-
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426371
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9153426371 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9153426363 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Märke efter prislapp. Lätta hanteringsspår på pärm. Rikt illustrerad med vackra inspirerande bilder. Se mina andra annonser för samfrakt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426370
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9789153426370 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153423623
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153423623 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153423621
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423621 -
SEHR GUT! – Den goda tyska maten
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2015. 123 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Liten stämpel "Recensionsexemplar" på övre snittet. – Se fler bilder! ––
Låt dig inspireras av den goda tyska maten. Rustika rätter med friskhet från picklat och syrat.
• Här hittar du den härliga sauerkrauten och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610084
- Titel
- Sehr gut! : den goda tyska maten
- Författare
- Andreas Froebrich - Tomas Tengby
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt dig inspireras av den goda tyska maten. Rustika rätter med friskhet från picklat och syrat. Här hittar du den härliga sauerkrauten och de tyska korvarna som bratwurst, weisswurst och currywurst. Och alla övriga läckerheter som det traditionella tyska köket bjuder: wienerschnitzel, kartoffelsalat, knödel, flammkuchen med mera. Men det moderna tyska köket innehåller även mycket grönt. Maten i de olika landsdelarna har mycket gemensamt men tysk mat har även påverkats av grannländernas kök: det tjeckiska, ungerska, italienska och franska. Öl är den självklara drycken därtill och ofta använd som ingrediens.
Massolit Förlag 9789176610084 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9153424689 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422651
- Titel
- Maten från havet
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomas Tengbys havsdoftande kokbok! I boken Maten från havet presenterar Tomas Tengby, känd TV- och radioprofil, just nu aktuell i SVTs matprogram Mat, sina bästa recept med råvaror från Västerhavet. Tomas har tillsammans med Bengt Peterson från Petersons Krog på Käringön gjort ett spännande urval av sina allra bästa rätter från havet. Här får läsaren får även ta del av hur fisket gick till förr. Tomas som har tillbringat sina somrar på Käringön kommer också att berätta om hur det var på 60-talet när han var liten. Fisk och skaldjur som finns på västkusten presenteras tillsammans med illustrationer. Recepten är mycket varierande men med en sak gemensamt - att fisk är nästan alltid snabbmat! Ca 70 recept, ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153422651 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153422651
- Titel
- Maten från havet
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tomas Tengbys havsdoftande kokbok! I boken Maten från havet presenterar Tomas Tengby, känd TV- och radioprofil, just nu aktuell i SVTs matprogram Mat, sina bästa recept med råvaror från Västerhavet. Tomas har tillsammans med Bengt Peterson från Petersons Krog på Käringön gjort ett spännande urval av sina allra bästa rätter från havet. Här får läsaren får även ta del av hur fisket gick till förr. Tomas som har tillbringat sina somrar på Käringön kommer också att berätta om hur det var på 60-talet när han var liten. Fisk och skaldjur som finns på västkusten presenteras tillsammans med illustrationer. Recepten är mycket varierande men med en sak gemensamt - att fisk är nästan alltid snabbmat! Ca 70 recept, ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153422651 -
Mat för blå dagar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424208
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153424208 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept 1-10: 1. F...
Inbunden bok. Norstedts. Special uppl.
Nyskick. KOMPLETT UTGÅVA av Mästerkockarnas bästa sommarrecept, del 1-10. Specialutg. av Norstedts i samarbete med Aftonbladet, böckerna såldes ihop med Aftonbladet. Samtliga delar ligger i var sin obruten plastad förpackning. Tio inbundna laminatband / kartonnage läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts Special -
Italienska bufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9789153424680 -
Smak av Halland
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 72 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. CD-skiva ingår, bakpärmens insida. Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur ... En mängd recept frestar smaklökarna; Grillad sparris med hummercreme fraîche, Krabbsallad med pepparrot, Gul kantarellsoppa, Kvibillebröd, Laxgryta läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9153426363 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153423623
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153423623 -
Klassiker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 28 x 23,5 cm
Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423623
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153423623 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA BOKFÖRLAG
-
Smak av Halland
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 72 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9789153426363 -
Werners grunder
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2004. 156 sidor.
Nära nyskick. Vitt förlagsband 25 x 18 centimeter. Illustrerad med Svartvita fotografier och teckningar.
Vögelis tankar och kunskaper om matlagning skildras i boken … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 9153425189 -
Klassiker Rätter man minns
Inbunden bok. Ica. 2002. 94 sidor.
Nyskick. Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar si läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423621
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica 9789153423621 -
Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från ita...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847313
- Titel
- Bar Italia : kaffe, godsaker och mat från italienarnas mesta mötesplats
- Författare
- Tengby, Tomas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska baren är en samlingsplats, en gastronomisk kameleont som byter skepnad under dagen. Från den tidiga frukostens cornetto och cappuccino, dagens focaccia och pasta till sena kvällens glas vin och en sista espresso.
På Bar Italia kan du slinka in från tidig morgon till sen kväll. Ett kort stopp på väg till jobbet för en cornetto fylld med aprikosmarmelad och en cappuccino. På förmiddagen stillas hungern – det blev ju ingen riktig frukost – med en panino med lufttorkad skinka, en god ost och lite rucola.
Mellan tolv och tre är det lunch. Bar Italia byter skepnad och bjuder på något matigare. En pizza och lite sallad, en foccacia med inlagda grönsaker och kallskuret, eller en enkel pasta som spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Eftermiddagen sträcker sig ända till sjutiden. Kanske en paus från jobbet, eller en sväng förbi Bar Italia på vägen hem. Beställer in ett glas vitt vin och smakar några munsbitar, aperativi för att stilla hungern. En stunds vila, samtal och umgänge. Ska du köpa med ett bakverk att ha som efterrätt?
Efter middagen hemma är det dags för den traditionella promenaden, la passegiata. Ett långsamt strosande arm i arm, alla generationer. För att synas och titta på andra, samtidigt som man äter den ljuvliga glassen från Bar Italia. Och sedan en sista espresso innan det bär hemåt igen.
Bar Italia är en informell och naturlig mötesplats, ett nav i det italienska livet.
Den här boken ger recept från tidig morgon till sen kväll i Bar Italia, alla anpassade så att de kan lagas hemma. Såväl smörgåsar och pizza som kakor och bakverk.
Här bjuds också kaffekunskap från böna till rostning, malning, bryggning och njutning. Hur gör man en bra espresso och cappuccino, hemma och på baren? Tips, råd och proffsens knep. Vad ska man ha för maskin? Hur ska de skötas? Hur använder man mockabryggare?
Prisma 1 9789151847313 -
Antipasti & stutzzichini : lättlagat hemma
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427483
- Titel
- Antipasti & stutzzichini : lättlagat hemma
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mot slutet av arbetsdagen, eller efter slinker italienaren in på en bar och beställer en aperitivo, en drink eller ett glas vin och så något gott att mumsa på, en stuzzichini, tillsammans blir det en avrundning på arbetsdagen, en start på kvällen, ett sätt att varva ner och göra sig redo för den njutning och samvaro som middagen kommer att på senare.
Stuzzichini är italienska för aptitretare. Antipasti betyder ordagrant förrätt. Det här är en bok om det lilla goda med inspiration från de italienska köken. Grillat bröd med tomat och mozzarella , parmaskinkrulle fylld med färskost, fyllda musslor, kronäriskockor som i Rom, fylld minitoast med rosa sås, marulkscarpaccio, marinerad parmesanost och många andra aptitretande små rätter.
Marco Baudone är född 1973 i Olofström i Blekinge: mamma Maj-Britt kommer från Sverige och pappa Giorgio från Italien. Marco började att jobba i restaurangvärlden redan som 14-åring. Han har skolat sig runt om i Italien, Paris och Stockholm. Under 5 år arbetade Marco på Operakällaren och driver idag med framgång Locanda i Stockholm.
Ica Bokförlag 1 9789153427483 -
Bufférätter - Mästerkockarnas Bästa Sommarrec...
Inbunden bok. Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt. 1:a uppl. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 37 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Små slitage på pärms hörnen. Varje recept har en hel sida illustration mrd färg foto. 24,5 cm x 17,5 cm. 363 gram. (låda20230516-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113031958
- Titel
- Bufférätter
- Författare
- Ahlberg, Monika - Aftonbladet
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt 1:a 9789113031958 -
Italienska bufféer
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 28*24 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424689
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9153424689 -
Werners grunder
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 156 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt illustrerad. Två lätt stötta hörn. 18x25 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 1 9153425189 -
Smak av Halland : inkl. CD
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 72 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad varav många utfallande färgbilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426363
- Titel
- Smak av Halland
- Författare
- Tomas Tengby - Stefan Holmström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halland är grönkål, lax och pepparrot. Men också hjort, älg, rådjur, kanin, svamp, fläder, champinjoner, jordgubbar, potatis och andra färska råvaror från lokala producenter. Och cheddarost som prisas i cheddarns England. Halland är strandhedar, karg skärgård, små fiskelägen, bördig slätt, böljande uppodlade kullar, vildmark, insjöar och stora skogar.
Halland är kilometerlånga sandstränder, Tylösand, en svensk Riviera.
I den här boken får du en smak av Halland. En smak av maten och råvarorna i läckra recept av bland andra den halländske mästerkocken Stefan Holmström. Av landskapets historia, den omväxlande naturen och av hälsans Halland vad sägs om ett recept på ett eget tångbad?
Eftersom Halland också är så mycket musik följer en CD med boken, med specialinspelad musik framförd av Musik i Halland och utvald för att passa till den halländska maten. Så välkommen att smaka på Halland!
Ica Bokförlag 1 9789153426363 -
Mat för blå dagar
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av ICA Bokförlag 2003. Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags. Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och p läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
ICA Bokförlag 1 9153424204 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425189
- Titel
- Werners grunder
- Författare
- Werner Vögeli (recept) - Tomas Tengby (text)
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 147 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är baskunskaper som Werner Vögeli samlat på sig under ett helt liv med mat. Med start i hembyns värdshus som 9-åring i Schweiz har Werner gjort en matresa genom lyxhotell i Genève och lyxkrogar i Frankrike för att till slut komma till Sverige. Här hamnade han först på Grand Hotel i Stockholm för att sedan driva Operakällaren tillsammans med Tore Wretman. 1972 blev han hovköksmästare och 1977 hovtraktör, vilket han alltjämt är. Nu kan alla med matintresse ta del av Werners privata recept på matlagningens grunder och hans bästa tips och råd.
Det var under elevtiden som han började samla på "grunderna". Han skrev upp allt i en pärm. Nu har pärmen blivit bok. Fortfarande älskar Werner varje minut av matlagning. Han kan bara inte låta bli att engageras. Nu hoppas han att fler kan ta till sig av kunskaper i matlagningens grunder tips, råd och recept till såser, fonder, smör, oljor, potatis, frukt och dessert. Låt er smittas av Werners brinnande entusiasm!
Ica Bokförlag 1 9153425189 -
Mat för blå dagar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nära nyskick. illustrerat förlagskartonnage, stort format, illustrerad inlaga, hörn omslaget lätt nötta
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9153424204 -
Nyfångat: Recept på fisk & skaldjur och annat...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2009. 160 sidor.
Gott skick. Inbunden i förlagets laminerade pappband. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429753
- Titel
- Nyfångat : recept på fisk & skaldjur och annat värt att veta om havets läckerheter
- Författare
- Liselotte Forslin - Martin Gustafsson - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 906 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nyfångat är skriven av ett antal fiskentusiaster och kommmer att ha en given plats hos alla som älskar fisk och skaldjur!
Det här är boken för dig som tycker det är svårt att tillaga fisk och som saknar lättlagade recept med fisk och skaldjur!
Boken inleds med en liten fiskskola som berättar hur länge fisken ska koka, steka osv.
Därefter presenteras de olika fisk-och skaldjurssorterna med vackra akvareller.
Boken innehåller över 100 recept på fisk-skaldjursrätter för både fest och vardag.
Boken har en matnyttig faktadel där du får reda på vilka fiskar du kan frossa i och vilka du bör äta med måtta. Hur du bör förvara fisk och skaldjur. Vad man bör titta på för att avgöra om fisken är färsk. Givetvis också ett avsnitt om näringsinnehåll, hur man rensar och filéar fisk och hur man hanterar ostron, krabba, musslor, räkor och hummer.
Nyfångat är fylld av härliga bilder på havsmiljöer och fiskrätter som nästan får det att lukta hav och tång.
Även om du i Nyfångat finner det mesta om fisk och skaldjur är de ändå din kärlek till havets läckerheter och till matlagning som avgör hur resultatet blir.
Här finns recept till Förrätter, Varmrätter, Soppor, Skaldjur, Sallader och Kalla rätter, Goda såser och röror.
Ica Bokförlag Första 9789153429753 -
Klassiker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
KLASSIKER är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men kla läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423621
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423621
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn