Det goda gröna : mat från min trädgård
Inbundna böcker. Norstedts. 1 uppl. 2017. 151 sidor.
Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.
I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.
Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113076461
- Titel
- Det goda gröna : mat från min trädgård
- Författare
- Jönsson, Karoline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 776 g
- Språk
- Svenska