide i Eskilstuna
916315207X -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Lidingö : Allt om Vin. 1 uppl. 2009. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Lidingö : Allt om Vin 1 9789163359866 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118020
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Håkan Larssons Vin och fest är en unik vin-och matbok där recept från Sveriges bästa kockar förenas med detaljerade vinförslag. Allt presenterat i den lättsamt pedagogiska form som gjort Håkan Larsson till en av Sveriges mest uppskattade vin- och matskribenter. År 2003 kom Håkan Larssons Vin & Mat som blev en stor succé med över 40 000 sålda exemplar. Här kombinerades för första gången läckra menyer med konkreta vinförslag, komplett med prisläge och Systembolagets varunummer. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren, ännu mer fokuserad på ögonblicken som förgyller vardagen eller markerar högtidliga tillfällen i livet. Grundupplägget är detsamma som i föregångaren: festliga, lättlagade och noggrant utformade recept på både stora menyer och enskilda festrätter åtföljs av texter som dels beskriver smakerna, dels ger nyckeln till de perfekta vinvalen i varje enskild situation. Det ger läsaren en härlig valfrihet. Den som vill lagar bara den frestande maten, en annan väljer att också följa det detaljerade vinförslaget och någon läser texten noga och kan framstå som den perfekta värdinnan eller värden som ger sina gäster en initierad bakgrund till varför smakerna harmonierar så utmärkt i glas och på tallrik. I Håkan Larssons Vin och fest är alltså festtemat ännu mer accentuerat och håller en hög kvalitetsprofil, utan att för den skull bli fin i kanten. Ett nytt inslag är att Håkan Larsson till en del rätter ger ett annorlunda vinförslag för den som är road av att prova mer vågade varianter. Naturligtvis finns alternativ till alla viner i en särskild avdelning, och vinförslagen kommer fortlöpande att uppdateras på tidningen Allt om Vins hemsida. Det finns också en egen avdelning helt ägnad åt den viktiga starten på kalaset. Här finns förslag på de bästa aperitiferna och recept på lättlagade och festliga tilltugg för alla tillfällen. Recepten som kommer från tidningen Allt om Vin är utarbetade av några av landets bästa kockar och restauranger.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100118020 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 176 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsny. Oläst. Lite lite hanteringsslitage på pärmen. OBS: En fraktavgift oavsett antal böcker i samma order.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. 20 x 29 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Flugbindning - Flugfiskarnas favoriter
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866024
- Titel
- Flugbindning - Flugfiskarnas favoriter
- Författare
- Per Brännström - Mikael Hagman - Claes Hederstierna - Patrik Johansson - Håkan Karsnäser - Henke Larsson - Terry Lawton - E. J. Malone - Sylvester Nemes - Lars-Åke Olsson - Ted Patlen - Paul Procter - Tom Travis - Johan Klingberg
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1043 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- INNEHÅLL:
* TERRESTRIALS * NATTSLÄNDELARVER * STREAMER * BÄCKSLÄNDAN * TORRFLUGAN * NATTSLÄNDEPUPPOR * FJÄDERMYGGPUPPOR * IRLÄNDSKA FLUGOR OCH FLUGBINDARE * DE MJUKHACKLADE FLUGORNA * SPINNERS, SPENT SPINNER, IMAGOES * SKALBAGGAR, IGLAR, FLICKSLÄNDOR OCH TROLLSLÄNDOR * ENDAST MED EN TORRFLUGA? * NATTSLÄNDOR * FLUGOR FÖR GÄDDFISKE * NYMFER * FLYMFER * DEN OTROLIGA OCH MÅNGSIDIGA ZONKERN
Ytterligare författare: Ahlqvist, Rolf
Ytterligare författare: Alphenaar, Wim
Ytterligare författare: Bentsen, Lars Chr
Ytterligare författare: Brännström, Per
Ytterligare författare: Hagman, Mikael
Ytterligare författare: Hederstierna, Claes
Ytterligare författare: Johansson, Patrik
Ytterligare författare: Karsnäser, Håkan
Ytterligare författare: Larsson, Henke
Ytterligare författare: Lawton, Terry
Ytterligare författare: Malone, E. J.
Ytterligare författare: Nemes, Sylvester
Ytterligare författare: Olsson, Lars-Åke
Ytterligare författare: Patlen, Ted
Ytterligare författare: Procter, Paul
Ytterligare författare: Travis, Tom
Ytterligare författare: Klingberg, Johan
Bokförlaget Settern 1 9789175866024 -
Gustaf Jonnergård : Sveriges "längste" partis...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2023. 222 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189323735
- Titel
- Gustaf Jonnergård : Sveriges "längste" partisekreterare
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 215 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gustaf Jonnergård är Sveriges längste partisekreterare. Inte i fysisk mening men i antal år i tjänsten. Som partisekreterare mellan åren1951 och 1976 påverkade han Bondeförbundet/Centerpartiets utveckling mer än kanske någon annan. I nära samverkan med Gunnar Hedlund ledde Jonnergård Bondeförbundets omvandling från en politisk bonderörelse till ett modernt parti med brett program, som växte från tioprocentsnivån till 25,1 procent i valet 1973 - och som under Thorbjörn Fälldins ledning kunde bilda regering 1976. GGustaf Jonnergård dömde ut de klassiska ideologierna och utformade ett eget idésystem för Centerpartiet decentralismen. Genom sitt idoga författande påverkade han politiken långt efter att han avgick som partisekreterare. Hans idéer lever än inom centerrörelsen även om inte alla är medvetna om detta. I dagens läge är de högst relevanta.
Ekerlids 1 9789189323735 -
Eskilstunapolisens historia : [1850-1997]
Inbunden bok. Eskilstuna : Eskilstunapolisens historiska förening (EPHF). 2007. 340 sidor.
Mycket gott skick. klotryggband, stort format 35*25 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163303098
- Titel
- Eskilstunapolisens historia : [1850-1997]
- Författare
- Carlsson, Börje - Larsson, Håkan - Eskilstunapolisens historiska förening
- Förlag
- Eskilstuna : Eskilstunapolisens historiska förening (EPHF)
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Eskilstuna : Eskilstunapolisens historiska förening (EPHF) 9789163303098 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 239 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Tillskrift på försättsbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118020
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Håkan Larssons Vin och fest är en unik vin-och matbok där recept från Sveriges bästa kockar förenas med detaljerade vinförslag. Allt presenterat i den lättsamt pedagogiska form som gjort Håkan Larsson till en av Sveriges mest uppskattade vin- och matskribenter. År 2003 kom Håkan Larssons Vin & Mat som blev en stor succé med över 40 000 sålda exemplar. Här kombinerades för första gången läckra menyer med konkreta vinförslag, komplett med prisläge och Systembolagets varunummer. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren, ännu mer fokuserad på ögonblicken som förgyller vardagen eller markerar högtidliga tillfällen i livet. Grundupplägget är detsamma som i föregångaren: festliga, lättlagade och noggrant utformade recept på både stora menyer och enskilda festrätter åtföljs av texter som dels beskriver smakerna, dels ger nyckeln till de perfekta vinvalen i varje enskild situation. Det ger läsaren en härlig valfrihet. Den som vill lagar bara den frestande maten, en annan väljer att också följa det detaljerade vinförslaget och någon läser texten noga och kan framstå som den perfekta värdinnan eller värden som ger sina gäster en initierad bakgrund till varför smakerna harmonierar så utmärkt i glas och på tallrik. I Håkan Larssons Vin och fest är alltså festtemat ännu mer accentuerat och håller en hög kvalitetsprofil, utan att för den skull bli fin i kanten. Ett nytt inslag är att Håkan Larsson till en del rätter ger ett annorlunda vinförslag för den som är road av att prova mer vågade varianter. Naturligtvis finns alternativ till alla viner i en särskild avdelning, och vinförslagen kommer fortlöpande att uppdateras på tidningen Allt om Vins hemsida. Det finns också en egen avdelning helt ägnad åt den viktiga starten på kalaset. Här finns förslag på de bästa aperitiferna och recept på lättlagade och festliga tilltugg för alla tillfällen. Recepten som kommer från tidningen Allt om Vin är utarbetade av några av landets bästa kockar och restauranger.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100118020 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Om konsten att äta och dricka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 180 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111236
- Titel
- Om konsten att äta och dricka
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 183 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem bestämmer egentligen vad du ska äta till middag? Var champagne-munken Dom Pérignon verkligen glad åt bubblorna i vinet? Visste du att motsatsen till God mat är Ond mat? Vore inte jorden en vänligare plats om vi alla ständigt var lite grann berusade? Och hur kommer det sig att det öl som förmodligen är världens bästa i själva verket snarare är motsatsen? Det här är några av de många frågor den kände vin- och matjournalisten Håkan Larsson försöker ge svar på i sin tredje bok, Om konsten att äta och dricka. På sitt karaktäristiskt lättsamma sätt resonerar han kring högt och lågt i matens och dryckens värld. Från vatten till champagne, från snabbmat till husmanskost, från vilda utsvävningar till subtila upplevelser. Det skrivs mängder av mat- och vinböcker i Sverige, men i Om konsten att äta och dricka försöker Håkan Larsson närma sig ämnet på ett nytt sätt. Ofta bildande, ibland kåserande, gärna provocerande och alltid underhållande.Som den bildade läsaren förstår, så är titeln på den här boken en blinkning till Olof Lagercrantz klassiska Om konsten att läsa och skriva.Jag befinner mig naturligtvis inte ens i närheten av Lagercrantz kunskaper och geni. Men efter 20 års arbete inom mat- och vinjournalistiken, varav 9 som chefredaktör för Allt om Mat, så känns det som att det finns saker att berätta. Och tankar, känslor, åsikter jag vill uttrycka. Du kanske tror, att här blir det långa utläggningar om gastronomiska konstverk på dyrbara krogar. Du kanske tror att här vankas hyllningar till husmanskosten och den svenska skolmaten. Du kanske tror att det ska handla om den gemensamma måltidens betydelse för demokratins utveckling. Du kanske blir förvånad.Håkan Larsson
Albert Bonniers Förlag 1 9789100111236 -
Världens bästa ostar och vinerna därtill
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 27 x 20,5 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241792
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.De inledande kapitlen ger koncentrerade fakta om hur ost blir till, hur man väljer vin, förklarar facktermer och avslöjar en och annan myt. Sedan följer huvuddelen med ostarna och deras vinvänner i text och bild.Boken avslutas med förslag på ett tiotal ostbrickor, där Vincent satt samman underbara smaksymfonier på olika teman. Med vinförslag till, förstås.Utgivning hösten 2011. Du längtar redan dit.
Bonnier Fakta 9789174241792 -
Gustaf Jonnergård : Sveriges ”längste” partis...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ekerlids Förlag, 2023. Förlagsband med skyddsomslag. Rygghuvudet något tilltryckt, i övrigt mycket gott skick! 222 s. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189323735
- Titel
- Gustaf Jonnergård : Sveriges "längste" partisekreterare
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 215 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gustaf Jonnergård är Sveriges längste partisekreterare. Inte i fysisk mening men i antal år i tjänsten. Som partisekreterare mellan åren1951 och 1976 påverkade han Bondeförbundet/Centerpartiets utveckling mer än kanske någon annan. I nära samverkan med Gunnar Hedlund ledde Jonnergård Bondeförbundets omvandling från en politisk bonderörelse till ett modernt parti med brett program, som växte från tioprocentsnivån till 25,1 procent i valet 1973 - och som under Thorbjörn Fälldins ledning kunde bilda regering 1976. GGustaf Jonnergård dömde ut de klassiska ideologierna och utformade ett eget idésystem för Centerpartiet decentralismen. Genom sitt idoga författande påverkade han politiken långt efter att han avgick som partisekreterare. Hans idéer lever än inom centerrörelsen även om inte alla är medvetna om detta. I dagens läge är de högst relevanta.
9789189323735 -
Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Varsamt läst, men snedläst. Lätt bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575119
- Titel
- Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till vinets värld
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.
Albert Bonniers Förlag 9100575119 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ett blad har lätta blädderspår, i övrigt är inlagan i mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Håkan Larssons Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a uppl. 2015. 176 sidor.
Nyskick. Signerad av författaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 1:a 9789174245035 -
Håkan Larssons guide till vinets värld
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Mycket gott skick. Lättsam och pedagogisk. Någon skönhetsfläck på pärmen är allt man kan anmärka på. Rak och fin. Det är boken på bilden!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244274
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1063 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 1 9789174244274 -
100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 191...
Inbunden bok. Jengel Förlag. 1 uppl. 2010. 272 sidor.
Nyskick. Oläst
Signerad av bl.a. Annie Lööf m.fl. CentertopparInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188672698
- Titel
- 100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 1910-2010
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Jengel Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 215 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1287 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bondeförbundet inledde tidigt ett omfattande politiskt och organisatoriskt arbete efter Carl Berglunds upprop i Tidningen Landsbygden 1910. Medlemmar skulle värvas och lokalavdelningar startas. Den första lokalavdelningen bildades i Södra Råda i Värmland i april 1911. Redan från starten omtalades Bondeförbundet som ett naturligt centerparti, ett parti som skulle vara ett alternativ till såväl högern som vänstern. Jordbrukarbefolkningen kände sig trängda mellan storföretagen och den växande socialistiska arbetarrörelsen. Storstadsregionerna växte på bekostnad av landsbygden och de mindre tätorterna. En urbanisering som pågår än i våra dagar och som ställer stora krav på en politik för hela landet.
Vi hoppas att denna Jubileumsbok kan visa en del av den kraft och energi som våra pionjärer och företrädare inom Bondeförbundet/Centerpartiet tagit sig an uppgiften och arbetet med att påverka samhällsutvecklingen.
Jengel Förlag 1 9789188672698 -
Rött, vitt, rosé - Håkan Larssons guide till...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2002. 239 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En dedikation från författaren på tredje sidan. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; en tillgänglig och underhållande motsvarighet till charterresenärens guideböck läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575119
- Titel
- Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till vinets värld
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.
Albert Bonniers Förlag 1 9100575119 -
Håkan Larssons guide till vinets värld : bli...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244274
- Titel
- Håkan Larssons guide till vinets värld : bli vinkännare på tio veckor
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1063 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli vinkännare på tio veckor -- går det? Jo, om du tar hjälp av Håkan Larsson, välkänd vinprofil från bland annat Gomorron Sverige. I sin nya bok, Håkan Larssons guide till vinets värld, följer vi honom genom vingården i olika årstider, lär oss vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås råvaran -- de olika druvsorterna ägnas ett stort kapitel. Håkan Larsson tar oss med till små och stora vinländer, och ägnar förstås mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget. Du får veta vilka skillnader och likheter du ska leta efter och vad du kan äta till – ett komplett koncept för en trevlig kväll med vinroade vänner. Efter tio fredagar med kompisarna är du vinkännare! På vägen in i vinets underbara värld finns ingen bättre följeslagare än Håkan Larsson. Han föreläser inte, utan bjuder in till ett spännande samtal där du hela tiden känner dig delaktig. Pedagogiskt och kunnigt, javisst -- men framför allt underhållande och inspirerande. Håkan Larsson återkommer här, efter flera kokbokssuccéer, med en renodlad vinbok som också innehåller vackra och fascinerande bilder från världens vingårdar. År 2002 utsågs hans Rött, vitt, rosé till världens bästa nybörjarbok om vin.
Bonnier Fakta 1 9789174244274 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 239 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick / nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118020
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Håkan Larssons Vin och fest är en unik vin-och matbok där recept från Sveriges bästa kockar förenas med detaljerade vinförslag. Allt presenterat i den lättsamt pedagogiska form som gjort Håkan Larsson till en av Sveriges mest uppskattade vin- och matskribenter. År 2003 kom Håkan Larssons Vin & Mat som blev en stor succé med över 40 000 sålda exemplar. Här kombinerades för första gången läckra menyer med konkreta vinförslag, komplett med prisläge och Systembolagets varunummer. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren, ännu mer fokuserad på ögonblicken som förgyller vardagen eller markerar högtidliga tillfällen i livet. Grundupplägget är detsamma som i föregångaren: festliga, lättlagade och noggrant utformade recept på både stora menyer och enskilda festrätter åtföljs av texter som dels beskriver smakerna, dels ger nyckeln till de perfekta vinvalen i varje enskild situation. Det ger läsaren en härlig valfrihet. Den som vill lagar bara den frestande maten, en annan väljer att också följa det detaljerade vinförslaget och någon läser texten noga och kan framstå som den perfekta värdinnan eller värden som ger sina gäster en initierad bakgrund till varför smakerna harmonierar så utmärkt i glas och på tallrik. I Håkan Larssons Vin och fest är alltså festtemat ännu mer accentuerat och håller en hög kvalitetsprofil, utan att för den skull bli fin i kanten. Ett nytt inslag är att Håkan Larsson till en del rätter ger ett annorlunda vinförslag för den som är road av att prova mer vågade varianter. Naturligtvis finns alternativ till alla viner i en särskild avdelning, och vinförslagen kommer fortlöpande att uppdateras på tidningen Allt om Vins hemsida. Det finns också en egen avdelning helt ägnad åt den viktiga starten på kalaset. Här finns förslag på de bästa aperitiferna och recept på lättlagade och festliga tilltugg för alla tillfällen. Recepten som kommer från tidningen Allt om Vin är utarbetade av några av landets bästa kockar och restauranger.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100118020 -
Håkan Larssons fredag kväll med mat och vin
Inbunden bok.
Gott skick. Bonnier Fakta 2010. 159s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 163 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
Bonnier Fakta 9789174242508 -
En bok till Thorbjörn
Inbunden bok. Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå. 2008. 237 sidor.
Nyskick. (46)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197494518
- Titel
- En bok till Thorbjörn
- Författare
- Fälldin, Thorbjörn - Larsson, Håkan - Edlund, Lars-Erik
- Förlag
- Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Umeå: Norrlands Universitetsförlag i Umeå 9197494518 -
100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 191...
Inbunden bok. Jengel Förlag. 1 uppl. 2010. 272 sidor.
Nyskick. (46)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188672698
- Titel
- 100 år av handlingskraft : Jubileumsboken 1910-2010
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Jengel Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 215 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1287 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bondeförbundet inledde tidigt ett omfattande politiskt och organisatoriskt arbete efter Carl Berglunds upprop i Tidningen Landsbygden 1910. Medlemmar skulle värvas och lokalavdelningar startas. Den första lokalavdelningen bildades i Södra Råda i Värmland i april 1911. Redan från starten omtalades Bondeförbundet som ett naturligt centerparti, ett parti som skulle vara ett alternativ till såväl högern som vänstern. Jordbrukarbefolkningen kände sig trängda mellan storföretagen och den växande socialistiska arbetarrörelsen. Storstadsregionerna växte på bekostnad av landsbygden och de mindre tätorterna. En urbanisering som pågår än i våra dagar och som ställer stora krav på en politik för hela landet.
Vi hoppas att denna Jubileumsbok kan visa en del av den kraft och energi som våra pionjärer och företrädare inom Bondeförbundet/Centerpartiet tagit sig an uppgiften och arbetet med att påverka samhällsutvecklingen.
Jengel Förlag 1 9789188672698 -
Världens bästa ostar och vinerna därtill
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246261
- Titel
- Världens bästa ostar och vinerna därtill
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 761 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ost är gott. Vin är gott. Ost och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen.Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. Aldrig har det varit så enkelt att finna den stora njutningen!Men VÄRLDENS BÄSTA OSTAR är mycket mer än en användbar guide. Med passion och djup kunskap berättar Vincent Lefèvre om de olika ostarnas karaktär, historia och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Här handlar det om hantverk och gårdsproduktion, inte industri.Tyngdpunkten ligger givetvis i Frankrike, men här finns också många ostar från andra länder – även Sverige. Många är gamla bekanta, andra mindre kända som kanske blir din nya favorit.Håkan Larsson knyter an till Vincents personliga ton, bidrar med egna erfarenheter från 25 års matjournalistik och ger en bakgrund till varför just det utvalda vinet är i harmoni med osten. Allt med den lättsamma pedagogik som är hans signum. Vinerna finns i Systembolagets sortiment och presenteras med varunummer och pris – det är lätt att göra rätt. Även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen – det som smakar bäst i varje fall.
Bonnier Fakta 9789174246261 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för de läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn