-
THE BLOODY MARY – The St. Regis Signature Coc...
Inbunden bok. St. Regis Hotels . 2012. 144 sidor.
ISBN 9781452115535
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! ––
First created in 1934 at the original St. Regis Hotel in New York, the Bloody Mary is an indelible part of the St. Regis experience. Today each St. Regis hotel presents its own interpretation of the original recip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSt. Regis Hotels 9781452115535 -
TRÄDGÅRDSMÄSTARNAS BÄSTA TIPS – Likörer, vine...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Stevali. 2016. 176 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder!
I boken får vi ta del av tips och kunskaper från två trädgårdsmästare som utöver en passion för trädgårdsarbete även gillar att ta vara på råvarorna i trädgården för att tillverka vin, öl, likörer och andra alkoholhalt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783848009596
- Titel
- Trädgårdsmästarens bästa tips : likörer, viner, öl och annat gott på råvaror från skog och trädgård
- Författare
- Moyle, Nick
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 228 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken får vi ta del av tips och kunskaper från två trädgårdsmästare som utöver en passion för trädgårdsarbete även gillar att ta vara på råvarorna i trädgården för att tillverka vin, öl, likörer och andra alkoholhaltiga drycker.
Med sjuttio fantastiska recept visar de på ett övertygande sätt att det inte alls behöver vara så komplicerat, dyrt eller tidskrävande att brygga sitt eget öl eller göra eget vin. Med frukt och grönsaker trollar dem fram härliga drycker och drinkar, bland annat brännässelöl och rabarber vodka med vaniljsmak.
I boken presenteras de viktigaste metoderna för egentillverkning av vin, öl, likörer och andra drycker. Här avslöjas också många myter samtidigt som läsaren får ta del av spännande bryggexperiment och steg för steg lära sig konsten att fermentera.
–– FÖRLAGSNY! –– Stevali 9783848009596 -
COGNAC – DEN ÄKTA VARAN
Inbunden bok. B Wahlströms. 1998. 160 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Här presenteras ett åttiotal cognacsmärken, deras historia, framställningssätt och karakteristika. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132323010
- Titel
- Cognac-den äkta varan
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 297 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1067 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132323010 -
MED FINGRET ÅT GLASEN SOM DOFTA – En bok om W...
Inbunden bok. Örjan Westerlund. 2002. 189 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Format ca 21x27 cm. – Se fler bilder! ––
"… Mitt syfte med boken har varit att få ordning på mina whiskykunskaper. Och så att hitta fakta bakom all religion. Vad är det egentligen som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÖrjan Westerlund -
COGNAC – Kungen av eau-de-vier
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Stevali. 2014. 157 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Vinnare i Gourmand Cook book Awards som världens bästa spritbok 2014! / Cognac - kungen av eau de vier berättas ingående hur Cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287641
- Titel
- Cognac : kungen av eau-de-vier
- Författare
- Svedberg, Gunnar
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Gourmand Cook book Awards som världens bästa spritbok 2014! I Cognac - kungen av eau de vier berättas ingående hur Cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om tunnbinderikonsten och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända Cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild. Cognac - kungen av eau de vier är också en hyllning till det vackra landskapet och traktens strävsamma , vänliga och gästfria befolkning. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier och vill uppmuntra läsaren till resor i regionen. Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest kända eau de vie. Det geografiska området AOC Coganc omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt emellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. På en yta av 75000 hektar odlas här druvor avsedda för cognacsproduktion och är därmed Frankrikes näst största druvodlingsdistrikt efter Bordeaux och ett av världens tre största i fråga om vita druvor. Författaren Gunnar Svedberg är lärare och läromedelsförfattare i franska och engelska. Gunnar är även en obotlig frankofil och har ett brinnande intresse för allt franskt, framförallt ostron, viner och cognac. Fotografen Sten-Göran Svedberg är ung pensionär och storebror till Gunnar. Sten-Görans huvudintressen är fotografering, segling, cykling och utförsåkning.
– FÖRLAGSNY! – Stevali 9789186287641 -
SKOTSK WHISKY – Allt om maltwhisky • Historia...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 448 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. kantmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in t läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845340
- Titel
- Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
- Författare
- Per Ellsberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen – brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".
Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.
Så här skrev den svenska facktidskriften Scotch Whisky News om boken:
"Respektlöst sticker juristen och forskaren Per Ellsberger ut haken och döper sin debutbok om whisky till 'SKOTSK WHISKY – allt om maltwhisky'. Glädjande nog lever Ellsbergers bok upp till den kaxiga underrubriken – detta är nämligen det mest kompletta verket om whisky som publicerats.
Boken vänder sig inte enbart till nybörjaren utan erbjuder den redan insatte ett komplett uppslagsverk om skotsk whisky och dess historia samt en ingående beskrivning av tillverkningens alla moment. Fler än 250 destillerier är utförligt beskrivna tillsammans med resebeskrivningar och tips för besök. Imponerande är den i det närmaste kompletta förteckningen av whiskysorter som även behandlar olika årgångars speciella kvaliteter. Vidare guidas läsaren professionellt genom bl.a. provningens grunder, hur man blandar sin egen whisky och whiskysamlandets hemligheter. Efter att ha läst de närmare 400 sidorna är man inte endast berikad med kunskaper långt utöver det vanliga utan även med en känsla för Skottlands historia, kultur och själ."
Prisma 2 9789151845340 -
Bonniers stora bok om WHISKY
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 288 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öp läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242119
- Titel
- Bonniers stora bok om whisky
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten - och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.
Bonnier Fakta 9789174242119 -
WHISKY & MAT – Malt och mat från Skottland, I...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2012. 158 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287221
- Titel
- Whisky & Mat : malt och mat från Skottland, Irland, USA och Sverige
- Författare
- Groth, Jan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, Kategori:Mat och dryck i kombination. Motivering: "Jan Groth tar ytterligare ett steg för att visa fram whiskyns överraskande mattycke, nu med stöd av ett sällsynt kvalificerat och maltlystet kockgäng." Här är uppföljaren till Grenadines populära Whisky & mat, med helt nya recept och smakkombinationer, nu också med bourbon och vår svenska stolthet, Mackmyra. Den första boken från samma författare har sålt mer än 5000 exemplar bara i Sverige, vunnit priser både nationellt och internationellt, i Grythyttan och på World Cookbook Awards. Den har hittills getts ut på både svenska, danska och och engelska. I boken Whisky & mat - mat och malt från Skottland, Irland, USA och Sverige berättar Jan Groth om sina och andras whiskyfavoriter. Boken är en förtäckt kokbok, där mat och smakupplevelser på ett delikat sätt lindas in i anekdoter och reseskildringar. Till det kommer mycket användbara resonemang kring samspelet mellan mat och whisky. Whisky & mat - mat och malt från Skottland, Irland, USA och Sverige är en kokbok som tar sitt avstamp i whiskyns mustiga mylla. Boken lyfter fram potentialen att kombinera smaker och aromer hos en rad whiskysorter med snillrikt skapade maträtter. Här finns kopplingar mellan ingefära, tjära, apelsin och pepprighet som knyter samman whiskyn med råvaror och kryddningar. Whiskyn har sitt stolta ursprung på Irland och i Skottland, men spred sig ganska snart över världen där den utvecklades av uppfinningsrika och törstiga själar. Mat har å sin sida hållit sig på till de lokala grytorna och gästgiverierna. Måltider och råvaror har länge varit bundna till regionala och kulturella förutsättningar. Den här boken sammanför njutningarna hos whiskyn och maten. Här finns kockarnas förmågor att måla med mat tillsammans med whiskyns hela smakpalett som krydda och tillbehör. Geniala matkreatörer som Andreas Nylén, Tommy Myllymäki och Anders Levén ger prov på skicklighet och finess när det gäller det svåra att lyfta fram det som förenar whiskyn och maten. Exempel på en halsbrytande whiskyutmaning som finns i boken, är att Mackmyra Svensk Whisky på restaurang Lux i Stockholm har utmanat några av landets skickligaste kockar. Det ger inspiration. Ett annat recept i boken ställer bourbon och mat på sin spets. Bourbon brukar inte få alltför stort utrymme i kulinariska publikationer på denna sida Atlanten, men Roger Hjälm använde bekanta råvaror och vips stod Kentuckys godsaker omgivna av gös såväl som sill. En oanad kombination värd att nämna är slutligen det italienska köket kryddat med malt. Maten i sig är nog ett av de allra mest erkända och uppskattade, därför är det extra intressant att se huruvida whisky kan hitta nya vägar genom Italiens matlandskap. Så - skål och välkommen till bords!
Grenadine Bokförlag 9789186287221 -
ATLAS ÖVER VÄRLDENS WHISKY
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2011. 320 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. – FÖRLAGSNY! – Obet. ytmärken på skyddsomslaget. - Klicka på titeln ovan för fler bilder! –– Atlas över världens whisky ger läsaren en fascinerande inblick i whiskyns värld av smaker, dofter och aromer. Här beskrivs de legendariska destillerierna i deta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012378
- Titel
- Atlas över världens whisky
- Författare
- Dave Broom
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 300 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 2062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Atlas över världens whisky ger läsaren en fascinerande inblick i whiskyns värld av smaker, dofter och aromer. Här beskrivs de legendariska destillerierna i detalj, men även moderna whiskyproducenter och regioner behandlas utförligt.
Boken innehåller smaknoteringar om mer än 350 sorter: single malts från Aberfeldy till Yamazaki, fina blends från Johnnie Walker till Hibiki samt bourbon och rye från Buffalo Trace till Wild Turkey.
Detta vackert illustrerade verk är en idealisk "whiskybibel" att ha vid sin sida när man häller upp ett glas.
"Boken är ett måste i varje whiskyälskares boksamling!"
- Dawna Alexander Hörnell, Munskänkarna
Format: 240 x 299 mm
Fler titlar i samma serie:
Atlas över världens viner
Tukan Förlag 9789174012378 -
Blanda egna SHOTS : 75 spännande recept
Nyskick. FÖRLAGSNY! Klicka på titeln ovan för fler bilder! --- Förlag: B Wahlströms, 2004.
Omfång: 191 sidor.
Bandtyp: Kartonnage.
Mått: 127 x 190 mm. --- Att hälla upp imponerande shots med elegant åtskilda lager är inte så svårt som man kan tro. Allt du beh läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132330797
- Titel
- Blanda egna shots
- Författare
- David Biggs
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 190 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 436 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att hälla upp imponerande shots med elegant åtskilda lager är inte så svårt som man kan tro. Allt du behöver är ett välförsett barskåp, en stadig hand och några vänner att dela nöjet med.
Här finns 75 spännande recept som är enkla att följa och tips om tillbehör, ingredienser och roliga sällskapslekar.
9789132330797 -
SINGLE MALT WHISKY : Välj whisky efter smak o...
ABSOLUT NYSKICK/FÖRLAGSNY, se fler bilder! --- Förlag: Prisma, 2005.
Omfång: 224 sidor.
Illustrerad: Ja.
Bandtyp: Inbunden, ca 18x30 cm. --- David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844442
- Titel
- Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
- Författare
- David Wishart
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrandejargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
9789151844442 -
Guide to TEQUILA
ISBN 9781579120108
ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! Obet. ytslitage på omslaget. --- Förlag: Black Dog & Leventhal Publishers.
Bandtyp: Inbunden.
Språk: Engelska.
Antal sidor: 192. --- A thorough guide to the grades, brands, varieties, source, production, and history läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781579120108 -
Michael Jacksons MALTWHISKYGUIDE
NYSKICK, se fler bilder! Ytslitage på omslaget. --- Förlag: Wahlström & Widstrand, 2006.
Slut på förlaget.
Omfång: 448 sidor.
Illustrerad: Ja.
Bandtyp: Inbunden.
Mått: 132 x 225 x 30 mm. --- Den här behändiga och fullständiga guiden är din bästa vän läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146213512
- Titel
- Michael Jacksons maltwhiskyguide
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 225 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här behändiga och fullständiga guiden är din bästa vän i jakten på den perfekta maltwhiskyn - vare sig du står på systembolaget, i taxfreeshopen på flygplatsen eller på ett litet destilleri i hjärtat av det skotska höglandet.Handfast, inspirerande och underhållande guidar Michael Jackson både novisen och den erfarne samlaren. Han går igenom historia och tillverkningsmetoder, beskriver Skottlands olika whiskyregioner samt hur torven, destillationspannornas form och storlek, typen av fat, lagringstid och mycket annat påverkar whiskyns karaktär. Men framförallt bedömer och poängsätter Michael Jackson över tusen olika sorters maltwhisky utifrån dess färg, doft och smak.Michael Jackson är inget mindre än en världsauktoritet på öl och whisky. Hans böcker, bland andra Stora boken om öl och Stora boken om whisky, har alla blivit klassiker inom sina områden. Med maltwhiskyguiden väljer han det mindre formatet för att göra en bok som man verkligen kan ha till hands när man behöver den.
9789146213512 -
Single Malt & Scotch Whisky. Select and Savor...
ISBN 3829004184
NYSKICK! Könemann 1997. 12x24 cm, 184 sid. mer än 100 färgbilder. Inbunden med skyddsomslag.
This guide to single malt and Scotch whiskey is an essential resource for novices and seasoned experts alike. It includes more than 200 brands and varieties of S läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK3829004184 -
The El Paso Chile Company MARGARITA COOKBOOK
ISBN 0688168264
NYSKICK, se fler bilder!
Hardcover: 112 pages.
Publisher: William Morrow Cookbooks; 1 edition (April 21, 1999).
Language: English.
Product Dimensions: 8.4 x 5.3 inches. ---
Fun and inebriation abound between the covers of The El Paso Chile Company M läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK0688168264
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn