Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011
Inbundna böcker. Norstedts. 1 uppl. 2010. 151 sidor.
Årets Gastronomisk kalender är den 51:a utgåvan av denna världens, i sitt slag, äldsta årliga skrift. Gastronomisk kalender 2011 handlar om mat och musik, på alla tänkbara och otänkbara sätt.
Akademiledamöterna medverkar som vanligt med sina egna upplevelser i den musikaliskt gastronomiska sfären. Dessutom finns essäer av många andra som vet vilket givet samband mat och musik har sedan alla tider. SVT:s musikchef Camilla Lundberg berättar om dinerande i klassiska operor. Ledamoten i Svenska Akademien, tillika jazzmusikern och konstprofessorn, Ulf Linde förklarar vilket samband som finns mellan kulinariska och musikaliska upplevelser. Nordiska museets chef Christina Mattsson förmedlar kunskap om taffelmusik från alla tider. Historieprofessor Dick Harrison låter läsarna njuta av ålderdomlig kunglig taffelmusik. Kulturjournalisten Karsten Thurfjell, även ledamot av Gastronomiska Akademien, ägnar sin text åt hur musik kan färga mat, sex och död i film. Därtill personliga recept från Årets kock och mer matnyttigt - med och utan toner.
Magdalena Ribbing är huvudredaktör för boken, assisterad av ett redaktionsråd.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789113027791
- Titel
- Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2011
- Författare
- Gastronomiska akademien
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 237 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska