-
Bjudningsboken : [festliga menyer hela året]
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1999. 80 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213992
- Titel
- Bjudningsboken : [festliga menyer hela året]
- Författare
- Törnblom, Marie - Törnblom, Leif
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213992 -
Modern stenåldersmat : fakta och recept för 1...
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355590
- Titel
- Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar
- Författare
- Lotta Skoglund - Staffan Lindeberg - Jerry Soffman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 0 x 201 mm Ryggbredd 160 mm
- Vikt
- 304 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom att äta den mat som vi biologiskt är byggda för kan vi undvika de flesta välfärdssjukdomar och som bonus gå ner i vikt. På ett lättillgängligt sätt presenteras här den medicinska bakgrunden till stenålderskostens positiva effekter när det gäller att förebygga folksjukdomar, och hur naturfolkens mathållning kan tillämpas av dagens västerlänningar. Vi får också läckra recept på allt från frukostar, mellanmål, luncher och middagar till såser, tillbehör, drycker, desserter och en trerätters middag för gäster. Fetma, hjärtinfarkt, diabetes, stroke och cancer är exempel på sjukdomar som förekommer i mycket liten omfattning hos de naturfolk som fortfarande äter det vi kallar stenåldersmat, paleolitisk kost. Det är ett evolutionsmedicinskt faktum att våra kroppar fortfarande är anpassade till den mat som fanns under äldre stenåldern. Frukt, grönsaker, rotfrukter, magert kött, fisk och skaldjur, ägg och nötter är inte bara nyttiga livsmedel som håller oss friska de håller oss också smala. Att stenålderskosten är en effektiv bantingsmetod framgår av intervjuer med personer som tappat åtskilliga kilon genom att lägga om kosten. Förutom de senaste medicinska rönen om stenåldersmaten ges information om bland annat glykemiskt index, vitaminer och mineraler, syra/bas-balansen, fetter, salt och socker. Recepten kompletteras med inspirerande färgbilder.
Natur & Kultur 1 9789127355590 -
Bjudningsboken : [gott och festligt från förr...
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1998. 76 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213930
- Titel
- Bjudningsboken : [gott och festligt från förrätt till dessert]
- Författare
- Wedel, Anna-Kersti - Jönsson, Bo Ingvar - Lilliér, Marianne - Rostock, Gun-Britt
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213930 -
Köksalmanack 2005
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2004. 206 sidor.
Nära nyskick. Ur innehåller bla: Reportage och recept från Arom Café och Catering
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155231934
- Titel
- Köksalmanack 2005
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 236 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖKSALMANACK 2003/2004 fick Juryns specialpris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2003 med motiveringen: En redig och genomtänkt hjälpreda för varje matlagare som behöver få lite ordning på sitt köksliv.Såld i jätteupplagor och unik genom sin blandning av mat och människor, goda idéer, kloka ord och tips och småprat!Här finns mat för läckergommar och andra hungriga, enkla middagsförslag för hela året, hela menyer och spännande recept.En god vän med många sidor låter tradition möta förnyelse med artiklar om bl a Dalhallas världsunika konsertarena i Dalarna som inte bara bjuder på välljud, utan även läckergommen blir tillfreds. Gösta Berlings julglögg - så smakar Selma Lagerlöfs värmländska jul. På Bondens Marknader, succéer över hela landet, kan man botanisera mycket - och länge. Estland har gammal fin matkultur och härlig husmanskost. Söndagssteken än en gång pröva fyra klassiker i uppdaterad tappning. Hemligheten bakom Lotta Voltaires mat: - Det gäller att våga och att vara snabb. Följ med på festfin söndagsmiddag på Nya Zeeland.Förutom flera hundra recept och matsedelsförslag innehåller Köksalmanack spännande läsning om och kring mat och matlagning. Gott om plats för egna anteckningar. Sveriges bästa och mest pålitliga inspirationskälla i köket!
Bokförlaget Semic 9789155231934 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153427384
- Titel
- Höstens goda mat
- Författare
- Lundin, Cecilia - Jardhammar, Kent - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Forma Publishing Group
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Västerås : Forma Publishing Group 9789153427384 -
Långsam mat
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137121857
- Titel
- Långsam mat
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Festen ordnar sig säkert, men med maten man äter varje dag finns det all anledning att vara riktigt noga.Dock lever vi i en tid när vardagens matlagning, fylld av stimulerande dofter och stigande aptit, har ersatts med torrt och jäktat pling från mikrovågsugnen. Därför behövs en kokbok som denna som förutom recept på god mat också innehåller recept på ett gott liv. Att mat tar tid att laga behöver inte betyda att man oavbrutet är bunden vid spisen. En gryta exempelvis reder sig själv i timmar, liksom en deg som jäser. Under tiden kan man läsa en saga för barnen, sätta på bra musik och dansa lite, vifta med tårna eller bara sitta ned och njuta. Börja kokboksläsningen med drinken Bellini och avrunda mer än hundra sidor senare med den fluffiga katrinplommonsufflén där har ni Långsam mat i ett nötskal. Dessemellan finns beskrivningar på delikata aptitretare, värmande soppor, halvt bortglömda fiskrätter, inklusive laxpudding, många goda fågelrätter samt bröd, pajer och patéer, grönt och annat som kan ätas för sig eller som tillbehör. Smakrika kötträtter finns det gott om, inte minst exotiskt kryddade grytor. Sjömansbiff, slottsstek och rimmad oxbringa saknas inte heller. Och även en vanlig vardag finns det tid för efterrätt. Här bjuds rabarberkaka, fruktsoppa, äppelkaka, kolapaj och suffléer. Långsam mat har undertiteln lugnare liv. Recepten, som även innehåller uppmaningar att tända ljus på bordet och att njuta av dofter, varvas med vackra och stämningsfulla färgbilder samt berättelsen om livet i den lilla staden. Där man firar gökotta och träffas i badklubben eller på konditorier, gärna sitter länge på ett bokkafé och besöker torghandeln där man kan inhandla de bästa råvarorna från traktens olika odlare. Där det finns tid till småprat i affären, sjunga i kör, fixa en picknick, mötas och umgås och äta tillsammans! Och det behöver inte ens vara julafton eller födelsedag utan en dag mitt i veckan. Välkommen till bords i staden där ljusen i kandelabern alltid brinner, maten är rikligt tilltagen och tiden oändlig!Lena Katarina Swanberg är journalist och författare. Har varit anställd på Expressen och Månadsjournalen men är sedan ett antal år fri skribent. Har skrivit flera romaner och fackböcker, senast Hedersmordet på Pela, Konsten att göra ingenting och Torpdrömmar, till vilken Marita Jonsson har bidragit med bilder.Marita Jonsson är fotograf och författare till en rad böcker om konst, arkitektur och hantverk. Hon är bosatt på Gotland där hon under många år var länsantikvarie. Hon har skrivit flera böcker om Visby och Gotland. Eftersom Italien är ett land hon uppskattar mycket finns bland hennes verk också två böcker om Venedig och en om restaureringarna och utgrävningarna i Rom. På hennes meritlista står också kokboken Klara, färdiga, ät! samt en bok om Bellman och en om Carl von Linné.
Bokförlaget Forum 9789137121857 -
Pernillas Kokbok
Inbunden bok. 1963. 216 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag behäftad med små fläckar. Insida av bok i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sommarkalas
Häftad bok. Norstedts. 3 uppl. 2014. 282 sidor.
Nyskick. Bok med mjuka invikta ytterpärmar sk flexband eller danskt band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113058603
- Titel
- Sommarkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 282 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ständigt aktuelle Hannu Sarenströms inspirerande Sommarkalas finns nu i ett litet och behändigt smartformat som passar alla plånböcker. En perfekt present till en vän eller kanske dig själv, när du vill planera sommarens fester och umgänge i bersån under långa, ljusa kvällar. Få kan skriva så lustfyllt och filosofiskt om mat och natur som Hannu:
"Jag älskar månadsskiftet maj-juni, våren har visserligen blommat över men sparrisen skjuter fortfarande nya skott, rabarbern har blad stora som dasslock och årets första färskpotatis är inom räckhåll. I köket är det både vår och sommar samtidigt. Och strax utanför köksfönstret nere i Munkängarna blommar ramslöken i kilometerlånga stråk, en bröllopsvit vitlöksdoftande upplevelse som jag aldrig tröttnar på! Och varje nytt blad är början till grönskande festmåltider, vilket betyder försommarpesto, soppa och sill med smak av ramslök, mums!"
I kapitel som Sommarromansen, Plötsligt är det fest varje kväll, Äntligen tomtater och Sylta och safta lite mer tar Hannu oss från de första sommarkänslorna till höstens smygande intrång. Det plockas nypotatis, firas midsommar, grillas, fiskas, plockas svamp, bakas och äts kräftor - allt som hör sommaren till. Med underbara naturbilder, enkla och ståtliga dukningar och en stor dos inspiration kliver vi rakt ut på sommarängen med Hannu.
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Livsstilslitteratur med motiveringen: "En njutningsfull, sensuell och glädjefylld kokbok med sagolika bilder som ger inspiration till många varierade sommarkalas."
Norstedts 3 9789113058603 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden bok med hårda ytterpärmar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Snabba & Lätta favoriter
Häftad bok. Bonnier Tidskrifter AB. 2008. 84 sidor.
ISBN 9789189346895
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Tidskrifter AB 9789189346895 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153405870
- Titel
- Laga läckert vid bordet
- Författare
- Klever, Katrin - Klever, Ulrich - Schütz, Ingrid - Hvitfeldt Wallentinson, Lillemor - Österlund-Fröhlich, Christina
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153405870 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789172412651
- Titel
- Jills mat efter säsong
- Författare
- Wallentin Wollberg, Jill
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 193 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 871 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utöver en uppsjö av läckra recept ger författaren Jill Wallentin Wollberg handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken och hon beskriver på ett lättförståeligt sätt varför vi mår så bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.
Kroppen, precis som naturen, mår bäst av rena och äkta matvaror. Utan tillsatser framträder råvarornas riktiga karaktär. I den här kokboken presenterar Jill några av sina mest populära recept samt mängder av nykomponerade godbitar. Samtliga recept är givetvis utan både socker och gluten.
Jill Wallentin Wollberg är kostrådgivare, grafisk formgivare och matkreatör. Sedan fem år tillbaka är hon ett välkänt namn för den halva miljon hushåll som följt hennes matuppslag i Stockholms lokaltidningar, där hon varje månad bjuder på nya matkompositioner. Tusentals matintresserade följer henne även på Instagram och på www.jillsmat.se.
Pagina Förlags 1 9789172412651 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155231934
- Titel
- Köksalmanack 2005
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 236 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖKSALMANACK 2003/2004 fick Juryns specialpris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2003 med motiveringen: En redig och genomtänkt hjälpreda för varje matlagare som behöver få lite ordning på sitt köksliv.Såld i jätteupplagor och unik genom sin blandning av mat och människor, goda idéer, kloka ord och tips och småprat!Här finns mat för läckergommar och andra hungriga, enkla middagsförslag för hela året, hela menyer och spännande recept.En god vän med många sidor låter tradition möta förnyelse med artiklar om bl a Dalhallas världsunika konsertarena i Dalarna som inte bara bjuder på välljud, utan även läckergommen blir tillfreds. Gösta Berlings julglögg - så smakar Selma Lagerlöfs värmländska jul. På Bondens Marknader, succéer över hela landet, kan man botanisera mycket - och länge. Estland har gammal fin matkultur och härlig husmanskost. Söndagssteken än en gång pröva fyra klassiker i uppdaterad tappning. Hemligheten bakom Lotta Voltaires mat: - Det gäller att våga och att vara snabb. Följ med på festfin söndagsmiddag på Nya Zeeland.Förutom flera hundra recept och matsedelsförslag innehåller Köksalmanack spännande läsning om och kring mat och matlagning. Gott om plats för egna anteckningar. Sveriges bästa och mest pålitliga inspirationskälla i köket!
Bokförlaget Semic 9789155231934 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155213664
- Titel
- Köksalmanack
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213664 -
Köksalmanack 1993
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1992. 215 sidor.
ISBN 9789155212490
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Semic 9789155212490 -
Sommarmat, grillat, bakat, bufféer, drinkar
Häftad bok. Ica Kuriren Specialmagasin. 2011. 113 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Kuriren Specialmagasin -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155237295
- Titel
- Lättlagade menyer
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känns det stressigt att bjuda hem vännerna på middag? Tryter fantasin när du vill planera en läcker meny? Vill du hinna umgås istället för att bara stå i köket? I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på massor av lättlagade menyer för både vardag och fest.Denna härliga kokbok, med fantastiska bilder tagna av Ulrika Pousette, är uppdelad efter de fyra årstiderna - på det viset drar man nytta av säsongens bästa råvaror. Vad sägs om en somrig meny för grillfesten i trädgården, en varierad och lättlagad julmeny med tre sorters sill och julskinka, en festlig nyårsmeny med pilgrimsmusslor och hjortfilé, förberedd buffé för stora kalaset, en höstmeny med mustig marockansk köttgryta, eller den perfekta menyn för en mysig tjejmiddag?Det ska inte vara krångligt och tidsödande att bjuda på fantastiskt god mat!Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och matskribent för olika tidningar. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker. År 2002 tilldelades hon Gastronomiska akademiens guldpenna.
Bokförlaget Semic 9789155237295 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153406931
- Titel
- Stora boken om god och billig mat
- Författare
- Edholm, Lolo
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153406931 -
Semester : från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9163057999
- Titel
- Hur du lyckas i köket
- Författare
- Mauritzson, Agneta - Eriksson, Magnus - Kleinschmidt, Wolfgang - Van den Bergh Foods
- Förlag
- Helsingborg] : [Van den Bergh Foods
- Språk
- Svenska
Helsingborg] : [Van den Bergh Foods 9163057999 -
Köksalmanack 1989
Inbunden bok. Bokförlaget Semic . 1988. 217 sidor.
ISBN 9155212441
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Semic 9155212441 -
Husmoderns Köksalmanack 1969
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlund . 1968. 206 sidor.
Gott skick. Se bild för skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlund -
Bra mat : ett sätt att leva gott
Häftad bok. Stockholm : Byrån för hälsoupplysning, Socialstyr. 1986. 95 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138088924
- Titel
- Bra mat : ett sätt att leva gott
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Sjögren, Margaretha - Axelsson, Carin - Sverige. Socialstyrelsen
- Förlag
- Stockholm : Byrån för hälsoupplysning, Socialstyr
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Byrån för hälsoupplysning, Socialstyr 9138088924 -
Årets recept Det bästa ur Ica-kuriren Årgång...
Inbunden bok. Ica-Förlaget. 1967. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca-Förlaget -
Krögarnas bästa mat
Inbunden bok. Bra Böcker. 1981. 271 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Bokens omslag lätt gulnat av ålder. Ränder på bok bara solen som faller in då bilden togs.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Arla köket söndag : recept på en skön dag
Häftad bok. Förlaget Harlequin. 1 uppl. 2012. 107 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164074263
- Titel
- Arla köket söndag : recept på en skön dag
- Författare
- Arla Foods
- Förlag
- Förlaget Harlequin
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 218 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Underbara söndag!
Veckans skönaste dag för mys med familj och vänner är söndag. Det är då du kan ta dig tid till att äta frukost i sängen, låta en gryta långputtra på spisen, bjuda på rykande färska kakor och prata länge, länge över en härlig brunch.
Här har vi samlat våra bästa söndagsrecept. Några är snabblagade medan andra tar lite längre tid. Passa på att ladda upp inför den kommande veckan på bästa sätt och njut av livets goda tillsammans med dina nära.
Varsågod, 132 mumsiga recept för alla hungriga söndagsmagar.
Förlaget Harlequin 1 9789164074263 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151833781
- Titel
- Vår wokbok
- Författare
- Ragnhild Nergård - Birgitta Villner Gyllenram
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833781 -
Hemmets 30 bästa menyer
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061191
- Titel
- Hemmets 30 bästa menyer
- Författare
- Palmenäs, Kristina - Worne, Jenny - Lindström, Mia - Arosenius Ahlanzberg, Fia - Hemmets veckotidning
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vännerna över på middag i helgen? Stort kalas med hela tjocka släkten? Vill du bjuda på något riktigt gott? I Hemmets 30 bästa menyer hittar du festliga trerättersmenyer, utvalda ur Hemmets Veckotidnings stora samling av recept.
Välj bland 30 väl genomtänkta menyer med härliga rätter, till exempel rårakor och rökt renkött, sesampanerad lax med räkrisotto, och mandeltårta med citron.
Inga konstigheter, bara makalöst gott! Dessutom lättlagat och prisvärt med ingredienser som du hittar i din vanliga affär.
Norstedts 1 9789113061191 -
Vår kokbok : En ny generation
Inbunden bok. Prisma. 23 uppl. 2001. 864 sidor.
Nyskick. Vår Kokbok 2001. Tryckår 2006. Boken är i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838137
- Titel
- Vår kokbok : En ny generation
- Författare
- Andrews, Birgitta - Lindgren, Barbro - KFs provkök
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 864 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok: över två miljoner sålda exemplar! Den nya, omarbetad upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt mängder av nya recept för nya livsstilar - och mer grön mat än någonsin.
Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn.
Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta.
Recepten för två och en person har blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering.
I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation!
Prisma 23 9789151838137 -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Nyskick. Bok i absolut nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100577209
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn