-
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick. Ett litet hål på främre pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Underbart gott i en Crock-Pot
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2015. 138 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769375
- Titel
- Underbart gott i en Crock-Pot
- Författare
- Anette Rosvall
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 238 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt grytan göra jobbet! Att göra långkok i en elektrisk gryta är en smart lösning för dig som älskar mat men har ont om tid. Välkommen till höstmys, långhelg och slow food med Crock-Pot!
Med en slowcooker eller Crock-Pot lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt, lätt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt på morgonen. När du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i en låg temperatur och blir fantastiskt mör och smakrik.
I en slowcooker kan praktiskt taget allt tillagas: kött, fisk, fågel, desserter, bröd Senast receptet från USA finns också med bland de 50-talet recepten i boken: grillat kött som tillagas i bit medan du arbetar eller ligger och sover.
Anette Rosvall, matkreatör, sommelier och författare som älskar att laga mat till många, har bearbetat och utvecklat recepten för den svenska marknaden. Crock-Pot lanserades i USA redan 1971 och kom till Sverige 2011.
I USA säljs det 8 miljoner grytor varje år och i Sverige ökar intresset stadigt. Idag finns grytorna att köpa på de flesta ställen där husgeråd säljs.
Ytterligare författare: Rosvall, Anette
Ytterligare fotografer: Gawell, Charlotte
Ytterligare designers: Siwe, Fredrika
Lava Förlag 1 9789187769375 -
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och nju...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
Bokförlaget Semic 9789155259198 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKteNeues 1 9783832733766
-
Afro-vegan : farm-fresh African, Caribbean &...
Inbunden bok. ten speed press. 2014. 215 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781607745310
- Titel
- Afro-vegan : farm-fresh African, Caribbean & Southern flavors remixed
- Författare
- Terry, Bryant
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (page 205) and index.
ten speed press 9781607745310 -
The magical cuisine of Drakamöllan
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 1 uppl. 2015. 264 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163785047
- Titel
- The magical cuisine of Drakamöllan
- Författare
- Thorsell, Ingalill
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- The Magical Cuisine of Drakamöllan
Drakamöllans kokbok på engelska får utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards.
Redan 2016 fick boken utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards. När det nu är dags för 25 års jubileum för World Gourmand Cookbook Awards har man valt ut de bästa bland de bästa och i hård konkurrens har The Magical Cuisine of Drakamöllan valts ut att finnas med på den stora utställningen i Paris i juni 2020 där The Best of The Best kommer att ställas ut. Boken är en av fyra svenska bidrag under 25 år i kategorin Food som fått denna hederstitel.
The Magical Cuisine är Drakamöllans fjärde bok på eget förlag. Boken omfattar 264 sidor och innehåller 86 recept. Förordet är skrivet av den japanske mode- och textildesignern Akira Minagawa, som har besökt Drakamöllan många gånger.
De mest älskade recepten från de tidigare böckerna Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst och Vinter blandas med nya recept - moderna varianter av svenska klassiker med svenska råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul, och några sidor om gårdens spännande historia.
Boken vänder sig till alla som är nyfikna på modern svensk mat, både foodnördar och vanliga människor. Recepten är enkla med ingredienser som finns att få tag på samtidigt som de inspirerar och lockar till nytänkande. Precis som Drakamöllans matfilosofi.
Som i tidigare böcker svarar Lars Strandberg för magiska bilder, Ronnie Nilsson för den finstämda layouten och Ingalill Thorsell för texten. Anita Shenois översättning ger texterna en poetisk dimension. Förstklassigt papper och en vacker inbindning gör boken till ett fint minne från Sverige och Skåne eller den perfekta gåvan.
Drakamöllan förlag 1 9789163785047 -
Skippers, Mat med tryck
Inbunden bok. DaSkipper Förlag. 2009. 228 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Titel
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Författare
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Förlag
- Skipper Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 228 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
DaSkipper Förlag 9789197795005 -
Vikingens Kogebog
Inbunden bok. Falco. 1 uppl. 2022. 264 sidor.
ISBN 9788794232982
Mycket gott skick. boken är på danska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFalco 1 9788794232982 -
Husman : alla de klassiska rätterna (och någr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127145863
- Titel
- Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)
- Författare
- Ekengren, Stefan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets Best Chef Book 2016 i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!
"Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner."
Allt om Mat
De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Eller en god hederlig köttsoppa med klimp – allmogemat på stjärnnivå som slår vilken asieninfluerad fusionrätt som helst.
Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt. Boken inspirerar till att bjuda på husman inte bara till vardags. Rätt tillagad är till exempel lapskojs uppe på nobelbankettnivå. För att inte tala om laxpudding! Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på en gång, både len och fin men med tryck i smaken.
Alla recept finns angivna till både 4 och 10 personer och inleds med en berättelse och tillagningstips för att lyckas. Till de flesta rätter finns också förslag på hur du höjer dem ett snäpp och tar dem vidare på ett otraditionellt sätt. Toast Pelle Janzon kan till exempel göras på tunna skivor lax, innan du monterar din kålpudding kan du röka kålen i röklåda för att få mild röksmak, servera laxpuddingen med fänkålscrudité och kalopsen med mormorskokta morötter gafflade med smör.
Stefan Ekengren är köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Han är också krönikör i Gourmet. Stefans mission för husmanskost har pågått länge och på bloggen Kökstugg blandar han husmanskost med modern mat inspirerad av äldre tekniker. Epitetet Världens äldsta kock kommer av bloggens alla oändliga historier om mat. Med sin genuina kunskap om svensk husmanskost hoppas Stefan kunna inspirera till att det lagas och bjuds på husmanskost lite oftare i hemmen.
"Jag tycker att den här boken är jättefin, jag tänker att den funkar ju väldigt bra"
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"En perfekt bok att ta till när middagsfantasin tryter - eller ge bort till ett nysatt bo."
Lantliv
"Stefan Ekengren tar svensk husmanskost på blodigt allvar - fast med genial humor i texterna."
Buffé
"Här hittar du ett 60-tal olika rätter, som kåldolmar, stekt strömming, pyttipanna, ängamat och hembakad ostkaka med grädde och sylt - mums!"
Matmagasinet
"Med Husman så har Stefan Ekengren hittat helt rätt. I stället för att göra som så många andra och blicka ut över världen så har Ekengren grävt på stället och hittat husman. Och även om det "bara" är husman så förundras man ju över hur jäkla gott det är varje gång man äter det."
Johan Engman, Umeå tidning
"Förorden ger en kul bakgrund till maten och bjuder på igenkänning."
Allt om Vin
Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127145863 -
Jáime Paris
Inbunden bok. hardie grant books2. 1 uppl. 2011. 593 sidor.
ISBN 9781742701875
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKhardie grant books2 1 9781742701875 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244892
- Titel
- Det bästa från Arla köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 615 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 267 mm Ryggbredd 53 mm
- Vikt
- 1920 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det bästa från Arla Köket är en vacker samlingsvolym på 616 sidor med läsband. Den bjuder på 378 av Arla Kökets allra bästa och mest populära recept, indelade efter årstid och tillgänglighet. Här hittar du både vardagsgoda enkla och överdådiga, festliga recept gjorda på säsongens råvaror. Inta bara klimatsmartare utan också mycket godare.Alla recept – från vårens marinerade lax med örtcrème, via sommarens grillade kryddiga lammfärsspett och höstens franska päronpaj till vinterns brysselkål i saffransgrädde – är provlagade och provsmakade åtskilliga gånger så att du kan vara säker på att recepten fungerar och att maten blir riktigt god. Det bästa från Arla köket är en sammanslagning av de tidigare utkomna Vårmat, Sommarmat, Höstmat och Vintermat.
Bonnier Fakta 1 9789174244892 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176177136
- Titel
- LCHF 2.0 fisk & grönt
- Författare
- Åse Falkman Fredrikson - Anna Hallén Buitenhuis
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 832 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHF 2.0: Fisk & grönt är en kunskaps- och kokbok för alla som vill plocka bort kött och fågel ur sin kost, och i stället njuta av underbara fisk- och skaldjursrecept och helt gröna rätter i vardagsformat med LCHF som fokus. En kokbok med bara fisk- och grönt som är naturligt gluten- och spannmålsfri.
I boken finns många goda och nya gröna recept såväl tillbehör som kompletta middagar. Här finns recept som passar hela familjen, med alternativ som lasagne, pizza och burgare.
Många vill gärna äta mer fisk och mer grönt, men när tidsbristen och tröttheten tar över är det lätt att ramla in i gamla vanor, recept och rutiner. Författarnas mål med boken är att göra det enklare att äta mer fisk och grönt till vardags. Det ska gå snabbt och smidigt att laga varierad och god vardagsmat.
Njut, inspireras och smaklig spis!
Tukan Förlag 1 9789176177136 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163990014
- Titel
- Fisk, skaldjur & något sött
- Författare
- Jakobsson, Anna
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
eget förlag 9789163990014 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189065420
- Titel
- Kräftsignaler
- Författare
- Erlandson, Lars Gunnar
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 218 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 553 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Har vi i Sverige något skaldjur som det finns så mycket mytbildning omkring som kräftan?" Det frågar sig författaren, kräftfiskaren och journalisten Lars Gunnar Erlandson efter ett helt livs umgänge med det läckra, skalförsedda vattendjuret. I boken går han grundligt tillväga alltifrån de egna fångsterna, koken och kräftskivorna till djurets liv, ändrade livsbetingelser, till utbytet från flodkräftor till signaldito.Här får vi följa de första signalkräftornas färd från de nordamerikanska sjöarna till inplantering i svenska vatten. Redan då var Erlandson med som journalist och återgav händelserna. Läsaren får likaså följa med på en resa där kräftor är huvudingrediens i de stora kalasen, med passande drycker ofta skildrade i den svenska litteraturen. Men också om dess roll i storpolitiken med inbjudna statschefer vid kräftfaten. Här berättas även om kräftans roll på matsedeln i andra länder och om hur den fiskas och tillreds på olika sätt. Hur och varför man plötsligt började fiska och laga kräftor för export till svenska kräftätare. Man får även insikter om andra kräftor och besläktade skaldjur, även dessa läcker-heter hamnar på krogarnas bord. Dessutom finns kräftor i helt andra sammanhang, inte lika tilltalande och doftande som på festdukade bord. Lars Gunnar Erlandson är välkänd utrikesreporter vid Sveriges Radio, där han rapporterat från värl-dens alla hörn. Han är likaså författare till ett flertal böcker, bl.a. Mitt liv som röst trettio år i värl-den (2007), Lunch med Victor Borge (2009), Jakten på massmördaren som kom undan i spåren på Spanska sjukans virus 1918 och andra pandemier (2011), Utrikeskorrespondenterna: från runsten till twitter (2017). Bosatt i Stockholm. Olle Lindberg är legendarisk restaurangman och krögare med erfarenheter från bl.a. Operakällaren, Lejontornet i Stockholm och Halltorps gästgiveri på Öland. Han har även arbetat som lärare vid Grythyttan
Carlsson 9789189065420 -
Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132332241
- Titel
- Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
- Författare
- Ulf Elfving - Stefan Bjur
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 288 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker.
Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem.
Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form.
Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund.
Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag.
Foto: Pepe Nilsson
Form: Nicke Ericson
Stylist: Inger Nilsson
"Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.
B Wahlströms 1 9789132332241 -
Brukets kokbok - Fiskars förr och nu
Inbunden bok. Söderströms. 2001. 160 sidor.
ISBN 9789515218939
Mycket gott skick. ded. från författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSöderströms 9789515218939 -
Helledays gröna - hälsosam mat från växtriket...
Inbunden bok. eget förlag. 2019. 324 sidor.
Mycket gott skick. ded. från författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189059245
- Titel
- Helledays gröna - hälsosam mat från växtriket : fantasifullt, finurligt, färgsprakande
- Författare
- Helleday, Julia
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
eget förlag 9789189059245 -
The new becoming vegetarian - the essential g...
Häftad bok. Healthy Living Publ. 2003. 373 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781570671449
- Titel
- The new becoming vegetarian - the essential guide to a healthy vegetarian diet
- Författare
- Melina, Vesanto
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- (pbk.
- Språk
- English
Healthy Living Publ. 9781570671449 -
Det naturliga köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 528 sidor.
Mycket gott skick. Med pappkassett
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 1 9789113023984 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789172412651
- Titel
- Jills mat efter säsong
- Författare
- Wallentin Wollberg, Jill
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 193 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 871 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utöver en uppsjö av läckra recept ger författaren Jill Wallentin Wollberg handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken och hon beskriver på ett lättförståeligt sätt varför vi mår så bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.
Kroppen, precis som naturen, mår bäst av rena och äkta matvaror. Utan tillsatser framträder råvarornas riktiga karaktär. I den här kokboken presenterar Jill några av sina mest populära recept samt mängder av nykomponerade godbitar. Samtliga recept är givetvis utan både socker och gluten.
Jill Wallentin Wollberg är kostrådgivare, grafisk formgivare och matkreatör. Sedan fem år tillbaka är hon ett välkänt namn för den halva miljon hushåll som följt hennes matuppslag i Stockholms lokaltidningar, där hon varje månad bjuder på nya matkompositioner. Tusentals matintresserade följer henne även på Instagram och på www.jillsmat.se.
Pagina Förlags 1 9789172412651 -
Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt,...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611544
- Titel
- Syrat : hur du gör din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket annat
- Författare
- Pike, Charlotte
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inkludera syrad mat i din vardagskost med läckra recept som är enkla att tillaga i hemmet. Kapitel som
täcker frukt och grönsaker, yoghurt och labneh, bönor och baljväxter, surdegar och drycker kommer att
introducera dig för unika och nya smaker, samtidigt som det bjuds på traditionella syratrecept som tysk
surkåll och japansk kimchi.
>br>
Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa
och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma-
och roséyoghurt passar utmärkt till chokladkakan bakad på surdeg. Gör även inläggningar,
såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma eller varför inte för att ge bort som gåva.
Skäl till att välja syrade livsmedel:
utnyttjar säsongsodlade grödor
och minskar matsvinnet
syrad mat kan ingå i vardagsvaror
som bröd, ost, yoghurt och choklad
processen ökar mängden vitaminer,
antioxidanter, enzymer och nyttiga
bakterier; underlättar även matsmältningen
och stärker immunförsvaret
syrade produkter är bra mot många
olika hälsoproblem, däribland diabetes,
tjocktarmscancer och inälvsbesvär
lätt att göra själv och kräver väldigt
lite utrustning, samt är billigt
Pagina Förlag 1 9789163611544 -
Veganboken : recept, fakta & inspiration
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2019. 163 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750901
- Titel
- Veganboken : recept, fakta & inspiration
- Författare
- Bråding, Sanna
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Först och främst: Det här är den finaste bok jag har sett. Pastellfärger, regnbågar och glada bilder. Recepten, som är helt vegenska, är enkla att följa och sidorna är översiktliga."
Mariestads-TidningenMed mottot »eat the rainbow« leder Sanna Bråding en glad revolution för en köttfri och delikat tillvaro. Hennes första kokbok är den nyfikna nybörjarveganens bästa vän såväl som en »go to« för dig som redan äter växtbaserat. Med Sanna Bråding som peppande coach och erfaren guide bland vegohyllorna får du lära dig allt du behöver veta för att våga ta steget in i växtrikets smakrika värld. Hon bjuder på drygt 50 recept på allt från veganska versioner av barndomens klassiker till kongolesisk okragryta med fufu, vietnamesisk glasnudelsallad och himmelsk toscakaka."Lärorik & fylld med spännande & härliga recept!"
Jennies Boklista, blogg
Ordfront Förlag 9789177750901 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185581177
- Titel
- Blåbär : minnen, mat och smak
- Författare
- Anette Rattfelt - Simen Lunøe Pihl
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1009 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Blåbär betyder många skogsäventyr med termosar, mygg och målmedveten envishet. Blåbär är fläckar, sötma och skvaller men också bär med en spännande historia. Idag efterfrågas blåbären som aldrig förr och de anses vara ett av våra nyttigaste livsmedel. Tänk alla fingrar som hängivet plockat loss de små bären från buskarna. Vi minns dem som barndom, sagor och smak av sommar.
Etnologerna Anette Rattfelt och Simen Lunøe Pihl har skrivit en lättläst och innehållsrik bok om folk och blåbär. Drygt 100 recept kompletterar berättelserna. Boken är rikt illustrerad av Peter Nyblom och Anette Rattfelt.
Balkong Förlag 9789185581177 -
Bland snudor och sillarumpor : [38 inspireran...
Inbunden bok. Malmö : [Husie stadsdelsförvaltning], Malmö stad. 2010.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163359774
- Titel
- Bland snudor och sillarumpor : [38 inspirerande recept]
- Författare
- Blad, Roy - Malmö. Husie stadsdelsförvaltning
- Förlag
- Malmö : [Husie stadsdelsförvaltning], Malmö stad
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Malmö : [Husie stadsdelsförvaltning], Malmö stad 9789163359774 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113067131
- Titel
- Den nya husmanskosten
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 219 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 196 x 234 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 881 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books".
Nästan var femte matkasse som vi köper bärs ut och slängs i soporna. Det innebär att vi slänger omkring 25-75 kilo helt felfri mat per person och år i Sverige.
Här tar Paul Svensson oss med till sin mormors sätt att tänka och laga mat, långt innan vi slängde en stor del av maten, långt innan vi struntade i att göra middag på rester och långt innan vi gick till frysdisken för att köpa färdiglagad potatisgratäng och djupfrysta fiskpinnar.
Förr i tiden var man van vid med begränsat utbud och plånbok vilket skapade en högre form av kreativitet och närvaro. Sparsamhet var en dygd och det fanns inget som hette rester, det var byggkomponenter till morgondagens hyllning till måltiden för att skapa nya gastronomiska höjder. Detta var en föregångare till vad vi idag vill kallar "upcycling".
"Att leva och verka i nuet med ena örat mot marken och ena ögat mot horisonten är min livsideologi och det tror jag att min mormor och mamma håller med om."
Norstedts 1 9789113067131 -
Leifs utvalda
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 2014. 168 sidor.
Nära nyskick. Boken inlagd i kassett
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064048
- Titel
- Leifs utvalda
- Författare
- Mannerström, Leif - Yeh, Tomas
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789113064048 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198594720
- Titel
- Champagne och andra bubblor
- Författare
- Schelin, Fredrik
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 225 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta succéboken Champagne 49 miljoner bubblor i en flaska kommer vinskribenten och champagnekännaren Fredrik Schelin med den efterlängtade uppföljaren Champagne och andra bubblor en hyllning till mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet. Fredriks mission är att tvätta bort snobbstämpeln kring champagne och bubbel. Han vill visa att extraordinära bubblor finns i alla prisklasser och är något som vi alla har rätt att njuta av. I sin nya bok låter Fredrik oss följa med på en inspirerande nutida smak- och kunskapsresa bland världens vindistrikt allt från Frankrikes klassiska champagnegårdar till producenter av andra minst lika goda mousserande viner som Cava, Prosecco, Crémant och Cap Classique. Resan tar oss från Frankrike till Italien, Sydafrika och Tyskland, och sist men inte minst till nytänkande, moderna svenska vinmakare som också producerar mousserande vin. Vi får inblick i biodynamisk odling och klimatförändringarnas inverkan på champagneproduktionen, lära oss skillnaden på bubbel och bubbel champagnemetoden, olika druvor, lagring och terroir.I boken finns ett stort antal vinodlare personligt presenterade och tips på hur man på trevligast sätt reser runt bland vingårdarna i de olika distrikten samt information om vilka producenter och vinhus som är värda ett besök.Boken förser dessutom läsaren med smaknycklar, recept och en baskurs i food pairing för smakupplevelser utöver det vanliga. Fredrik bjuder dessutom på en lista med sina 100 bästa utvalda champagner. Välkommen in i champagnens och de mousserande vinernas magiska värld! Boken är rikligt illustrerad med fotografier av Raphael Cameron och illustrationer av Sara Cameron. Fredrik Schelins förkärlek för mousserande vin i allmänhet och champagne i synnerhet har resulterat i över 6 000 provade champagner som bl a genererat en topplista som finns att läsa på BestChampagne.se. Fredrik driver Sveriges största vinprovningsklubb, Stockholm Wine Club, som erbjuder både provningar och föreläsningar över hela landet. 2012 startade Fredrik det digitala magasinet DinVinguide.se som sedan dess fått ett systermagasin DryckesListan.se. Tillsammans besöks de varje vecka av över 350 000 unika läsare.
The Book Affair 9789198594720 -
Välkommen hem : en matresa genom hjärtat av V...
Inbunden bok. Rätt & Slätt. 2019. 217 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163794476
- Titel
- Välkommen hem : en matresa genom hjärtat av Västgöta nation
- Författare
- Karell, Malin - Melin, Henrik - Stadler, Amanda - Strömland, Martin
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Rätt & Slätt 9789163794476 -
Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern...
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 248 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261700
- Titel
- Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 276 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »220 stycken mumsbitar«Sundsvalls TidningDetta är den största och mest heltäckande bok om smörgåsbordet som någonsin har gjorts. Här finns alla de klassiska recepten serverade på ett helt nytt sätt. De två prisbelönta kockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström har förnyat smörgåsbordet i grunden genom att servera rätterna i portionsbitar. Det gör smörgåsbordet ännu mer aptitligt och ger det en modern touch. Boken innehåller mer än 220 recept - allt som någonsin kan tänkas förekomma på ett smörgåsbord. Här finns det klassiska småvarma som är självklart på bordet, och över 30 olika inläggningar av sill, men också recept på helt nya smårätter och med fler vegetariska inslag än det traditionella. Här finns även recept på smörgåsbordets alla såser och sallader. Boken gör det lätt att skapa ditt eget personliga smörgåsbord som kanske är anpassat efter årstider, eller för ett speciellt sammanhang, exempelvis studentexamen eller femtioårsfest.Smörgåsbord är en svensk företeelse som har erövrat världen. Efter Gert Klötzkes och Niclas Wahlströms internationella framgångar har nu även det nya svenska smörgåsbordet börjat bli omtalat.Sagt om Smörgåsbord»Om det saknas uppslag till årets julbord finns det goda möjligheter till inspiration i nya boken Smörgåsbord [...] Boken är stilren och har potential att få många hundöron.«Restauratören»220 stycken mumsbitar«Sundsvalls Tidning»veritabelt praktverk«FRISK BRIS
Max Ström 9789171261700 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn