-
La Cuisin D'Alsace et son Terroir
ISBN 287677187X
Editions Soline Barcelone 1994
Inb. 251 s. Fotoillustrerad i färg, mkt gott skick. Text endast på franska*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK287677187X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419006
- Titel
- Vegetariskt för livsnjutare
- Författare
- Abensur, Nadine - Filgate, Gus - Sundling, Ing-Marie - Telegin, Marie Louise - Tidehorn, Annika
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9153419006 -
Nisse kombinerar mat och vin
Manpower Ekonomerna 1999
Inb.111s. Mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315311
- Titel
- Kombinera mat och vin
- Författare
- Jens Dolk - Mette Ankarloo
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kombinationen som gör det: trollar fram nya saksensationer ur maträtten och får vinet att lyfta till oanade höjder. I Kombinera mat och vin förenas läckra recept med spännande viner valda av vinkännaren Jens Dolk.
9197315311 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127356744
- Titel
- Paquin Boulay/Ost à la carte
- Författare
- Paquin Boulay
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 300 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1115 g
- Språk
- Svenska
9127356744 -
Laga ekologiskt året runt
Parragon 2009
Inb. 126s. Tillskrift, i övrigt mkt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407562148
- Titel
- Laga ekologiskt året runt
- Författare
- Franklin, Liz
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 618 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare fotografer: Streeter, Clive
Ytterligare författare: Franklin, Liz
Ytterligare översättare: Nordströn, Fia
9781407562148 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163363238
- Titel
- Salig blandning
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 705 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den efterlängtade uppföljaren till Renée Voltaires kokbok Peace, Love & Food kommer i slutet av maj ut i handeln.
- Den här boken är verkligen min alldeles egna kokbok. En salig blandning av maträtter som jag lagar varje dag och inte kan leva utan. Härlig mat som är både lätt, rolig och vacker och lagad med de bästa råvarorna, säger författaren och matinspiratören Renée Voltaire, känd från TV och för sina många kokböcker.
För Renée är mat något mer än det man stoppar i munnen, det är en livsstil.
- Jag vet hur mycket maten påverkar min kropp, energi och livsglädje. När jag äter maten i den här boken mår jag som allra bäst.
I Salig Blandning finns recept för vardag och fest; supersmoothies, sköna frukosttips och drömlika desserter. Ett kapitel är tillägnat barnfamiljen med recept som passar både vuxna som små.
- Det mesta i boken är vegetariskt, men med inslag av fisk- och kötträtter, precis som jag vill ha det, säger Renée.
Renée älskar raw food (mat som inte är upphettad) och lär oss använda nya tekniker och råvaror i köket. I kapitlet Skärp mig har Renée samlat sina bästa tips om hur man gör för att bryta dåliga vanor.
- Alla spårar vi ju ur ibland och behöver en nystart.
9789163363238 -
Stora boken om Desserter och bakverk
Safir 2011
Inb 157 s. Mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
9789186689032 -
Bröd. Brödbak utan krångel. Matbröd, kaffebrö...
Tukan 2010
Inb. 196s. Mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010749
- Titel
- Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
- Författare
- johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 204 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för ett lyckat brödbak!
Hembakade bröd utan krångel. I den här boken finns recept på goda bröd samt handfasta råd hur man lyckas med sitt brödbak. Här samsas surdegar med snabbakade bröd som varken kräver jäst eller jäsning. Här finns också recept på en mängd sorters bröd som passar för livets alla stunder: bröd till middagen, till frukosten, till lägerelden eller picknicken och, naturligtvis, finns här recept på en mängd kaffebröd till kafferepet.
Om du känner dig det minsta osäker inför brödbaket så får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma i gång. Är du redan en van hemmabagare får du i stället många nya recept samt möjlighet att ta din bakkonst till nya höjder.
Med enkla recept som går rakt på sak är det ingen konst att lyckas med brödbaket hemma i köket. I början av boken finns ett kapitel med snabba tips och tumregler för ett lyckat bak. Längst bak i boken finns dessutom ett teknikkapitel för den som vill veta mer. Däremellan samsas brödrecept som kommer att fylla ditt hem med världens mest ljuvliga doft den av hembakat bröd.
Fler böcker i samma serie
Grilla
Choklad
Muffins
9789174010749 -
Det goda Afrika. Afrikanska kokboken. Spännan...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Page One 1994 Inb. 95s.namnt. Mkt. gott skick*
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250298
- Titel
- Det goda Afrika : afrikanska kokboken : en kokbok
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Språk
- Svenska
9171250298 -
Whoopie Pies. Läckra bakverk för alla tillfäl...
Love Foods u.å. (Ca 2010)
Inb. 80 s. Sk.omslag, mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445475165
- Titel
- Whoopie pies : läckra bakverk för alla tillfällen
- Författare
- Angela Drake
- Förlag
- Parakit förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den senaste trenden för hemmabagaren!
Gudomliga och sagolika bakverk med krämig fyllning som bara måste smakas.
Whoopie pies härstammar från det stora landet i väst och sägs ha fått sitt namn efter det glada utrop från de som fann detta bakverk i sin lunchlåda - Whoopie!!
Boken innehåller allt från klassiska whoopie pies till lite tjusigare whoopies och whoopies för partyt. De är lätta att baka och älskade av såväl barn som vuxna!
Mått: 222x276 mm
9781445475165 -
Sås, laga dig!
Van den Bergh Foods u.å. (Ca2000)
Inb.. 119 s. Mkt. Gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Tio grönsaker och en tryffel. Mat med vin frå...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma 1999
Inb. 175s. Sk.omslag, mkt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
9151835223 -
Bergs konditori på Marstrand
Prisma 2004
Inb. 135s. Ca 8 sidor med vikmärken, övrigt gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842580
- Titel
- Bergs konditori på Marstrand
- Författare
- Monika Ahlberg - Michael Stensjö
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På Bergs Konditori samlas seglare, turister och marstrandsbor för att avnjuta "berlinare", mazariner, kejsarkronor och andra delikata bakverk. Så har man gjort i snart hundra år. Boken ger recept på ca 30 goda bröd och ett 50-tal lockande kakor, bullar och pajer, men den handlar också om människorna: kungligheter, högadel, diktare och målare som slagit sig lösa, dansat, älskat och hämtat inspiration mellan klippor och hav.
9151842580 -
Asiatiska kokboken. Över 100 härliga recept f...
Parragon 2008
Inb. 255s. Mkt.gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407541952
- Titel
- Asiatiska Kokboken : över 100 recept från Kina, Indien och Thailand
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1132 g
- Språk
- Svenska
9781407541952 -
The Vegetarian Epicure. 262 recipes
Vintage Books USA 1972
Paperback 305 s. Ngt. nöttInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0394717848
- Titel
- The vegetarian epicure
- Författare
- Thomas, Anna - Maas, Julie
- Förlag
- Nex York : Vintage Books
- Utgivningsår
- 1972
- Språk
- English
0394717848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425383
- Titel
- Toscana : den goda maten
- Författare
- Annelie Lundquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
9153425383 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425448
- Titel
- Med smak av Japan
- Författare
- Joakim Lundblad - Dag Hermelin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 116 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 293 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en inbjudan att prova på snabblagade recept med japansk smaksättning som är långt mer varierade än snabbmat brukar vara. Räkna med tjugo minuters tillagningstid för de flesta av recepten beräknat för en hemma-matlagare, men den tiden varierar givetvis. Många av rätterna står stadigt på bara tre ben, för det första fisken eller köttet, för det andra riset eller nudlarna, och för det tredje rättens specialbuljong eller de utvalda grönsakerna. Du hittar också flera vegetariska rätter. Även några rätter som är så vackra att du serverar de till festliga tillfällen. Kanske upptäcker du att det är en glädje att inte bara att se och äta dem utan också göra dem.
9153425448 -
Görn Helleblads Köksskola
Allt om Mat / Bonniers 1997
Inb. 179s. Mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197306231
- Titel
- Görn Helleblads Köksskola
- Författare
- Helleblad, Görn - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförlag
- Språk
- Svenska
9197306231 -
Toscana! Recept från Italiens hjärta
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma 2007
Inb. 159s. Sk.omslag, mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847542
- Titel
- Toscana! : recept från Italiens hjärta
- Författare
- Maxine Clark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 253 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 933 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok och en drömbok! Vi vill alla sitta på en uteservering utanför ett rustikt stenhus i Toscana, bli serverade en underbar måltid och se ut över de böljande kullarna i den varma kvällsbrisen...
Toscana! är en stor bok fylld med recept, miljö och inspiration från ett av världens bästa och mest njutningsfulla kök.
Här finns beskrivet i text och bild miljö och råvaror: oliver och olivolja, får och ost, bönätarnas trakt, bröd och salt, den vita boskapen från Val de Chiana, prosciutto och cinghiale (köttprodukter och ljuvlig korv), grönsaker på marknaderna, vinet från Toscana och Vino Santo.
Boken innehåller inspirerande, ljuvliga och lättlagade recept: Antipasti (för- och smårätter), Minestre (soppor), Pane e pasta (bröd och pasta, Secondi (huvudrätter; fisk, kött, fågel och vilt), Contorni (grönsaksrätter) och Dolci e Postpasti (sötsaker och efterrätter).
Bokens miljöer, mat och uppdukningar är fotograferade på plats i Toscana, mellan Florens, Sienna och Lucca.
9789151847542 -
Med en smak av nektar. En vegetarisk kokbok
Carlsson 1985
Inb. 127s. Övertuschad tillskrift å insidan färmre pärm, i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177980441
- Titel
- Med en smak av nektar : en vegetarisk kokbok
- Författare
- Wiehe, Christine - Wiehe, Christine
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
9177980441 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100111066
- Titel
- Smulpajer : till kaffe och dessert
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Smulpajer till kaffe och dessert presenterar restaurangkonditor Elisabeth Johansson en mängd fantasifulla och nyskapande pajer tillsammans med gamla klassiker. Hennes signum är enkla men inspirerande recept med oväntade ingredienser och sammansättningar. Alla som möjligen trodde att en smulpaj bara kan göras på ett sätt kommer att upptäcka att det finns hur många varianter som helst, den ena godare än den andra. Självklart bör man ta vara på trädgårdens frukter och bär och vad kan vara enklare än en smulpaj, som man snabbt svänger ihop när det kommer fikagäster eller man vill bjuda på en läcker dessert efter en god middag?Boken innehåller ett femtiotal smulpajer och är indelad i fem avsnitt efter vad "smulorna" består av: smulpajer med choklad, med nötter, med frön, gryn och flingor, kryddiga smulpajer samt en grupp med övriga pajer, där till exempel en oemotståndlig bananpaj med maryland cookies-smulor ingår. Några andra exempel är äppelpaj med pepparkakssmulor och valnötter, knäckig kolapaj med lingon eller två olika blåbärspajer, en med marshmallowsmulor och en med citronsmulor. Dessutom finns det recept på den i särklass godaste vaniljsåsen och vaniljglassen. Recepten illustreras av matfotografen Nisse Petersons fina bilder.
9100111066 -
Mammas italienska kokbok. Mat på mammas vis
Inbunden bok. 2011. 221 sidor.
Mycket gott skick. Love Food 2011
Inb. 221s. Mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445429823
- Titel
- Mammas italienska kokbok
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mammas italienska kokbok är ingen vanlig receptsamling.
Förutom drygt 85 lättlagade, läckra italienska rätter bjuder mamma på tips och visdomsord. Kunskapen och passionen för matlagning har förts vidare från generation till generation. Här finns allt från enkel italiensk husmanskost till festmåltider, picknickmat, bröd och desserter.
Låt dig inspireras av mammas stora erfarenhet så blir matlagningen till ett rent nöje !
9781445429823 -
Minnen och menyer. Från Parken Zoo i Eskilstu...
Inbunden bok.
ISBN 9789195571173
Mycket gott skick. Liljedahl Förlag 2012
Inb. 182(9)s. Mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789195571173 -
World Food Café. Vegetarisk mat från hela vär...
Max Ström 2000 Inb 192s. Sk.omslag,
Tillskrift i övrigt mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189204212
- Titel
- World Food Café
- Författare
- Carolyn Caldicott - Chris Caldicott
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 845 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På en grönskande bakgård i Covent Garden i London ligger den lilla restaurangen World Food Café. Den ägs och drivs av Carolyn och Chris Caldicott som inte bara älskar mat utan också älskar att resa. Restaurangen har blivit både berömd och hyllad, och efter tio framgångsrika år har de båda krögarna nu skapat en annorlunda kokbok där de hämtat sin inspiration från flera kontinenter. Boken innehåller inte enbart recept utan också spännande reseskildringar där författarna berättar hur de upptäckte maträtterna och kom över recepten. Alla rätter i boken är helt vegetariska och kommer huvudsakligen från Asien, Afrika och Latinamerika.
9189204212 -
Lyxiga cupcakes och läckra kakor. Bakverk frå...
Tukan 2009 Inb. 144s. mkt. gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012354
- Titel
- Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery
- Författare
- Tarek Malouf
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk.
Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).
Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!
Tarek Malouf fick idén till Hummingbird Bakery när han firade thanksgiving i North Carolina i USA 2002. Efter att ha frossat i cupcakes, äppelpaj och banankaka med grädde frågade han sig varför det inte fanns något bageri i London som gjorde sådana godsaker. År 2004 öppnade han det första Hummingbird Bakery på Portobello Road.
Med den här boken kan du själv baka de enastående kreationerna. Låt ditt kök fyllas av förföriska dofter, upplev glädjen i att arbeta med de små mästerverken och njut!
"Hummingbird Bakery är ett paradis för den som gillar sötsaker, och deras cupcakes är legendariska. När vi firar något står det alltid bakverk från Hummingbird Bakery på bordet." / Gwyneth Paltrow
Mått: 200 x 243 mm
Omslag: Matt med skyddsomslag
9789174012354 -
Bo Hagströms kokbok. Från mormor till Medelha...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ICA 2009
Inb. 191s. Sk.omslag, mkt. gott skick*Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
9789153433910 -
Manna. En medveten kokbok
Langenskiöld 2005 Hft. 168s. 2 mindre skrapmärken å ryggen i övrigt mkt. gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197571806
- Titel
- Manna - en medveten kokbok
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i kategorin Livsstilslitteratur i Grythyttan 2005!
Den prisbelönta kocken Carola magnusson presenterar här mat som inte bara är god mot smaklökarna utan också för vår jord. Ett ekologiskt koncept, festligt och gott så långt ifrån det foträta man kan komma. Med underbara bilder, frestande recept och tänkvärd läsning blir Manna en heltäckande och annorlunda kokbok och en ny upplevelse för dig som älskar mat och vill äta dig till en bättre värld.
9197571806 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127355780
- Titel
- Kylies kök
- Författare
- Kwong, Kylie
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 263 mm Ryggbredd 220 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matpersonligheten Kylie Kwong har gjort succé i Australien med sitt färgstarka matprogram som utgår från det lockande kinesiska köket. Under våren 2004 visade hon på bästa Tina-tid sin favoritmat även för oss. Nu kommer boken med drygt 60 recept från programmet.
I Kylies kök möts två världar och med fokus på smak och syn skapar hon spännande rätter som kombinerar västerländska ingredienser och asiatiska tekniker. Hemifrån har hon med sig ett stort matintresse genom mammans matlagning och morbroderns nudelfabrik. Dessutom bor hon ju i Australien, där influenserna från många kulturer smält samman, vilket avspelar sig i hennes mat.
Kylie delar med sig av sina recept på alltifrån enkla nudlar till krispig anka och glamourös hummersallad. Flera typiskt kinesiska rätter, som sötsurt fläsk och stekt ris, görs i nya moderna varianter och klassiska franska eller italienska rätter dyker också upp i ny tappning. Oavsett vilken sorts mat det handlar om strävar hon alltid efter en balans mellan söta, sura, salta och starka smaker.
Boken och TV-programmet har blivit en succé i många länder, och Penguin (som har ursprungsrättigheterna tillsammans med ABC Television) har skrivit kontrakt med Kylie om ytterligare två kokböcker.
Översättning Tove Janson
Kylie Kwong är 35 år och kommer från en australiensisk-kinesisk familj. Den kantonesiska matlagningens grunder har hon lärt sig av sin mamma, och hon har jobbat med flera av Australiens mest respekterade kockar, bland annat Neil Perry och Stefano Manfredi. I dag har hon en egen restaurang – Billy Kwong – på Surry Hills i Sydney.
9127355780 -
Smaker från Saltå Kvarn. Maten Brödet Kakorna
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ordalaget 2008 Inb. 141s. Mkt. gott skick*
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
9789185465361 -
Smakriket. En bok som tar dig på en resa til...
Petit Hotel Sweden AB 2006
Inb. 199s. Sk.omslag, mkt. gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197651508
- Titel
- Smakriket : en bok som tar dig på en resa till utvalda stora kök i Petit Hotel : a book that takes you on a journey to selected great kitchens in th Petit Hotel chain
- Författare
- Petit Hotel
- Förlag
- Dala-Husby : Petit Hotel Sweden
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
9197651508
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn