-
Baka med barn
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 68 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433385
- Titel
- Baka med barn
- Författare
- Perez, Camilla
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 238 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 412 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Något av det ljuvligaste man kan uppleva med sina sinnen är doften av nybakat, och här uppfylls det med råge. Baka med barn är en bakbok för barn från fyra år och uppåt. Receptförteckningen visar upp ett brett utbud där både matbröd och sötare bakverk ingår, och de är anpassade så att barnen ska kunna göra de flesta momenten utan hjälp från en vuxen. Många av recepten är nya varianter av gamla klassiker och ofta lite nyttigare än vi är vana vid, men icke desto mindre fantastiskt goda!
Barnen behöver inte ha några särskilda förkunskaper, boken är upplagd på ett tydligt och lärande sätt. Bagarna får utveckla sin kreativitet och fingerfärdighet och dessutom sitt sinne för hembakat utan onödiga tillsatser. Att sedan få äta det man själv har bakat - det är naturligtvis höjdpunkten.
Ica Bokförlag 1 9789153433385 -
Franska smörkex
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 56 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. Litet format. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174015058
- Titel
- Franska smörkex - presentbox med stansform
- Författare
- Abraham Bérengére
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 56 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 200 x 130 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 276 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vacker presentbox med receptbok, kakmått/utskärare och stämpel för hembakade kex!
Receptboken innehåller utförliga recept på olika sorters franska smörkakor (petits beurre) och tekniktips för hur du lyckas med kexbaket.
Det medföljer också ett kakmått/utskärare och en stämpel med texten Petit Beurre Maison. Allt är paketerat tillsammans i en fin ask som gör att det känns lite extra lyxigt!
Fler titlar i samma serie:
Cupcakes - presentbox med formar
Chokladpraliner - presentbox med formar
Makroner - presentbox med sprits
Söta & matiga muffins - presentbox med formar
Tukan Förlag 1 9789174015058 -
Långpannans lov
Inbunden bok. Libris förlag. 2008. 92 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171959577
- Titel
- Långpannans lov
- Författare
- Anna Braw
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 180 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund!
Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor - till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång. Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!". Inget kan slå långpannan - och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer.
I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
I samma serie:
Bästa bullarna: Recept ur Kyrkkaffe - bullar, böner och berättelser - och några nya
Ytterligare författare: Braw, Anna
Ytterligare designers: Mannberg, Maria
Ytterligare fotografer: Aronson, Magnus
Ytterligare fotografer: Karlsson, Fredrik J
Libris förlag 9789171959577 -
Fika - Recept på 30 svenska klassiska bakverk...
Inbunden bok. Ikea. 2012. 125 sidor.
ISBN 1702515990003
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIkea 1702515990003 -
Himmelska kakor & tårtor
Inbunden bok. Parragon - Parakit förlag. 1 uppl. 2012. 96 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445482910
- Titel
- Himmelska kakor & tårtor
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hembakat slår det mesta!
Här finns mjuka kakor och tårtor för alla tillfällen.
Choklad, nötter, frukt eller varför inte morötter?
Dekoration och fyllningar kan varieras i det oändliga men resultatet är alltid lika uppskattat.
Skäm bort dig själv, familj och vänner med en nybakad läckerhet från det egna köket!
Fler i samma serie:
Läckra cupcakes (9781445482927)
Parragon - Parakit förlag 1 9781445482910 -
Sweet spots of New York : bakverk och sötsak...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 191 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245370
- Titel
- Sweet spots of New York : bakverk och sötsaker från New York
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. ”The Big Apple” blir i Roys sällskap ett enda stort, sött kanderat äpple – fullt av häpnadsväckande godsaker.Det här är uppföljaren till den prisade LA-baserade bakboken United states of cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden, såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann – ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på – churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. Och känner du dig sugen på ett riktigt sött äventyr kan du dessutom hänga med honom på ett sockrat ”Food truck Rally” i Brooklyn.Ett litet urval av recepten han fick med sig:Coconut cookies • Dulce de leche cheesecake • Tiramisu cake • Mango sorbet • Sticky buns • Matcha cheesecake • Cornflakes ice cream • Pear and lavender pie • Cronuts • Black and white cookies
Bonnier Fakta 9789174245370 -
Sagolikt gott : tårtor, bakelser och desserte...
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171198679
- Titel
- Sagolikt gott : tårtor, bakelser och desserter
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171198679 -
Choklad : en samling med läckra recept
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2013. 240 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161490
- Titel
- Choklad : en samling med läckra recept
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 122 x 150 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läckra recept, inspirerande fotografier och enkla steg-för-steg instruktioner gör både matlagning och bakning simpelt och glädjefyllt.
Ordet choklad har en nästan magisk
klang, det håller säkert varenda
chokladtokig människa med om. Som
tur är finns det ett oändligt antal olika
sätt att använda choklad: i matlagning,
varma desserter, tårtor, småkakor,
kalla desserter och glass. Allt blir
extra tilltalande när det innehåller just
choklad.
Här är boken att försjunka i
varje gång du letar efter något sätt att
tillfredsställa ditt eget begär efter choklad
och samtidigt servera din familj och dina
goda vänner något riktigt urläckert.
Nätt format, passar perfekt på hyllan i köket: 119x150 mm.
Parragon 1 9789187161490 -
Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 64 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425553
- Titel
- Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
- Författare
- Ann-Kristin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer, festliga tårtor Här finns något för alla smaker. Recepten är enkla och kräver ofta få ingredienser. Den viktigaste är äpplet, en fantastisk krydda och smakförhöjare i sig. Tillsammans med nyrivet citron- eller apelsinskal, kardemumma, ingefära, kanel eller äkta vanilj blir det extra gott. Hemligheten bakom en lyckad kaka eller efterrätt är bra och fräscha råvaror. Det gäller också de olika tillbehören som vaniljsås eller grädde smaksatt med likör, konjak eller citrus.
Ann-Kristin Hallgren delar frikostigt med sig av sina absoluta favoriter bland äppelkakor och efterrätter och skriver på ett trevligt och personligt sätt. Varje recept illustreras med färgfoto taget av Hans Mårtensson.
Ica Bokförlag 1 9153425553 -
Kakfatet
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1990. 63 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153413512
- Titel
- Kakfatet
- Författare
- Andersson, Liselott - Forsberg, Richard - Ica-kuriren
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153413512 -
Cupcakes & muffins
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2014. 240 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår samt aningen skavda ryggändar på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783625004677
- Titel
- Cupcakes & muffins
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 129 x 159 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingenting går upp mot muffins och cupcakes! De är inte bara fantastiskt goda och lättbakade, de kan också varieras i det oändliga. Njut av dem dom de är eller prova att blanda frukt, choklad eller en aning likör i smeten. Eller varför inte förvandla dem till små bakelser med läcker fyllning och tjusig topping? Den här fint illustrerade boken bjuder på överskådliga recept med exakta tidsangivelser så att du redan från början kan avgöra vilket bakverk som lämpar sig när tiden är knapp. Välj och vraka bland rader av frestande recept och hitta dina nya favoriter!
Stevali 1 9783625004677 -
Choklad & praliner : förföriskt goda praliner...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2013. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. Omslaget har en reva ( - 1 cm) i överkant på framsidan. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287436
- Titel
- Choklad & praliner : förföriskt goda praliner, kakor, tårtor, cupcakes & mousser
- Författare
- Maranik, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 262 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013, kategori:Choklad.
Motivering:
"Chokladens väg från kakaoträdet till pralinen beskrivs i denna vackra bok. Här görs hantverket så enkelt, att recepten lätt kan användas i hemmaköket. En inspirerande bok för alla som älskar choklad."
Choklad & Praliner är en bok fylld av praliner, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens. De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att lyckas hemma i det egna köket och göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.
Förutom avsnitt om chokladhistoria, olika chokladbönor och chokladtillverkning innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd i synnerhet för att göra chokladpraliner, som kräver en del övning och träning. Och ju duktigare du blir på att välja rätt råvaror, desto större blir smakupplevelsen.
Choklad & Praliner är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till alla glada hemmabagare och hemmakonditorer. Illustrerad med förföriska fotografier som inbjuder till chokladkalas.
Stevali 1 9789186287436 -
200 minikakor och andra godbitar
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2011. 240 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263393
- Titel
- 200 minikakor och andra godbitar
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 200 ljuvliga kakor och bakverk i miniformat. Vackra macaroner, extra små cupcakes och andra läckerbitar som bara är en munsbit stora – lagom för att avsluta en middag med eller att unna sig något riktigt sött och gott utan att frossa. Recepten är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Alla recept är praktiskt och enkelt presenterade på ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.
Bonnier Impact 9789186263393 -
Söta frestelser från Primrose Bakery
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 238 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016239
- Titel
- Söta frestelser från Primrose Bakery
- Författare
- Martha Swift - Lisa Thomas
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 255 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oemotståndlig bakbibel!
Lyxiga cupcakes, överdådiga tårtor, frasiga croissanter
och knapriga småkakor - Söta frestelser är en riktig
skattkista, oavsett vad du vill baka!
Primrose Bakery i London levererar bakverk till de
svårflörtade kunderna på Selfridges, Fortnum & Mason och
Liberty, m.fl. Bageriet startades 2004 av Martha Swift och
Lisa Thomas och förutom att de levererar direkt till de
fashionabla varuhusen så har de idag också två egna affärer
ett på Primrose Hill och ett i Covent Garden.
Primrose Bakery är en av Londons charmigaste och mest populära
tårt- och cupcaketillverkare känt för sin höga kvalitet och
trevliga atmosfär.
Söta frestelser är indelad i sju kapitel: cupcakes, till frukost,
tårtor och festkakor, skivor och rutor, småkakor, till bröllop
samt tekniker och tips. Författarna delar också med sig av
sina bästa tips, t.ex. hur man gör dekorationer, en perfekt
glasyr eller viker (inte rullar) en perfekt sprits av
smörpapper. Flera moment i boken förtydligas med stegför-
steg-bilder.
Åttio fantastiska recept och många praktiska tips på hur du lyckas med bakverken
gör Söta frestelser till en oumbärlig bakbibel.
Tukan Förlag 1 9789174016239 -
6 kilo på 6 veckor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2010. 142 sidor.
Mycket gott skick. Varsamt läst bok utan påtagliga skavanker. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436126
- Titel
- 6 kilo på 6 veckor
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 249 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kickstarta det nya året!
Behöver du hjälp för att snabbt gå ner i vikt? Utan att vara hungrig eller räkna kalorier. I boken 6 kilo på 6 veckor hittar du svaren. Utan omsvep eller krångliga instruktioner får du dagliga menyplaner som är så enkla att följa, att det blir svårt att misslyckas.
Hemligheten till framgång ligger i att öka kroppens fettförbränning och minska fettcellernas förmåga att lagra fett. Menyplanerna är skapade för en optimal blodsockerkurva och kontrollerade insulinnivåer och passar alla som vill satsa på en säker och vetenskapligt bevisad metod för att snabbt gå ner i vikt.
I 6 kilo på 6 veckor har erfarenheterna från tusentals personer kokats ner till en inspirerande 6-veckorsmeny som får midjan att krympa fortare än du vad du trodde var möjligt. Efter att ha följt bokens effektiva sexveckorsprogram vet du att det är sant. Du får också möta några personer som nått sin målvikt.
Bakom boken står kostrådgivarna Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson som på kort tid blivit några av Sveriges mest uppmärksammade fackboksförfattare med sina boksuccéer som Gå ner i vikt med GI-metoden, Våra bästa GI-recept och GI för hela familjen.
Till bloggen 6 kilo på 6 veckor
Ica Bokförlag 9789153436126 -
Raw food med två detoxveckor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 126 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen, Aningen skavda hörn. Nedre ryggänden är stött. Några enstaka svaga fläckar i marginalen på några sidor. I övrigt fin inlaga. [rum 2] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436812
- Titel
- Raw food med två detoxveckor
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 611 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Quinoa, linser, alger, nötter, frön, grönsaker och frukt är långtifrån tråkigt när de tillagas på rätt sätt. I den här receptsamlingen finns 100 raw food-inspirerade smakrika vegetariska recept som dessutom är mycket näringsrika. Här trängs härliga frukosträtter med smoothies och soppor, varma och kalla huvudrätter plus ett helt kapitel med smarriga och nyttiga desserter och mellanmål. Receptbilderna sprakar av färg och lämnar ingen oberörd. Här föds sannerligen lusten att prova raw food!
Fresta smaklökarna med frö- och fikonbar, cashew- och blåbärssmoothie, citrontårta med granatäpple, mandelmuffins med blåbär och mango, fröbröd med morötter, rödbets- och chèvrepizza, detoxlasagne, blomkålstabouleh med halloumi och myntaguacamole, grönsaks- och fruktfyllda risblad och saffransquinoa med russin och granatäpple.
Vill du dessutom boosta kroppen med en tvåveckors detoxkur finns all information och de recept du behöver för en lyckosam reningskur.
Ica Bokförlag 1 9789153436812 -
Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432777
- Titel
- Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
- Författare
- Ulrika Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1147 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
Ica Bokförlag 1 9789153432777 -
Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kalorib...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018332
- Titel
- Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt du behöver veta om 5:2-dieten!
5:2-metoden har på kort tid blivit oerhört populär. Genom att fasta två dagar i veckan går man inte bara ner i vikt, forskning visar att man även minskar risken för diabetes och hjärtsjukdom.
Metoden går ut på att man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar två dagar i veckan. Fastedagarna måste inte vara sammanhängande och man behöver inte avstå helt från fast föda, men man begränsar sitt kaloriintag. Som kvinna får man äta 500 kcal per dygn och som man 600 kcal.
Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med 5:2-metoden: fakta, tips, råd, motivation och 100 lättlagade och välsmakande recept. Att beräkna kalorierna under fastedagarna är det som är krångligast med 5:2-metoden, men i den här boken är alla recept redan kaloriberäknade.
Om författaren:
Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest kända och hyllade kostrådgivare och hälsoprofiler. Hon är också en av våra mest produktiva kokboksförfattare med 17 släppta och över en miljon sålda kokböcker sedan 2006. Ulrika skriver kokböcker med expertis inom viktnedgång och hälsa och har hjälpt tusentals svenskar till ett hälsosammare liv. Flera av Ulrikas böcker är översatta till alla nordiska språk och säljs även i USA.
Tukan Förlag 1 9789174018332 -
Peter Harryson och hans gäster - Nu ska det s...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835099
- Titel
- Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det smaka
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ska det smaka är kokboken där Peter Harryson, hans vänner och musikaliska gäster från det oerhört populära TV-programmet "Så ska det låta" bjuder på sina bästa rätter. Boken är indelad i tre delar. I den första och mest omfattande delen av boken presenterar Peter Harryson sina egna favoritrecept. Till varje recept finns personliga kommentarer, minnen och anekdotiska berättelser om egna erfarenheter som har samband med respektive rätt. I den andra delen är det Peter Harrysons gäster som bjuder till bords. Förutom artister från TV-programmet förekommer bland gästerna också privata vänner och några av våra främsta kockar, bl a Ulf Wagner, Richard Nilsson, Eric Lallerstedt, Gert Klötzke och Charlie Trotter. I den tredje delen av boken har Peter Harryson valt ut fyra dramatiska roller som han gestaltat på scenen och som har ett passionerat förhållande till mat. Inspirerad av pjäserna och rollerna komponerar och kommenterar han fyra fantastiska måltider.
Prisma 1 9789151835099 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Fredagsmys : 101 favoriter för alla
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 127 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257347
- Titel
- Fredagsmys : 101 favoriter för alla
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 643 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla fredagsmyser! Singlar, nyförälskade par, oändligt gammelkära par, barnfamiljer, tjejpolarna, grannarna, gräsänklingen på egen hand, fjortisar och pensionärer. I boken Fredagsmys finns inga rätt eller fel, bara en massa fiffiga recept för precis alla typer av fredagar.Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till veckodagen framför alla: fredagen. Och en påminnelse om hur viktigt det är att passa på att mysa efter en lång och stressig arbetsvecka!Boken är indelad i kapitel med olika teman, inledda med en humoristisk krönika. Med avsnitt som till exempel Sugen solokvist, Fredagsbiff, Mysmingel, Barntillåtet, TV-dinner och Vuxenmys, finns det recept och tips för precis alla.På med mjukaste tofflorna, brassa på din bästa musik och tänd några ljus, för nu är det dags för fredagsmys!
Bokförlaget Semic 9789155257347 -
Mina favoriter : bröd, ost, potatis med matgl...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 235 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Gåvoskrift på femte bladet. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835099
- Titel
- Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det smaka
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ska det smaka är kokboken där Peter Harryson, hans vänner och musikaliska gäster från det oerhört populära TV-programmet "Så ska det låta" bjuder på sina bästa rätter. Boken är indelad i tre delar. I den första och mest omfattande delen av boken presenterar Peter Harryson sina egna favoritrecept. Till varje recept finns personliga kommentarer, minnen och anekdotiska berättelser om egna erfarenheter som har samband med respektive rätt. I den andra delen är det Peter Harrysons gäster som bjuder till bords. Förutom artister från TV-programmet förekommer bland gästerna också privata vänner och några av våra främsta kockar, bl a Ulf Wagner, Richard Nilsson, Eric Lallerstedt, Gert Klötzke och Charlie Trotter. I den tredje delen av boken har Peter Harryson valt ut fyra dramatiska roller som han gestaltat på scenen och som har ett passionerat förhållande till mat. Inspirerad av pjäserna och rollerna komponerar och kommenterar han fyra fantastiska måltider.
Prisma 1 9789151835099 -
GI för hela familjen : gott och nyttigt för a...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428152
- Titel
- GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Av succéförfattaren till "Våra bästa GI-recept"! Här är Ulrika Davidssons nya kokbok med 100 fräscha och goda GI-recept som garanterat förenklar vardagslivet för alla barnfamiljer! I stället för att slentrianmässigt servera makaroner med färdiglagade köttbullar får du här tips på hur du snabbt svänger ihop en näringsrik middag på mindre än 20 minuter. Slipp tjat och gnäll vid matbordet! Prova att laga Ulrikas nyttiga hamburgare, pizzor och nuggets och lär av hennes egen erfarenhet hur viktig bra vardagsmat är för hela familjen. Självklart finns det också recept för lite festligare tillfällen!
Ulrika Davidsson beskriver också på ett enkelt sätt hur olika näringsämnen påverkar vår kropp. Du får veta hur du hittar rätt i butikens utbud och får tips på hur du bäst fyller familjens skafferi. Du får råd om hur du ska göra om barnen matvägrar eller äter för mycket, och om hur familjen får in den viktiga vardagsmotionen.
Ica Bokförlag 1 9789153428152 -
Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som h...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2006. 128 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100108731
- Titel
- Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
- Författare
- Blair, Louise
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 686 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- GI-metoden är en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt samtidigt!Enkelt uttryckt mäter glykemiskt index hur maten du äter reagerar i din kropp, och en kosthållning med lågt GI innebär att du äter mat som ger positiva effekter. Det mesta vi äter är mat som är rik på kolhydrater, exempelvis vitt bröd, potatis, kakor, bullar och sötsaker. Trots att det smakar gott och är enkelt att stoppa i sig skapar den här typen av mat reaktioner i våra kroppar som försätter hela systemet i obalans. Resultatet av denna obalans är dagliga problem som trötthet, humörsvängningar och sockersug, plus en ökad risk för olika hälsoproblem i framtiden. Om du väljer mat med lågt glykemiskt index får du stopp på denna oordning i din kropp. Istället utvecklar kroppen balans utan att drabbas av biverkningar.Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt.
Bonnier Impact 9789100108731 -
Condiments : gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
FeminaFör alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127143753 -
Kakor : små och mjuka
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174612578
- Titel
- Kakor : små och mjuka
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min farfar var bagare, en riktig bagare! Hemma hos honom serverades det aldrig annat än 7 sorters kakor till kaffet. Ibland var det bara småkakor, ibland var det blandat - småkakor och mjuka kakor. Men de var alltid 7 till antalet. Farfar sade nämligen att det behövdes 7 stycken för att bli ett riktigt kakfat. Detta inte minst för att midsommarblommorna liksom Snövits dvärgar är 7, och ja, han nämnde till och med dödssynderna!
Själv tycker jag inte att det måste vara 7 stycken. Det kan gott och väl vara flera eller färre. En sak är i alla fall säker: det finns en kaka för oss alla!
Kakor - små och mjuka innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Liten och knaprig eller spröd, större, mjuk och saftig!
Ett par älskade klassiker finns med såsom schackrutor och sockerkaka, om än lite omgjorda och här på mitt sätt naturligtvis. Nya, modernare och kanske mer spännande kakor som till exempel liten socker- och mandeldoppad chokladkaka samt pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm får också plats.
Allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar har egna kapitel. Och för den som vill baka gluten- och äggfritt finns också förslag. Ja, jag är alldeles säker på att ni här får ihop ert kakfat!
Så lycka till med baket! Att baka är härligt för sinnet och en god kaka då och då gör alla glada!
/Monika Ahlberg
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards. Kakor - små och mjuka är andra boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter den väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013).
Lind & Co 1 9789174612578 -
Picknick : för alla tillfällen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 192 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844732
- Titel
- Picknick : för alla tillfällen
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten smakar alltid godare under bar himmel", säger Monika Ahlberg. Här har hon dukat upp sina mest personliga picknickar inspirerande måltider för alla tillfällen!
Naturligtvis finns här utflyktsmat för filten i gröngräset en solig sommardag men också för många andra utflykter. Vi bjuds på frukost en vacker höstmorgon, picknick i skymningen, italiensk mat på en trappa mitt i stan, en picknick för två i en båt och en lyxig måltid på en parkeringsplats, för att nämna några.
Med god planering och enkla förberedelser blir varje måltid till en fest. Monika beskriver hur hon gjorde varje picknick och ger goda råd om allt från vackra dukningar till det mest praktiska sättet att frakta maten.
Picknickförslag, recept, råd och tips... Det här är en bok för alla som vill njuta av vidunderligt goda måltider utomhus. För som Monika skriver: det finns egentligen alltid en anledning att ordna en picknick!
Monika Ahlberg har skrivit en lång rad legendariska kokböcker, bland annat klassikern Rosendals trädgårdscafé. Nikko Amandonico bor och arbetar i Parma i Italien. Han har formgivit flera av Monikas böcker, till exempel Min mat (2003). Wolfgang Kleinschmidt arbetar med reklam och böcker och han är en av våra mest anlitade matfotografer.
Prisma 1 9789151844732 -
Klassiska tårtor : på mitt sätt
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2006. 77 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846477
- Titel
- Klassiska tårtor : på mitt sätt
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 202 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 319 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här bakar och dekorerar matkreatören Monika Ahlberg de klassiska tårtorna på sitt eget vis: med mycket blad och blommor naturligtvis, men också med ting hämtade från poesins värld. I boken finns recept och bilder på 25 tårtor och även roande läsning i form av små berättelser och korta citat.
Monika Ahlberg och fotografen Denise Grünstein visar de klassiska tårtorna på ett helt nytt sätt: romantiskt, sensuellt och fantasifullt.
"Säg tårta och ingen går oberörd. Någon får en bild av en väldig gräddtårta, för andra är det en klassisk tårta som prinsesstårta eller Oscar II:s tårta. Ytterligare andra tänker endast på mammas, farmors eller mormors tårta.
En väninna till mig väntar alltid på festens höjdpunkt, nämligen tårtan. Hennes smak och sinne för tårta har till och med gjort henne sakkunnig i frågan. Hon vet allt om våra klassiska tårtor: varför de kom till, hur de fick namnet och hur de bör göras egentligen.
För mig finns det aldrig ett sätt. Den fria tolkningen måste få finnas. En bröllopstårta behöver inte nödvändigtvis byggas på höjden. Den blir nog så kärleksfull med fantasins hjälp. När tårtan ligger bland blommor och blad spirar romantiken ändå. Så följ med mig på en inspirationsresa i de klassiska tårtornas värld, där poesi, romantik, lekfullhet och humor är de huvudsakliga ingredienserna!"
Monika Ahlberg
Nu kommer succéboken från 2003 i förminskat kartonnage.
Prisma 2 9789151846477 -
Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2004. 143 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089859
- Titel
- Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
- Författare
- Stephan Rössner
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089859 -
Champagne : din guide till bubblornas värld
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 128 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428374
- Titel
- Champagne : din guide till bubblornas värld
- Författare
- Kåre Halldén
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du svårt att bestämma dig, rött eller vitt vin till maten? Gör det lätt välj champagne!
Här finns det mesta som är värt att veta om den pärlande drycken.
Drick champagne lite oftare, ju mer spontant desto större njutning, säger författaren Kåre Halldén. Varför inte till isterbanden en tisdagskväll?
I början av 1990-talet hamnade han och en god vän i Champagne. Överallt bjöd producenter champagne till försäljning. Svenskarna insåg plötsligt att det fanns fler champagner än Dom Pérignon. Och att champagne som dryck till maten fick smaksinnena att hoppa högt. Sedan dess har resorna till Champagne blivit många och Kåre Halldéns intresse för de lockande bubblorna har bara ökat.
Boken är en härlig blandning av fakta, klokskap, anekdoter och kuriosa. Här får du exempel på drickvänliga glas och hur du ordnar en champagneprovning. Det finns trevliga matrecept som smakar gott till champagne, bland annat en nyårssupé. Du får praktiska råd, till exempel hur du öppnar flaskan försiktigt eller galant med värja. Och du får följa druvornas väg från odlingarna till färdiga bubblor. Andra mousserande viner presenteras också, liksom vad det är för skillnad på dem och champagne.
För att locka in andra i denna fascinerande värld har Kåre Halldén också grundat den populära champagneklubben Spruce up.
Ica Bokförlag 1 9789153428374
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn