Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789151851914

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Friluftsmat

Friluftsmat

Inbundna böcker. Prisma. 3 uppl. 2009. 121 sidor.

Vad ska vi äta? Den som ska ge sig ut på långvandring, skidtur, paddling eller segling, och som måste bära hela sin proviant, tror sig ofta vara hänvisad till den trista, frystorkade industritillverkade maten. Men så behöver det inte alls vara!

Friluftslivet kräver sin egen mat. Den får inte väga för mycket, ska få plats i ryggsäcken, kunna lyfta blodsockret och ge energi så att man orkar maximalt. Självklart ska den också vara god.
I denna uppdaterade och utvidgade utgåva av Friluftsmat ger Anita Forssell, med mångårig erfarenhet som färdledare i fjällen, recept på god och nyttig mat, råd om utrustning och eldning och tips på hur man själv torkar sina råvaror. Med hennes torkmetod, lite planering och enkla förberedelser kan man laga trerätters festmåltider mitt ute i naturen utan att för den skull behöva packa ryggsäcken med tunga färskvaror.
Det är inte alls svårt, och allt går att torka: rotsaker, grönsaker, frukt och bär, fisk och kött. Ofta kan man komplettera med färskvaror ur naturens egna skafferi. Resultatet blir oslagbart - godare, nyttigare och billigare än det du köper i påse. Du sänker matkostnaderna, kan välja kvalitet på råvarorna, komponera måltiderna friare, undvika onödiga tillsatser och njuta av att syn-, lukt- och smaksinnena blir tillfredsställda.
Friluftsmat är uppdelad i olika avsnitt: planering, näringslära, utrustningsalternativ, komponering av måltider, torkning och förvaring av olika matvaror samt tips på vad naturen har att erbjuda. Boken avslutas med en diger receptsamling.
Bokens olika upplagor har hittills sålt i cirka 17 000 exemplar och efterfrågas ständigt på frilufts- och äventyrsbloggar.

"En liten och mycket användbar mat- och kokbok för friluftsmänniskor."
Nya Ludvika Tidning

Förlagsfakta

ISBN
9789151851914
Titel
Friluftsmat
Författare
Anita Forssell
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2009
Omfång
121 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
185 x 136 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
217 g
Språk
Svenska