Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

9789127143272

Din sökning gav ingen träff. Spara sökningen som en Bevakning  
Visa endast

Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi

Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 167 sidor.

Att laga enkel mat innebär att man inte använder sig av en massa avancerade tekniker eller specialutrustning. Att laga god mat betyder att man inte tar några genvägar och bara använder de bästa råvarorna man kan hitta och har råd med. Mat ska vara god men behöver inte vara krånglig.  Olle T Celltons internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Maten är ofta lätt och elegant, och trots ett tydligt medelhavsfokus hämtas inspiration från alla delar av världen.

Boken innehåller ett 60-tal recept indelade i tilltugg, smårätter, varmrätter, efterrätter och skafferi. Det är rätter som kronärtskocka med senapsvinägrett, svartkålssallad med pecorino och rostad mandel, spalla med persika och vit sparris, pizza med olika topping, la tagliata, strozzapreti, kouign amann och mandeltarte.

 

 
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och började tidigt jobba på restaurang. Efter restauranggymnasiet har han jobbat i Malmö, Edinburgh, London, Köpenhamn, San Francisco och är nu kökschef och driver Babette i Stockholm med några av sina vänner. Hans internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Maten är ofta lätt och elegant, och trots ett tydligt Medelhavsfokus hämtas inspiration även från alla delar av världen.

"Olle T Cellton har samlat sina bästa enkla recept, där han bjuder på sin numera nästan patenterade och eklektiska mix av smaker från de stora matkulturerna - och dessutom en mängd smarriga desserter."
Gourmet
"En inspirerande receptsamling med utgångspunkt i vikten av att ha nyckelingredienser hemma. Maten är lätt och elegant, med ett tydligt medelhavsfokus."
Allt om Vin
"Jag har inte kunnat släppa den sedan dess och kan verkligen rekommendera dig att införskaffa ett exemplar."
Chez Wood

Förlagsfakta

ISBN
9789127143272
Titel
Enkel god mat : tilltugg, förrätter, varmrätter, efterrätter och skafferi
Författare
Cellton, Olle T.
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2016
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
176 x 250 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
660 g
Språk
Svenska