-
Genuina smaker från Medelhavet
Inbunden bok. Expressen. 2017. 142 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar: HÄR ÄR BOKEN för dig som vill njuta av riktigt god mat - och samtidigt skaffa dig en sund livsstij! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja,. baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Marocko : på ett fat
Inbunden bok. Prisma. 2005. 165 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En trevlig kokbok om det marokanska köket, illustrerad med
fotografiet färg och svartvitt. en aptitretande bok med recept.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
Prisma 9151844117 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget med litet kantslitage. Mycket rikl. färgfotoillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842431
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9789151842431 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113064147
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens sköna uteliv som när man vill kura in sig med mer robusta rätter under den mörka årstiden."
Caroline Hofberg har skrivit många kokböcker, bland andra Mat på svenska och Medelhavsmat.
Norstedts 2 9789113064147 -
Matiga sallader
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 191 sidor.
Mycket gott skick. Klotrygg. Rikt fotoill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043272
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 263 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 904 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av underbara råvaror som blir till perfekta matiga sallader!
Vi lever olika "matliv" på sommaren jämfört med hösten och vintern. Under den mörkare årstiden blir maträtterna tyngre, men det behöver inte vara långkok och varma soppor. Det är fullt möjligt att värma sig med en matig sallad som innehåller säsongens robusta råvaror. Nu vi ska passa på att njuta av rotfrukter, kål och svamp. Tillsammans med spännande gryn, pasta, linser och bönor är det enkelt att laga varma, mättande och rustika sallader.
Så småning om kommer ljuset och värmen tillbaka. Och sommaren bjuder verkligen på enkel vardagslyx. Massor av underbara råvaror som är perfekta i en härlig och enkel sommarsallad. Att tvingas välja en årstid framför en annan är helt omöjligt.
De är alla helt fantastiska och representerar alla på sitt sätt matglädje. Ta vara på säsongens härliga råvaror och laga läckra och underbart matiga sallader!
Norstedts 1 9789113043272 -
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 189 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845524
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 280 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1144 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs nya kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Prisma 1 9789151845524 -
Gott Om Korv
Inbunden bok. Natur och Kultur / LTs förlag. 2001. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske förestäl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
9127353532 -
Soppor - och goda tillbehör
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2007. 78 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088610
- Titel
- Soppor och goda tillbehör
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd. Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
Natur & Kultur 9789127088610 -
MAT PÅ SVENSKA
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 189 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Mat på Svenska
Inbunden bok. Prisma. 2006. 189 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Blott Sverige Svenska krusbär har....så skaldade Carl Jonas Love Almquist.... lite så är mottot på den här boken. Inge direkt husmanskost men bra mat med en svensk ton både för vardag och fest! Många bra recept och massor med bra inspiration! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Pajer
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 131 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Riktigt snygga foton.
Modern bakning av pajer, bakverk o marmelader som blir fint till.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352757
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 1 9127352757 -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och till läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127352759
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 9789127352759 -
Matiga sallader
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 191 sidor.
Nära nyskick. ..................// Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens skön läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043272
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 263 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 904 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av underbara råvaror som blir till perfekta matiga sallader!
Vi lever olika "matliv" på sommaren jämfört med hösten och vintern. Under den mörkare årstiden blir maträtterna tyngre, men det behöver inte vara långkok och varma soppor. Det är fullt möjligt att värma sig med en matig sallad som innehåller säsongens robusta råvaror. Nu vi ska passa på att njuta av rotfrukter, kål och svamp. Tillsammans med spännande gryn, pasta, linser och bönor är det enkelt att laga varma, mättande och rustika sallader.
Så småning om kommer ljuset och värmen tillbaka. Och sommaren bjuder verkligen på enkel vardagslyx. Massor av underbara råvaror som är perfekta i en härlig och enkel sommarsallad. Att tvingas välja en årstid framför en annan är helt omöjligt.
De är alla helt fantastiska och representerar alla på sitt sätt matglädje. Ta vara på säsongens härliga råvaror och laga läckra och underbart matiga sallader!
Norstedts 1 9789113043272 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Gott om korv
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Natur och kultur. 2001 96sid. (Högre upplösning av bilder kan erhållas på begäran.) Hjärtligt välkommen med Din beställning!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
9127353532 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Prisma 2008
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113043272
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 263 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 904 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av underbara råvaror som blir till perfekta matiga sallader!
Vi lever olika "matliv" på sommaren jämfört med hösten och vintern. Under den mörkare årstiden blir maträtterna tyngre, men det behöver inte vara långkok och varma soppor. Det är fullt möjligt att värma sig med en matig sallad som innehåller säsongens robusta råvaror. Nu vi ska passa på att njuta av rotfrukter, kål och svamp. Tillsammans med spännande gryn, pasta, linser och bönor är det enkelt att laga varma, mättande och rustika sallader.
Så småning om kommer ljuset och värmen tillbaka. Och sommaren bjuder verkligen på enkel vardagslyx. Massor av underbara råvaror som är perfekta i en härlig och enkel sommarsallad. Att tvingas välja en årstid framför en annan är helt omöjligt.
De är alla helt fantastiska och representerar alla på sitt sätt matglädje. Ta vara på säsongens härliga råvaror och laga läckra och underbart matiga sallader!
Norstedts 1 9789113043272 -
Gott om korv
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räd läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353534
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
Natur & Kultur 1 9789127353534 -
Soppor
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2007. 80 sidor.
Nära nyskick. -och goda tillbehör. Dek Ppbd ill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur och Kultur -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Bönbok. Vegetariskt och kulinariskt.
Förlagsband med skyddsomslag. Namnteckning på försättsbladet, för övrigt är boken i gott skick. 2002
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354148
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
9127354148 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslag något nött. Portot gäller oavsett antal böcker. - Det är gott att laga mat med citrusfrukter - och det är en starkt växande trend. I medelhavsmaten och till exempel det libanesiska köket är citronen helt oumbärlig. Nu börjar även vi i Skandin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Marocko : på ett fat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 165 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
Prisma 1 9151844117 -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2 uppl. 2001. 96 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353978
- Titel
- Hofberg, Caroline/Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur 2 9789127353978 -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352757
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 1 9127352757 -
Matiga sallader
Inbunden bok.
Nära nyskick. Norstedt. 2015. 191 s. Flexband. 19 x 26cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064147
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens sköna uteliv som när man vill kura in sig med mer robusta rätter under den mörka årstiden."
Caroline Hofberg har skrivit många kokböcker, bland andra Mat på svenska och Medelhavsmat.
9789113064147
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn