-
CHATEAU MARGAUX
Rizzoli International. 1991. 150 sidor.
ISBN 086565106X
Nyskick. NYSKICK, se fler bilder! Något ytslitage på skyddsomslaget. –– In the only book dedicated to this prestigious Bordeaux wine, Faith leads the reader on a tour through the sumptuous neo-classical Chéteau Margaux estate. Beginning with a description of the läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRizzoli International 086565106X -
MINA VINER I ALSACE
Inbunden bok. Fotograf Kurt-Inge Eklund. 2007. 164 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Tillskrift från författaren på försättssidan "Hoppas att ni får en trevlig läsning - Kurt Inge" – Stort format, ca 30x30 cm! – Se fler bilder! ––––
"Alsace är ett vackert vindistrikt och här produceras några av vär läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197714402
- Titel
- Mina viner i Alsace
- Författare
- Kurt-Inge Eklund
- Förlag
- Fotograf Kurt-Inge Eklund
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 305 x 305 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alsace är ett vackert vindistrikt och här produceras några av världens mest fantastiska vita viner. Jag har ett långt förhållande med Alsace och berättar om mina upplevelser och känslor för vinet, maten, människorna och byarna. I boken beskrivs 34 intressanta vingårdar, fem charmiga byar, fyra utsökta restauranger och två komfortabla hotell ur ett högst personligt perspektiv.
Jag gör det i huvudsak med min kamera, eftersom jag är fotograf, men berättar också i ord om möten med karismatiska profiler och berömdheter från vinvärlden. Bilderna beskriver Alsace från alla fyra årstiderna. Använd boken som en inspirationskälla för en resa eller som faktabok om vingårdarna.
Rikard Nilsson är en av våra bästa svenska kockar och en god vän till mig. Han har gjort fem spännande recept på rätter som passar till viner från Alsace. Muscat, Riesling , Pinot Gris, Gewurztraminer och Pinot Noir har matchats med mat med svenska förtecken.
Fotograf Kurt-Inge Eklund 9789197714402 -
VINETS MAGI – En kulinarisk resa jorden runt
Inbunden bok. Max Ström. 2006. 344 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Vitt före rött, torrt före sött, lätt före fylligt, ungt före gammalt och ett enkelt vin före ett finare. Måste det vara så? Inte alls! Det är smaken som avgör, inte regelboken.
• Kombinationen me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260598
- Titel
- Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
- Författare
- Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 289 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1949 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
Vitt före rött, torrt före sött, lätt före fylligt, ungt före gammalt och ett enkelt vin före ett finare. Måste det vara så? Inte alls! Det är smaken som avgör, inte regelboken. Kombinationen mellan vin och mat har numera blivit lite av populärvetenskap för många, och då dyker det upp självutnämnda experter som bygger barriärer - istället för att släppa bojorna, hävdar vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Det allra enklaste och mest självklara, när det gäller att komponera en måltid med harmoni mellan mat och dryck, är att titta på vad man äter där vinet är gjort. Där finns också utgångs-punkten för denna smakresa i vinets och matens tecken. Denna magnifika bok om vin och mat är en enda stor och inspirerande uppmuntran som författarna sammanfattar så här: Ät det du gillar och drick du det vill. Då smakar det som regel bäst!
Vinets magi är en storslagen resa runt jorden till världens stora vinregioner: Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, Sydafrika, Australien, Sydamerika och USA. Varje kapitel inleds med en medryckande reseberättelse och besök på vingårdar tillsammans med Claes Löfgrens härliga bilder. Därefter följer ett antal recept från landet ifråga, och varje recept är illustrerat av Björn Lindbergs förföriska matbilder.
Boken vänder sig till alla som tycker om vin, gillar att laga mat och älskar att resa!
Vinets magiutsågs till världens bästa vinbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Award 2007 ochvann 2006 Måltidsakademiens pris som Årets bästa svenska måltidslitteratur, alla kategorier. Den segrade också i kategorin Dryckeslitteratur.
Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven kock och han står själv för alla recepten i boken.
Claes Löfgren är en av världens mest etablerade vinfotografer. Han arbetar sedan tio år heltid med att resa runt jorden och besöka olika vingårdar, och hans bilder publiceras i tidningar och magasin i både Europa och USA.
Björn Lindberg är av landets mest erfarna matfotografer, med en lång rad kokböcker bakom sig.
»Man läser och vill ge sig ut på en egen vinresa jorden runt«
Ingrid Norrman, Expressen
»...ett härligt mustigt praktverk som både är lärorikt, mycket underhållande och fantastiskt vackert...«
Maria Wigur, Allas Veckotidning
»En informativ och vacker bok om mat och vin som inspirerar såväl amatör som proffs«
Vin & Bar Journalen
»En bok för både matlagningsglada och vinintresserade - matrecepten är nämligen guld«
Femina
»...är en fantastisk bok som kombinerar vin, resor och mat på ett förförande sätt...«
Gunilla Hultgren Karell, Hem & Antik
»Reseberättelse och kokbok i ett - insup och njut«
Bättre Mat
»Fynd med lång, härlig eftersmak«
Anders Röttorp, Dagens Industri
»...en inspirerande uppmuntran till alla som vill lära sig mer om mat och vin och allt som hör till...«
Salt & Peppar
»En bibel för vin-, mat-och reseälskaren«
Skärgårdsliv
»...ger läsaren personliga iakttagelser och förstklassiga bilder från de vinområden och producenter där de gör sina nedslag...«
Sune Liljevall, TT Spektra
»Till den som tycker om vin, gillar att laga mat och att resa är detta en perfekt juklapp eller present«
Mat & Vänner
»Det här är en riktig njutarbok«
JL, Dagens Nyheter
»Ett givet julklappsval åt vin- och matälskaren«
ICA-Kuriren
»Mycket inspiration ger den och många spännande möten mellan mat och vin blir det«
Anders Fagerström, Sydsvenskan
»Är du intresserad av vin och mat kan du inte vara utan denna bok«
Golfresan
»Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
»Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges mesta vinkännare och med han långa erfarenhet, passion för mat och vin samt flyhänta penna är detta årets julklapp«
Mischa Billing, Damernas Värld
»En förförisk bok som blir en perfekt present till dem som redan "har allt"«
Allt om resor
»En vin- och matresa i fantastiska bilder«
Jon Hansson, Aftonbladet
»Ett riktigt praktverk, fyllt av spännande läsning, underbara bilder och fantastisk mat från hela världen«
Håkan Larsson, Allt om vin
»En perfekt bok att drömma sig bort med under mörka, kalla höstkvällar«
QR, Journalisten
»Allt om Vin-paret Kronstam-Löfgrens bok Vinets Magi har nominerats i hela fem kategorier till den internationella tävlingen Gourmand World Cook Bokok Awards. Mest spektakulärt: Bästa bok alla kategorier«
Johan Franco Cereceda, Allt om Vin
»En härlig bok med en härlig inställning till vinet, maten och livet.«
Anders Röttorp, Dagens Industri
Max Ström 9789171260598 -
SERVERING OCH DRYCKESKUNSKAP – En handbok
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 2 uppl. 2006. 721 sidor.
Nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Lätt slitage på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Boken förmedlar den kunskap som krävs för en perfekt genomförd måltid i rätt miljö på en restaurang – kunskap om kundens önskemål, om detaljerna, om helheten … läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144038483
- Titel
- Servering och dryckeskunskap : en handbok
- Författare
- Bokstad, Larry
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2006
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1027 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Servering och dryckeskunskap förmedlar den kunskap som krävs för en perfekt genomförd måltid i rätt miljö på en restaurang – kunskap om kundens önskemål, om detaljerna, om helheten …
Här lär eleverna steg för steg serveringens konst, hur de ska lägga på dukar, bryta servetter till festmåltider, duka och servera specialrätter, flambera biffar och tranchera fågel, blanda drinkar och dekantera vin, och på ett trevligt och effektivt sätt ta betalt.
I denna mycket omarbetade upplaga finns nyskrivna avsnitt om bl.a. tematiska uppdukningar, brunch, tapas, sushi, catering, den nya kaffekulturen och nya vin- och öltrender samt en ordlista över de vanligaste restaurangorden på fem språk.
Servering och dryckeskunskap vänder sig till hotell- och restaurangprogrammet och motsvarande utbildningsformer. Den är även en utmärkt handbok för alla restauranger.
Studentlitteratur AB 2 9789144038483 -
SÅ VÄLJER DU RÄTT VIN – Din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 2010. 213 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul.
• Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 9789113026411 -
MUNSKÄNKARNAS ETTBETYGSKURS
Inbunden bok. Tukan förlag. 2013. 142 sidor.
ISBN 9789174017236
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Den här boken beskriver druvans väg från att den knoppas på vinrankan till det färdiga vinet i ditt glas.
• I Munskänkarnas ettbetygskbok får du lära dig om såväl druvor som vinlagstiftning och vintype läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTukan förlag 9789174017236 -
En handbok CHAMPAGNE
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2007. 71 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagn läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329526
- Titel
- En handbok Champagne
- Författare
- Mattias Ulin
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 71 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok champagne
kunnigt om skumpa
i kompakt format!
En handbok champagne går igenom sanningen
bakom ett klassiskt vin. Författare är sommelieren och
krögaren Mattias Ulin. En grundpelare i boken är att
välja champagne efter mat och tillfälle och inte enbart
efter plånbok. Författarens kommenterar till detta är:
Vad har ett nyförälskat par för nytta av en prestigechampagne,
då de ändå bara har tid för varandra?
En handbok champagne är unik genom att kombinera
kompakt format med högt faktainnehåll. Tonen
är personlig och lättsam. Mattias Ulin går igenom historik,
geologi, tillverkning och mattips allt som omfattas av detta
mytomspunna vin. Avslutningsvis några restips från en äkta terroirist!
Historien och geologin inleder denna spännande bok om vårt kanske mest kända vin. Med säker hand
guidar Mattias Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens geologi och terroir till klimat,
soltimmar och myter. Läs till exempel sanningen om munken Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren skilja cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås igenom på ett enkelt men detaljerat sätt.
Mattias Ulin ger läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen. Vi tas med ända från valet av druva till
olika tillverkningsmetoder, med de varianter som funnits och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Boken avslutas med att författaren Mattias Ulin tar på sig kockmössan. Han presenterar ett fl ertal förrätter,
varmrätter och desserter, allt perfekt avvägt att matcha din favoritchampagne!
Om författaren
Mattias Ulin är krögare och sommelier med lång erfarenhet av
Champagne och champagne. Han har besökt distriktet med
stort C ett mycket stort antal gånger.
Genom sin passion för drycken och även genom krögaryrke
och sommelierskolning har han haft lång tid att fullända både
val av vin och kombinationer med maträtter.
Mattias Ulin ha-r drivit ett fl ertal krogar och är idag bosatt
i Värmland där han driver en bistro med hög kulinarisk nivå
sedan ett antal år.
Historien och geologin inleder denna spännande bok om
vårt kanske mest kända vin. Med säker hand guidar Mattias
Ulin genom allt från den så kallade Paris-bassängens
geologi och terroir till klimat, soltimmar och myter, som
den om Dom Perignons bragder.
En handbok champagne lär läsaren om skillnaden
mellan cava, crémant och annan mosseaux. Klassningar
och lagregler som omgärdar AOC Champagne gås
igenom på ett enkelt men fullödigt sätt. Så ger Ulin
också läsaren detaljerade kunskaper om tillverkningen
från druvval, till olika metoder och de varianter som funnits
och används idag. Som avrundning på faktalektionen
gås ett stort antal väl valda producenter igenom.
Som avrundning på boken tar Mattias Ulin på sig kockmössan.
Han presenterar ett fl ertal förrätter, varmrätter
och desserter, alla perfekt avvägda att matcha din favoritchampagne!
Grenadine Bokförlag 9789185329526 -
CHÂTEAU PALMER : Nobless oblige
Inbunden bok. Stock. 1997. 157 sidor.
ISBN 9782234047952
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK/FÖRLAGSNY, se fler bilder! – Format ca 19x27 cm. –– Beautiful book on the history of Chateau Palmer Winery in France. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStock 9782234047952 -
VÄLJ RÄTT VIN TILL MATEN – och rätt mat till...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Optimal förlag. 2012. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– • Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
• Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
• Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172417342
- Titel
- Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet
- Författare
- Brook, Stephen - Mattsson, Björn - Le Cordon Bleu
- Förlag
- Optimal förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det perfekta giftermålet
Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lättare Pinot noir eller en krispig Riesling?
Välj rätt vin till maten är en grundläggande bok om vad du behöver veta och hur du ska tänka när du kombinerar mat och vin. Boken ger dig råd, både när du bjuder på middag hemma eller beställer på restaurang.
Boken ger också praktisk handledning om att köpa, prova, presentera, lagra och framför allt att njuta av vin. Dessutom får du recept från kockar och tips från sommelierer som undervisar på Le Cordon Bleu, den världsberömda kulinariska akademin som grundades i Paris 1895.
I kväll vill jag dricka en Riesling, men vad ska jag laga för mat?
I kväll vill jag bjuda på lammstek, men vad ska jag välja för vin?
Det här är en bok som är ensam i sitt slag. Välj rätt vin till maten riktar sig till alla vin- och matlagningsvänner som vill få ut mer av sitt intresse. Pedagogiskt och lärorikt. Inte för svårt. Inte för nördigt. Men med ljuvliga och överraskande kombinationssförslag.
Författarteam
Stephen Brooks, vin- och matskribent från Kalifornien.
Patricia Gastaud-Gallagher, tidigare ordförande för den franska vinakademien, chef för Le Cordon Bleus vinkontor i Paris.
Peter Howard, vin- och matskribent, kokboksförfattare, från Australien.
Graham Latham, förestår och utbildningen vid restauranghögskolan i Adelaide, Autralien.
Wink Lorch, vinskribent och författare till vinreseböcker. Medförfattare i The Global Encyclopedia of Wine. Bosatt i London och i Frankrike.
Margaret Rand, vinskribent och redaktör för Wine Magazine och Oz Clarkes Wine Guide.
– FÖRLAGSNY! – Optimal förlag 9789172417342 -
GLÖGGBOKEN – Recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2013. 112 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfirandet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men gl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690651
- Titel
- Glöggboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!" Bibliotekstjänst
"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid." LitteraturMagazinet
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.
Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.
Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.
Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.
Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.
ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 9789174690651 -
ALLT OM VINPROVNING
Inbunden bok. JAC International. 2004. 143 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK! – Obet. ytmärken på omslaget. – "Best regards, Clive Michelsen" skrivet på försättssidan. Format ca 21 x 30 cm. (Finns även på engelska "TASTING & GRADING WINE") – Se fler bilder! –– ––
Allt om vinprovning täcker de väsentliga aspekt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197532617
- Titel
- Allt om vinprovning
- Författare
- Clive Michelsen
- Förlag
- JAC International
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
JAC International 9789197532617 -
VIN FÖR VARJE SMAK – Hitta nya favoritviner
Häftad bok. B Wahlströms. 2000. 120 sidor.
Nära nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– Något ytslitage, hörnveck på framsidan och namnteckning på försättssidan. ––
Vin för varje smak guidar dig på ett helt nytt sätt genom vinernas överfl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132432453
- Titel
- Vin för varje smak
- Författare
- Fiona Beckett
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 225 x 235 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132432453 -
Travellers Wine Guide FRANCE
Inbunden bok. Automobile Association. 144 sidor.
ISBN 9780861457618
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK, se fler bilder! – Obet. ytslitage på omslaget. ––
Christopher Fielden has spent more than fifty years in the wine trade and, either selling, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAutomobile Association 9780861457618 -
KOCKARNAS VIN – Kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2013. 175 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Tanken med den här boken är inte att du ska bli expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna! Och på kombinationen mat och vin.
• Hur lyckas ko läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 9789174690569 -
TOKAJ - A Companion for the Bibulous Travelle...
Häftad bok. PrintXBudavar. 2007. 158 sidor.
ISBN 9789638752437
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! -–– Illustrationer: 400 photographs, diagrams, maps.
Dimensioner: 250 x 145 x 8 mm. ––
An up to date guide to the wines, wineries and winemakers of one of the worlds greatest winemaking regions. The Companion also give läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrintXBudavar 9789638752437 -
YQUEM
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1997. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärkenpå skyddsomslaget. – Helklotband, format ca 24x28 cm. – Se fler bilder! ––
Château d'Yquem vin, mirakel, mysterium. Ett sött ambrafärgat vin som tillverkas vid en enda vingård: Yquem i Sauternesdistr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174864175
- Titel
- Yquem
- Författare
- Richard Olney
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 239 x 284 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Château d´Yquem vin, mirakel, mysterium. Ett sött ambrafärgat vin som tillverkas vid en enda vingård: Yquem i Sauternesdistriktet söder om Bordeaux.
Detta är boken om denna gudadryck. Om godset där den framställts i 400 år. Om familjen Lur Saluces som ägt godset och producerat vinet i två sekler. Om den speciella sammansättningen av jorden som är förutsättningen för detta vin. Om mikroklimatet som får druvorna att växa och mogna. Om ädelrötan som ger druvan dess sötma och arom. Om skörden, när druva för druva försiktigt handplockas. Om själva vinframställningen som in i minsta detalj följer sekelgammal tradition.
Boken utgavs första gången på svenska 1986. Denna nyutgåva är genomgripande uppdaterad.
Översättning av Eivor och Lennart Thölén.
Bokförlaget Atlantis 9789174864175 -
LANGUEDOC – Möten med viner och vinodlare i f...
Inbunden bok. Carlsson. 2007. 208 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan! – Mindre kantmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Languedocs historia är klassisk och välkänd, fylld av poesi och kärlek, med trubadurer och medeltida lämningar.
• Men Languedoc är för många kanske mera känt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173311052
- Titel
- Languedoc : möten med viner och vinodlare i franska södern
- Författare
- Levander, Anders
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1270 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Languedocs historia är klassisk och välkänd, fylld av poesi och kärlek, med trubadurer och medeltida lämningar. Men Languedoc är för många kanske mera känt för vinet, vinodlingarna och vinhistorien. Vinnäringen har alltid varit stor och viktig. Idag har den dock fått en nytändning, man talar inom vinkretsar om landskapet som Frankrikes Kalifornien. Närheten till både hav och berg, sol och värme, särskild jordmån etc. samverkar i vinets egenskaper. Boken ägnar uppmärksamheten åt "vinlandet" Languedoc. Här möter vi människor som arbetar med vin, vi gör besök i vingårdar och provar produkterna. Vi får veta "allt" om druvsorter och terroir, om klassificering och apellationer. Vi får också en ingående presentation av landskapets olika regioner och lokala specialiteter. Boken blir både en historia, ett lexikon, en presentation av vinerna. Ett storartat bildmaterial ingår, inte minst viktiga kartor.
Carlsson 9789173311052 -
EN BOK OM VIN
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Aktivitetshuset/ Tralala Reklambyrå. 1997. 95 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
"En bok om vin" är en överskådlig och inspirerande skrift om vin. Den introducerar läsaren i vinet som företeelse samt ger h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK–– FÖRLAGSNY! –– Aktivitetshuset/ Tralala Reklambyrå -
TJUGO SKÅNSKA VINGÅRDAR
Häftad bok. Ebbab förlag. 2013. 154 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på det känsliga omslaget. Danskt band med invikta flikar. – Se fler bilder! – Med Sveriges första guidebok Tjugo skånska vingårdar får läsaren hjälp att hitta nya utflyktsmål – de skånska vinbönderna. All läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198029000
- Titel
- Tjugo skånska vingårdar
- Författare
- Ann Janson
- Förlag
- Ebbab förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 16 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tjugo skånska vingårdar blev Årets vinbok i Sverige och fick en tredjeplacering i Gourmand World Cookbook Awards 2013 i Paris med motiveringen:
”Att bryta ny mark i en stor vinvärld är en utmaning, att fånga den skånska vinsatsningen görs med friska sinnen, stimulerande bilder, levande texter och skön design.”
Ebbab förlag 9789198029000 -
Håkan Larssons VIN OCH FEST
Inbunden bok. Allt om Vin. 2009. 238 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format ca 21x27 cm. – Se fler bilder! ––
Härliga recept, hämtade ur Allt om Vin, till vilka Håkan Larsson valt ut de perfekta vinerna. Här finns recept för alla tillfällen. Rikt illustrerad med fotografier i färg.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Allt om Vin 9789163359866 -
MÖTEN MED CHABLIS
Inbunden bok. Carlsson. 2005. 183 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Lätt ytslitage, mest på baksidan, av pärmarna. – Se fler bilder! ––
Författaren, vinkännare, vinskribent och vinprovare, presenterar här vingårdar i Chablis, går igenom vinets karaktär och hur yttre förutsättningar prä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172037021
- Titel
- Möten med Chablis
- Författare
- Levander, Anders
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Wettrén, Lena
Ytterligare fotografer: Bergström, Ulf
Ytterligare författare: Levander, Anders
Carlsson 9789172037021 -
Håkan Larssons VIN & MAT
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 208 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, näst läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
VINPROVNING – Allt om Mat:s stora vinprovarsk...
Inbunden bok. Bonniers / Allt om Mat. 1997. 163 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. ytmärken på pärmarna samt en liten vit etikett på smutssidan. – Stort format, ca 22x28 cm! – Se fler bilder! ––
I denna vinbok lär ni er inte bara om vinprovning och dess grunder. Ni får även en nyttig rundtur läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197306207
- Titel
- Vinprovning : Allt om mat:s stora vinprovarskola för alla nybörjare
- Författare
- Holmström, Jan - Lindgren, Malin - Löfgren, Claes - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Språk
- Svenska
Bonniers / Allt om Mat 9197306207 -
TERRA BENEDICTA: The Land of Hungarian Wine :...
ABSOLUT NYSKICK/FÖRLAGSNY, se fler bilder! --- Inbunden, 247 sidor + utvikbara kartor.
Publisher: Ako, 2003.
Language: English.
Product Dimensions: 28.8 x 21 x 2.6 cm. --- A concise history of Hungarian wine: Viticultural traditions and cellar pract läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789632106625
- Titel
- Terra benedicta : the land of Hungarian wine - Tokay and beyond
- Författare
- Rohály, Gábor - Mészaros, Gabriella - Nagymarosy, András
- Förlag
- Budapest] : Ako publ
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- English
9789632106625 -
PROVSMAKNING I SYDAFRIKA – En kulinarisk vinr...
Inbunden bok. Liljedahl Publishing. 2003. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. ytmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! – Stort format, ca 23x30 cm. ––
Följ med på en resa till de bästa vingårdarna och de bästa restaurangerna i Sydafrikas vindistrikt. Provsmakning i Sydafrika är en guide t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197360722
- Titel
- Provsmakning i Sydafrika
- Författare
- Håkan Nilsson
- Förlag
- Liljedahl Publishing
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1097 g
- Språk
- Svenska
Liljedahl Publishing 9789197360722 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9788241903113
- Titel
- Chablis
- Författare
- Gjerdrum, Geir - Marthinsen, Tom - Hansen, Helge
- Förlag
- Bergen : Fagbokforlaget
- Språk
- Norwegian
9788241903113 -
THE AUSTRIAN WINES (Österrikes viner)
Inbunden bok. Vienna International Hotels & Resorts. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. – FÖRLAGSNY! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. - Format ca 22x25 cm. Engelsk text. – Se fler bilder! –– Vinområden och vingårdar i Österrike. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du bes läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVienna International Hotels & Resorts -
VIN FRÅN HELA VÄRLDEN
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 672 sidor.
Nyskick. ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! – Obet. ytslitage på omslaget. –– En komplett handbok för alla som är intresserade av att lära sig mera om vinets fascinerande värld. Här ges utförlig information om alla världens vinproducerande
länder och regioner, med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171302793
- Titel
- Vin från hela världen
- Författare
- Adams, Geoff - Janson, Johan
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 672 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 221 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 968 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VIN FRÅN HELA VÄRLDEN
En komplett handbok för alla som är intresserade av att lära sig mera om vinets fascinerande värld. Här ges utförlig information om alla världens vinproducerande
länder och regioner, med presentation av druvsorter, sätt att klassificera vinerna,
viktiga producenter och vinmakare samt de bästa årgångarna. Boken innehåller även restips för den som vill besöka ett vindistrikt. I ett inledande avsnitt presenteras vinets fantastiska mångtusenåriga historia, från antikens framställningsmetoder till dagens moderna teknik.
ALLT DU BEHÖVER VETA är en ny serie handböcker som kommer att täcka ett brett spektrum av ämnen. Böckerna, som är skrivna av internationellt välrenommerade
experter, innehåller ett stort antal foton, teckningar, kartor och annan grafik som på ett pedagogiskt sätt visualiserar det faktaspäckade innehållet.
Damm förlag 1 9789171302793 -
THE WINES AND WINEYARDS OF FRANCE
Inbunden bok. Penguin Books. 1990. 256 sidor.
Nyskick. –– HLET FÖRLAGSNY! Obet. små märken/veck på skyddsomslaget. Vinrött klotband. Format ca 25x30 cm. –– Se fler bilder! –– This book aims to combine scholarship with a broad view of the physical resources, historical background and traditions that have led t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780670817672
- Titel
- The Wines and vineyards of France : a complete atlas and guide
- Författare
- Ribéreau-Gayon, Pascal
- Förlag
- Viking
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- English
Penguin Books 9780670817672 -
VIN TILL MATEN
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 132 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232795
- Titel
- Vin till maten
- Författare
- Berens, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rött, vitt, rosé - vilket vin passar till maten? Går det att dricka rödvin till fisk? Att välja vin till maten kan kännas som en hel vetenskap, men ofta rör det sig om ganska enkla knep för att vinet ska passa till laxen, kycklingen eller vad som nu står på menyn för kvällen.Boken avslöjar de hemligheter som duktiga kökschefer och vinkypare utnyttjar för att ge sina gäster den optimala måltiden. Det är ingen tillfällighet att vissa viner gör sig bättre tillsammans med viss mat, och här får du veta varför. Vilka kombinationer av smaker och kryddor får vinet att smaka som bäst? Vilka är fallgroparna och hur undviker man dem? Här ges tjugo konkreta exempel på säkra, vinnande kombinationer av mat och vin. Fantastiska fotografier av Mette Randem bidrar med inspiration.Boken går dessutom igenom ett antal maträtter och visar inte bara vilket vin som passar, utan också varför det förhöjer just den rätten. Snart kan du själv bedöma vad som är det bästa vinvalet till maten du tänker servera. Här får du knepen och trixen som gör dig till kökets mästare!Vin till maten är andra delen i prisbelönte vinkännaren Christer Berens serie vinböcker.Översättning: Anders Rolf
Bokförlaget Semic 9789155232795
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn